
13. oktober 2021
Standarder, der er harmoniseret af EU, giver formodningsret til, at producenterne overholder EU-lovgivningens krav og kan bruges som basis for CE-mærkning. Der har dog i de senere år været en del problemer med lange sagsbehandlingstider i EU-Kommissionen, og mange standarder er ikke blevet godkendt.
Analyser har vist, at de lange sagsbehandlingstider til dels skyldes typiske administrative fejl og mangler, som er med til at hindre, at standarderne bliver harmoniseret. Derfor er der blevet udarbejdet en tjekliste, som eksperterne i arbejdsgrupper og tekniske komitéer skal bruge, når de udarbejder harmoniserede standarder. På den måde kan eksperterne sikre sig mod at begå de mest klassiske fejl og efterleve de formelle administrative krav. Dermed kan eksperterne være med til at øge sandsynligheden for at nå i mål med deres harmoniserede standarder.
Verdens første internationale ledelsesstandard for kunstig intelligens er nu oversat til dansk. Standarden giver en struktureret ramme for ansvarlig udvikling og anvendelse af AI og er relevant for både private og offentlige aktører, uanset større...
Den 1. juli 2025 trådte NIS 2-direktivet i kraft i Danmark. Det betyder nye og skærpede krav til cybersikkerhed for både offentlige myndigheder og private virksomheder i samfundskritiske og vigtige sektorer. Heldigvis kan internationalt anerkendte...
En ny international standard sætter nu rammen for sikker og ansvarlig cykelturisme – og den lander på et perfekt tidspunkt, hvor sommeren lokker turister ud i både by og natur med cykelhjelmen spændt.
Siden 2. februar 2025 har danske virksomheder og organisationer skullet dokumentere deres AI-færdigheder. Nu lanceres en ny guide, der viser, hvordan man arbejder struktureret og ansvarligt med AI.