Kasper Guldager. Foto: Tom Jersø
Kasper Guldager. Foto: Tom Jersø

12. marts 2021

Miljøpris til frontløber for cirkulært byggeri

Kasper Guldager har netop fået overrakt Energi- og Miljøprisen 2021 bl.a. pga. sit virke som formand for den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet, hvor fremtidens standarder på området bliver sat.

Når morgendagens markedskrav til cirkulært byggeri skal formes, bliver det med den danske byggebranche i spidsen. For ikke blot er det fra dansk side, man har taget initiativ til at igangsætte arbejdet med europæiske standarder for cirkulært byggeri, det er også lykkedes at sikre, at den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet bliver dansk ledet - og Kasper Guldager er blevet valgt som formand. Det betyder, at den danske byggebranche kommer til at gå forrest i udviklingen af europæiske løsninger til et cirkulært byggeri, som kan medvirke til at sikre en hurtig og gennemgribende grøn omstilling.

Et langt sejt træk for bæredygtigt byggeri

Og nu bliver Kasper Guldager hædret - både for sin indsats indenfor standardisering og for sit mangeårige virke som arkitekt og visionær ildsjæl indenfor bæredygtigt og cirkulært byggeri.

”Når vi giver Energi- og miljøprisen 2021 til Kasper Guldager, så er det for det lange seje træk for bæredygtigt byggeri, hvor der bådes tænkes visionært og jordnært. Et godt eksempel er Kaspers formandskab for europæiske standarder til cirkulært byggeri. Også Kaspers virke som arkitekt har resulteret i en række eksempel byggerier og bogudgivelser om bæredygtig byggepraksis. Han arbejder altid tværfagligt og altid open source”, udtaler Dorte Nørregaard Larsen, sekretariatsleder i Energiforum Danmark om bevæggrunden for prisen.

En inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse

Hermed kommer Kasper Guldager i selskab med en række andre personer og organisationer, der ligesom ham har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse, bl.a. Carlsberg, Connie Hedegaard, Novo Nordisk og Jørgen Steen-Nielsen.

“Det er en kæmpe ære, at det arbejde og den dagsorden jeg, sammen med mange andre, har kæmpet for de sidste 15 år nu hædres med årets pris. Jeg tror, at vores ambitiøse branche vil blive mødt af en endnu mere ambitiøs omverden. Vi kommer til at bygge cirkulært, afskaffe affald og levere byggeri som ikke bare er klimaneutralt, men som er klimapositivt”, siger Kasper Guldager selv om prisen.

Kasper Guldager modtog Energi- og Miljøprisen, som Energiforum Danmark hvert år uddeler til en virksomhed, organisation eller person, der har ydet en inspirerende indsats for intelligent energiudnyttelse, på Energiforum Danmarks årskonference Energiforum fredag d. 12. marts kl. 9.30 (online).

Læs mere her: https://www.energiforumdanmark.dk/nyt/2021/fra-eksperiment-til-standard-baredygtigt-byggeri-i-den-gronne-omstilling/ 

Helt i front med cirkulært byggeri

Kasper Guldager har med 3XNs etablering af den grønne tænketank GXN og branchenetværket Circle House LAB sat skub i udvikling og konsolidering af bæredygtige løsninger. Dette spor fortsætter han i som medstifter af Home.Earth - et nyt boligkoncept og en ny forretningsmodel med en vision om at vise en ny vej for grøn Real Estate med fokus på byer og boliger for alle, som er bygget bæredygtige og cirkulære. Desuden er Kasper Guldager blevet valgt som formand for den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet, hvor fremtidens standarder på området bliver sat.

Den europæiske komité for cirkulær økonomi i byggeriet er støttet af Realdania.

Læs mere om arbejdet her: https://www.ds.dk/da/udvalg/kategorier/byggeri-og-anlaeg/cirkulaer-oekonomi-i-byggeri-og-anlaeg 

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Presseansvarlig | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39966279

Se også

Få inspiration til cirkulære udbud i nye greenpapers om CØ i byggeriet

15. september 2021

Få inspiration til cirkulære udbud i nye greenpapers om CØ i byggeriet

I de nyeste greenpapers får du mere viden om cirkulære principper og samarbejde i cirkulære udbud.

Danmark sætter dagsordenen for den cirkulære omstilling i byggeriet

19. april 2021

Danmark sætter dagsordenen for den cirkulære omstilling i byggeriet

En danskledet komité skal sætte retningen for fremtidens europæiske standarder for cirkulær økonomi i byggeriet med den grønne pionerarkitekt Kasper Guldager i spidsen. Til gavn for miljøet, klimamål og eksporten af cirkulære løsninger i den dansk...

Test skal dokumentere kvalitet i genbrugte byggekomponenter

16. april 2021

Test skal dokumentere kvalitet i genbrugte byggekomponenter

Dansk Standard er med i et nyt forskningsprojekt, der skal udvikle metoder til at teste og dokumentere kvaliteten af genbrugsbeton, -stål og -træ. Målet er at åbne for mere genbrug og nedbringe byggeriets klimabelastning.

Aalborg Portland

18. januar 2021

Ny standard baner vejen for grøn beton

Produktion af cement står for ca. 5 procent af CO₂-udledningen på verdensplan – og betonbranchen sætter derfor et betydeligt klimaaftryk. En ny standard, der gør det muligt at bruge en cement med et mindre CO₂-aftryk og op til 100 pct. genanvendt...