Dansk Standard sætter gang i den grønne debat på årets Folkemøde

15. juni 2021

Dansk Standard sætter gang i den grønne debat på årets Folkemøde

Er den menneskelige hjerne overhovedet gearet til den grønne omstilling? Det spørgsmål er Dansk Standard med til at stille, når politikere, interesseorganisationer, virksomheder og det øvrige civilsamfund mødes i dagene fra d. 17. juni til d. 19. juni i Allinge.

Folkemødet i år inviterer til dialog og samtale om fremtidens udfordringer og fælles løsninger. I det lys åbner Dansk Standard torsdag morgen for en debat om grønne løsninger.

Standarder og miljømærker spiller allerede en vigtig rolle for grønne valg og løsninger. Men der er potentiale for, at de kan spille en endnu større rolle i den grønne omstilling, hvis private kunder, virksomheder og den offentlige sektor i højere grad benytter standarder og miljømærker til at stille krav om grønne løsninger til deres leverandører. Men når nu mange af løsningerne allerede findes, hvordan kan det så være, at mange af os ikke altid vælger dem?

Hvor befinder vi os på den grønne evolutionsstige?

Hvis samfundet skal i mål med den grønne omstilling, er det afgørende, at vi lærer at tænke mere cirkulært i vores forbrug og produktion, end vi gør i dag – men hvor befinder vi os på evolutionsstigen, og er vores hjerne overhovedet gearet til opgaven? Det spørgsmål stiller Dansk Standard og Miljømærkning Danmark sammen med adfærdsekspert Christian Vedersø, Camilla Udsen fra Forbrugerrådet, Mette Abildgaard (K) og regions- og byrådsmedlem Susanne Due Kristensen (S) og Dansk Standards miljø- og klimapolitisk seniorkonsulent, Rina Ronja Kari i debatten om ”Når hjernen spænder ben for det grønne valg”, som du kan læse mere om i programmet for torsdag d. 17. juni, kl. 9.15.

Følg debatten live

Skal du på Folkemødet i år, og vil du gerne vide mere om standarder, miljømærker, cirkulær økonomi og grønne indkøb? Så kig forbi scene 2 torsdag d. 17. juni kl. 09.15 – 10.00, hvor Dansk Standard inviterer til klimasnak og hjernegymnastik, når samtalen skal handle om de grønne ambitioner, forbrugsvaner og det grønne valg.

Er du ikke på Folkemødet, kan du stadig følge debatten. Se med, når vi sender live på: https://vimeo.com/event/1043214 

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at mødes til Folkemødet eller blot starte en dialog med Dansk Standard om grønne standarder eller miljømærkerne, så tag fat i Kristian Guldfeldt, public affairs-konsulent i Dansk Standard.

Kontakt

Se også

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

14. februar 2024

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

Menneskeskabte klimaændringer er identificeret som en af de største udfordringer, verden står overfor. En ny standard fra ISO skal hjælpe virksomheder med at opnå og demonstrere CO2-neutralitet og dermed bidrage til at dæmme op for klimaændringer...

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

05. februar 2024

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

Med revisionen af det europæiske energieffektiviseringsdirektiv (EED) følger opdaterede og skærpede lovkrav til danske virksomheders energieffektiviseringsindsats. Der er desuden fremsat forslag om, at den nye lovgivning skal stille krav om klimasyn.

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

13. december 2023

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU’s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som h...

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

01. december 2023

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

Udviklingen af det europæiske CCUS-marked og den tilhørende infrastruktur var i højsædet på Europa-Kommissionens årlige CCUS-konference, som netop er blevet holdt i Aalborg med nationale og internationale beslutningstagere, myndigheder og eksperte...