Kasper Guldager. Foto: Tom Jersø
Kasper Guldager. Foto: Tom Jersø

12. marts 2021

Miljøpris til frontløber for cirkulært byggeri

Kasper Guldager har netop fået overrakt Energi- og Miljøprisen 2021 bl.a. pga. sit virke som formand for den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet, hvor fremtidens standarder på området bliver sat.

Når morgendagens markedskrav til cirkulært byggeri skal formes, bliver det med den danske byggebranche i spidsen. For ikke blot er det fra dansk side, man har taget initiativ til at igangsætte arbejdet med europæiske standarder for cirkulært byggeri, det er også lykkedes at sikre, at den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet bliver dansk ledet - og Kasper Guldager er blevet valgt som formand. Det betyder, at den danske byggebranche kommer til at gå forrest i udviklingen af europæiske løsninger til et cirkulært byggeri, som kan medvirke til at sikre en hurtig og gennemgribende grøn omstilling.

Et langt sejt træk for bæredygtigt byggeri

Og nu bliver Kasper Guldager hædret - både for sin indsats indenfor standardisering og for sit mangeårige virke som arkitekt og visionær ildsjæl inden for bæredygtigt og cirkulært byggeri.

”Når vi giver Energi- og miljøprisen 2021 til Kasper Guldager, så er det for det lange seje træk for bæredygtigt byggeri, hvor der bådes tænkes visionært og jordnært. Et godt eksempel er Kaspers formandskab for europæiske standarder til cirkulært byggeri. Også Kaspers virke som arkitekt har resulteret i en række eksempelbyggerier og bogudgivelser om bæredygtig byggepraksis. Han arbejder altid tværfagligt og altid open source”, udtaler Dorte Nørregaard Larsen, sekretariatsleder i Energiforum Danmark om bevæggrunden for prisen.

En inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse

Hermed kommer Kasper Guldager i selskab med en række andre personer og organisationer, der ligesom ham har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse, bl.a. Carlsberg, Connie Hedegaard, Novo Nordisk og Jørgen Steen-Nielsen.

“Det er en kæmpe ære, at det arbejde og den dagsorden jeg, sammen med mange andre, har kæmpet for de sidste 15 år nu hædres med årets pris. Jeg tror, at vores ambitiøse branche vil blive mødt af en endnu mere ambitiøs omverden. Vi kommer til at bygge cirkulært, afskaffe affald og levere byggeri som ikke bare er klimaneutralt, men som er klimapositivt”, siger Kasper Guldager selv om prisen.

Kasper Guldager modtog Energi- og Miljøprisen, som Energiforum Danmark hvert år uddeler til en virksomhed, organisation eller person, der har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse, på Energiforum Danmarks årskonference Energiforum fredag d. 12. marts kl. 9.30 (online).

Læs mere her: https://www.energiforumdanmark.dk/nyt/2021/fra-eksperiment-til-standard-baredygtigt-byggeri-i-den-gronne-omstilling/ 

Helt i front med cirkulært byggeri

Kasper Guldager har med 3XNs etablering af den grønne tænketank GXN og branchenetværket Circle House LAB sat skub i udvikling og konsolidering af bæredygtige løsninger. Dette spor fortsætter han i som medstifter af Home.Earth - et nyt boligkoncept og en ny forretningsmodel med en vision om at vise en ny vej for grøn Real Estate med fokus på byer og boliger for alle, som er bygget bæredygtigt og cirkulært. Desuden er Kasper Guldager blevet valgt som formand for den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet, hvor fremtidens standarder på området bliver sat.

Den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet er støttet af Realdania.

Læs mere om arbejdet her: https://www.ds.dk/da/udvalg/kategorier/byggeri-og-anlaeg/cirkulaer-oekonomi-i-byggeri-og-anlaeg 

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79

Se også

Et styrket samarbejde mellem forskning og standardisering kan bane vejen for den bæredygtige og digitale omstilling af det byggede miljø

03. juli 2023

Samarbejde mellem forskning og standardisering er vigtigt i den bæredygtige og digitale omstilling af det byggede miljø

Omstilling af bygninger samt bygningsbrug og -drift spiller en vigtig rolle i en bæredygtig og digital omstilling. Et styrket samarbejde mellem forskere og standardiseringsorganer kan drive udvikling inden for Facility Management (FM).

Webinar om design for adskillelse i byggeriet

18. april 2023

Webinar om design for adskillelse i byggeriet

Se eller gense webinaret om design for adskillelse, hvor du får indblik i, hvordan den internationale ISO-standard om design for adskillelse, DS/ISO 20887, kan hjælpe byggeriet med at komme godt i gang.

EU-taksonomien kort fortalt

30. marts 2023

EU-taksonomien kort fortalt

EU’s taksonomi kan få betydning for alle aktører i byggeriet, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i kravene allerede nu.

Hvad er cirkulært byggeri

07. februar 2023

Hvad er cirkulært byggeri? - Økonomisk og klimaorienteret byggeri

Når vi både ønsker at udvikle verden med ny arkitektur og samtidig passe på vores Jord og vores klima, må man arbejde cirkulært frem for lineært. Cirkulært byggeri er en ny tilgang og et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Men hvad inde...