01. september 2021
Den 2.-4. september 2021 kommer klimaløsninger til at være omdrejningspunktet, når det årlige Klimafolkemøde løber af stablen. Dansk Standard arrangerer på folkemødet debatten: ”Grøn Digitalisering – en del af klimakampen”, som finder sted torsdag den 2. september kl. 13-13.45.
Formålet med Klimafolkemødet er at inspirere til handling – både for beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere, og årets tema er således: Klimahandling sammen. Dansk Standard vil med debatten derfor lægge op til en diskussion af, hvordan vi som samfund kan få bragt data og digitale teknologier i spil i kampen for et bedre klima.
-I dag er der bred enighed om, at digitalisering spiller en væsentlig rolle i rejsen imod et mere bæredygtigt samfund. World Economic Forum vurderer fx, at verden kan reducere 15% af Co2-udledningen ved at anvende digitale teknologier. Derfor vil vi gerne stille skarp på de to overordnede temaer, hvordan kan vi bedre bruge og udnytte data som ressource i den grønne omstilling, og hvordan vi kan bruge data i udviklingen af datadrevne teknologier til gavn for den grønne omstilling, fortæller Kristian Guldfeldt, Public Affairs-konsulent i Dansk Standard.
Fælles for begge temaer er, at hvis samfundet ønsker hjælp fra datadrevne teknologier til den grønne omstilling, er det afgørende, at virksomheder og myndigheder kan arbejde sammen, og tale samme sprog – også på det tekniske plan.
- Det er her, at vi i Dansk Standard kan være en drivkraft imod et bæredygtigt samfund, fordi vi gennem fælles standarder kan sikre, at data kan rejse på tværs af virksomheder og myndigheder.
Med standarder kan vi sikre, at virksomheder, som aldrig har handlet, mødt eller talt med hinanden, har bygget deres datadrevne teknologier på samme måde. Præcis som var det legoklodser, siger Kristian Guldfeldt og fortsætter:
- Vi glæder os derfor til at høre, hvilke tanker og perspektiver, panelet gør sig under debatten.
Deltagere i debatten er: Anne Holm Sjøberg, afdelingschef i Dansk Standard – Pernille Weiss, MEP (K) – Anders Kofoed-Petersen, Professor i AI og virksomhedsejer.
Torsdag den 2. september kl. 13–13.45 på scenen Overblik 1.
Læs mere om årets klimafolkemøde her.
Når man skal investere i nye tiltag for at spare på energien, er der ofte flere gevinster at hente, end dem som umiddelbart er relaterede til det aktuelle tiltag. En ny standard skal give en metode til, hvordan man også får alle de relaterede besp...
En ny standard for FN’s verdensmål blev vedtaget i marts 2023 i den internationale standardiseringsorganisation, ISO. Formålet er at udvikle et ledelsessystem, som virksomheder kan blive certificeret i. Nu skal der nedsættes en dansk arbejdsgruppe...
Markedspotentialet for de grønne brændstoffer er enorme, da det er samtlige industrier og sektorer, der i fremtiden kommer til at anvende dem. Men for at danske virksomheder kan påvirke de kommende internationale standarder og dermed markedskraven...
Madspild er en direkte kilde til op mod 10 % af verdens CO2-udledning, da madspild ikke bliver håndteret ens på tværs af landegrænser. Men det vil Dansk Standard gøre op med, da de sidder for bordenden i et internationalt samarbejde. Madspild bliv...