Mød Dansk Standard på Klimafolkemødet

01. september 2021

Mød Dansk Standard på Klimafolkemødet

Dansk Standard deltager i år på Klimafolkemødet i Middelfart. Her inviterer vi til debatten ”Grøn digitalisering – en del af klimakampen”.

Den 2.-4. september 2021 kommer klimaløsninger til at være omdrejningspunktet, når det årlige Klimafolkemøde løber af stablen. Dansk Standard arrangerer på folkemødet debatten: ”Grøn Digitalisering – en del af klimakampen”, som finder sted torsdag den 2. september kl. 13-13.45.

Debat: Grøn Digitalisering – en del af klimakampen

Formålet med Klimafolkemødet er at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere, og årets tema er således: Klimahandling sammen. Dansk Standard vil med debatten derfor lægge op til en diskussion af, hvordan vi som samfund kan få bragt data og digitale teknologier i spil i kampen for et bedre klima.

-I dag er der bred enighed om, at digitalisering spiller en væsentlig rolle i rejsen imod et mere bæredygtigt samfund. World Economic Forum vurderer fx, at verden kan reducere 15% af Co2-udledningen ved at anvende digitale teknologier. Derfor vil vi gerne stille skarp på de to overordnede temaer, hvordan kan vi bedre bruge og udnytte data som ressource i den grønne omstilling, og hvordan vi kan bruge data i udviklingen af datadrevne teknologier til gavn for den grønne omstilling, fortæller Kristian Guldfeldt, Public Affairs-konsulent i Dansk Standard.

Myndigheder og virksomheder skal tale samme sprog

Fælles for begge temaer er, at hvis samfundet ønsker hjælp fra datadrevne teknologier til den grønne omstilling, er det afgørende, at virksomheder og myndigheder kan arbejde sammen, og tale samme sprog – også på det tekniske plan.

- Det er her, at vi i Dansk Standard kan være en drivkraft imod et bæredygtigt samfund, fordi vi gennem fælles standarder kan sikre, at data kan rejse på tværs af virksomheder og myndigheder.

Med standarder kan vi sikre, at virksomheder, som aldrig har handlet, mødt eller talt med hinanden, har bygget deres datadrevne teknologier på samme måde. Præcis som var det legoklodser, siger Kristian Guldfeldt og fortsætter:

- Vi glæder os derfor til at høre, hvilke tanker og perspektiver, panelet gør sig under debatten.

Deltagere i debatten er: Anne Holm Sjøberg, afdelingschef i Dansk Standard – Pernille Weiss, MEP (K) – Anders Kofoed-Petersen, Professor i AI og virksomhedsejer.

Tid og sted:

Torsdag den 2. september kl. 13–13.45 på scenen Overblik 1.

Læs mere om årets klimafolkemøde her.

Se også

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

14. februar 2024

Ny standard for virksomheder til håndtering af klimaændringer

Menneskeskabte klimaændringer er identificeret som en af de største udfordringer, verden står overfor. En ny standard fra ISO skal hjælpe virksomheder med at opnå og demonstrere CO2-neutralitet og dermed bidrage til at dæmme op for klimaændringer...

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

05. februar 2024

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders energiledelse og stiller skarpt på CO2-udledning

Med revisionen af det europæiske energieffektiviseringsdirektiv (EED) følger opdaterede og skærpede lovkrav til danske virksomheders energieffektiviseringsindsats. Der er desuden fremsat forslag om, at den nye lovgivning skal stille krav om klimasyn.

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

13. december 2023

Standarder skal hjælpe med at indfri EU’s nye krav til bæredygtige produkter

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU’s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som h...

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

01. december 2023

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

Udviklingen af det europæiske CCUS-marked og den tilhørende infrastruktur var i højsædet på Europa-Kommissionens årlige CCUS-konference, som netop er blevet holdt i Aalborg med nationale og internationale beslutningstagere, myndigheder og eksperte...