10. juni 2021

Video: Reduktion af madspild

Se eller gense webinaret om madspild og hør, hvordan du kan være med til at få indflydelse på de kommende internationale standarder, der skal bruges som redskaber til reduktion af madspild.

Danmark har netop fået igennem, at der skal udarbejdes internationale standarder (ISO-standarder) for at reducere madspild.

Samtidigt har Dansk Standard sikret sig en plads for bordenden, idet vi har fået formandskabet. Det betyder, at Danmark kan sikre et højt ambitionsniveau, og at danske virksomheder får den konkurrencemæssige fordel ved at være med til at sætte fremtidens markedskrav. Alle med interesse for området har mulighed for at deltage og dermed få indflydelse på fremtidens marked.

Arbejdet med de internationale standarder starter op inden for få uger, og som noget af det første har vi fra dansk side foreslået, at der skal udvikles en ledelsesstandard om madspild og en standard for målemetoder og definitioner. Dermed vil virksomheder få nogle konkrete principper og redskaber til, hvordan de kan reducere deres madspild i alle dele af produktionskæden.

Du kan være med til at sætte standarderne - hør mere på dette webinar.

Se videoen fra webinaret

 

 

Kontakt

Carina Dalager
Carina Dalager Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: cad@ds.dk
T: 39 96 61 42
Mads Nørregård
Mads Nørregård Teamleder | Teamleader
Markedsudvikling
E: mn@ds.dk
T: 39 96 61 33

Se også

ISO indfører klimakrav i alle ledelsesstandarder

03. april 2024

ISO indfører klimakrav i ledelsesstandarder

Med London-erklæringen forpligtede ISO sig til at bidrage til klimadagsordenen gennem standardisering – nu indføres krav om klimahensyn i ledelsesstandarder.

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

04. marts 2024

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

Det skal være lettere for danske virksomheder og organisationer at implementere standarden for facility management, og derfor er standarden DS/EN ISO 41001 netop udkommet på dansk.

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

14. februar 2024

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

Menneskeskabte klimaændringer er identificeret som en af de største udfordringer, verden står overfor. En ny standard fra ISO skal hjælpe virksomheder med at opnå og demonstrere CO2-neutralitet og dermed bidrage til at dæmme op for klimaændringer...

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

05. februar 2024

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

Med revisionen af det europæiske energieffektiviseringsdirektiv (EED) følger opdaterede og skærpede lovkrav til danske virksomheders energieffektiviseringsindsats. Der er desuden fremsat forslag om, at den nye lovgivning skal stille krav om klimasyn.