Revision af standard der hjælper dig med at optimere dine aktiver

30. august 2021

Revision af standard der hjælper dig med at optimere dine aktiver

Vil du være med til at sætte rammerne for best practise for asset management? Standarder beskriver best practise – men praksisser udvikler sig over tid. Derfor bliver standarderne jævnligt revideret, og arbejdet med den internationale standard for asset management, ISO 55001, er i gang. Og du kan være med.

Virksomhedens aktiver er fundamentale for dens eksistens. At styre dem på et systematisk, velovervejet grundlag optimerer virksomhedens værdi, omkostninger og risici og giver mulighed for rettidige og faktabaserede beslutninger.

Ud over at standarden kan hjælpe dig med at optimere virksomhedens aktiver, har du mulighed for at få indflydelse på selve standarden. Eksperter fra hele verden definerer kravene til den internationale standard for asset management, ISO 55001, som er et ledelsessystem til en kapitalforvaltning, der bidrager til en proaktiv kultur med løbende forbedring og effektivisering af organisationens aktiver.

- Hvis du har viden og interesse inden for asset management, har du mulighed for at være med i en gruppe af nationale eksperter, der sidder i et udvalg, S-861, som også fungerer som et fagligt netværk, og som arbejder med de nye krav til asset management. Foruden indflydelse giver udvalgsarbejdet dig også viden om de kommende krav, der kommer til at præge området, siger Kasper Hillgaard Mühlbach, chefkonsulent i Dansk Standard.

Hvad går revisionen ud på?

Standarden revideres med henblik på forvaltning af både fysiske og immaterielle aktiver. Den fokuserer på behovet for et ledelsessystem og angiver således ikke økonomiske, regnskabsmæssige eller tekniske krav til administration af specifikke aktivtyper. I stedet tilbyder den en ramme til fastlæggelse af politikker for aktivforvaltning, mål, processer og styring og bidrager dermed til organisationens mulighed for at opnå sine strategiske mål.

ISO 55001 anvender en struktureret, effektiv proces, der sikrer kontinuerlig forbedring og løbende værdiskabelse ved at styre omkostninger, ydeevne og risici, der er relateret til aktiverne.

Hvorfor er ISO 55001 vigtig?

Implementering af en asset management, der er baseret på ISO 55001, viser over for interne og eksterne interessenter (fx tilsynsmyndigheder, kunder og forsikringsselskaber), at organisationen styrer sine resultater, risici og omkostninger på en struktureret og effektiv måde.

Alle organisationer, offentlige eller private med enten fysiske eller immaterielle aktiver, der ønsker at forvalte dem på en struktureret måde, kan drage fordel af ISO 55001. Især organisationer, der sigter mod at øge værdien af deres aktiver, eller organisationer, der forvalter aktiver ejet af en klient, kan få gavn af ledelsessystemet, der overholder internationale standarder.

Vil du vide mere om arbejdet med standarderne, kan du se mere om udvalgets arbejde her eller kontakte chefkonsulent Kasper Hillgaard Mühlbach.

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

04. marts 2024

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

Det skal være lettere for danske virksomheder og organisationer at implementere standarden for facility management, og derfor er standarden DS/EN ISO 41001 netop udkommet på dansk.

Ledelsessystemer skaber struktur til CSRD-direktivet

15. december 2023

Ledelsessystemer skaber struktur til CSRD-direktivet

Virksomheder og organisationer står over for en masse nye krav ifm. ESG-rapportering. Krav som de fleste stadig skal vænne sig til. Det kan derfor være en fordel for mange at anvende de kendte ledelsessystemer, da de giver en struktur til at kunne...

Danmark i spidsen for historisk FN-samarbejde om international verdensmålsstandard

03. november 2023

Danmark i spidsen for historisk FN-samarbejde om international verdensmålsstandard

FN og den internationale standardiseringsorganisation ISO er for første gang nogensinde gået sammen i et partnerskab om at udvikle en international ledelsesstandard for FN’s verdensmål. Danmark har taget initiativ til standarden og skal lede arbej...

28. september 2023

Ledelsessystem for ligestilling og diversitet – erfaringer og perspektiver – et år efter

Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om erfaringerne med at arbejde med standarden, DS 5001 - ledelsessystem for ligestilling og diversitet. Mere end 20 danske organisationer har været med til at udvikle standarden, og AP Pension er som...