Dansk LEGO-formand får europæisk anerkendelse for sit arbejde med legetøjssikkerhed

31. januar 2022

Dansk LEGO-formand får europæisk anerkendelse for sit arbejde med legetøjssikkerhed

LEGO Koncernen deltager aktivt i udviklingen af standarder for legetøj, hvilket bl.a. er med til at sikre et højt sikkerhedsniveau – både på tværs af branchen og på tværs af landegrænser. Og det arbejde har nu også medført en europæisk pris.

Christian Wetterberg, Senior Director hos LEGO Koncernen har modtaget en europæisk pris, Pin Award, for sit store engagement og sin evne til at lede og skabe dialog som formand for det europæiske standardiseringsudvalg for legetøjssikkerhed, CEN/TC 52.

-Selvom prisen i dette tilfælde er givet til formanden, er ledelsen af udvalgsarbejdet sket i et meget tæt samarbejde mellem formanden og sekretariatet, som i dette tilfælde varetages af Dansk Standard, siger Christian Wetterberg, Senior Director for Product Safety & Compliance hos LEGO Koncernen og formand for den tekniske europæiske komite CEN/TC 52, der står for udviklingen af sikkerhedsstandarder for legetøj.

-Vi er i Dansk Standard glade for, at Christian har fået denne velfortjente pris, og det har en stor betydning for udvalget. Han gør et kæmpe stykke arbejde for europæisk standardisering og bidrager til at få udarbejdet gode sikkerhedsstandarder, siger Pernille Henriksen, seniorkonsulent hos Dansk Standard og udvalgsansvarlig for det danske udvalg S-167.

Dansk LEGO-formand får europæisk anerkendelse for sit arbejde med legetøjssikkerhed

Årtier med aktiv deltagelse i standardisering

I årtier har LEGO Koncernen siddet på formandsposten for CEN/TC 52, og der er mange årsager til, at LEGO Koncernen fortsat deltager aktivt i udviklingen af standarder for legetøjssikkerhed.

-Som en af ​​verdens største producenter af legetøj handler vi ansvarligt og bidrager til at sikre et højt sikkerhedsniveau på tværs af vores branche ved at udvikle stærke legetøjssikkerhedsstandarder, fortæller Christian Wetterberg.

Der er ifølge Christian Wetterberg flere gode grunde til at deltage aktivt i standardisering:

  • Det er givende for interessenter at møde hinanden: NGO'er, myndigheder, producenter, testlaboratorier m.m.
  • Man får viden om krav længe før de træder i kraft
  • Det giver dybere forståelse af baggrunden for krav og testmetoder
  • Man kan bidrage til konsensusopbygningsprocessen
  • Man får mulighed for at sikre fakta- og risikobaserede beslutninger
  • Og det giver løbende læring

Udover LEGO Koncernen deltager en lang række danske interessenter fra legetøjsindustrien i standardiseringsarbejdet. Således er både forbrugerrepræsentanter, laboratorier, konsulenter, producenter og importører også aktive i arbejdet med legetøjssikkerhedsstandarder både på nationalt og europæisk plan.

Den stærke danske deltagelse i standardiseringsarbejdet – og det at LEGO Koncernen som verdens største legetøjsproducent er så aktiv en deltager i udviklingen af standarder inden for legetøjssikkerhed, er ifølge Pernille Henriksen af stor betydning. For så er Danmark med til at sætte retningen for arbejdet med legetøjssikkerhed og er dermed med til at sikre et godt samarbejde mellem de europæiske landes respektive udvalg for legetøjssikkerhed, og at der bliver udviklet stærke standarder på området.

-Jeg håber, alle føler sig stolte over, at det danske formandskab er blevet anerkendt gennem Pin-prisen.

Den danske deltagelse og det ekspertiseniveau, deltagerne bidrager med, er enestående i forhold til landets størrelse, siger Christian Wetterberg.

Kontakt

Pernille Annette Henriksen
Pernille Annette Henriksen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: pte@ds.dk
T: 39 96 61 24

Se også

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

28. september 2022

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

Legetøj og sikkerhed hænger uløseligt sammen - og nu bliver der indført flere sikkerhedskrav i legetøjsstandarden EN 71-1. Revisionen af standarden er netop gået i gang.

Fra forskning til faktura

22. juni 2022

Fra forskning til faktura

Danmark hjemtager årligt 1600 mio. euro i forskningsmidler fra EU og står dermed stærkt, når det kommer til forskning og innovation. Men de nyskabelser, der kommer ud af forskningen, bliver ofte ikke anvendt i markedet. Et nyt stort EU-projekt ska...

Ny standard stiller krav til og retningslinjer for serviceydelser til sårbare forbrugere

11. maj 2022

Ny standard stiller krav til og retningslinjer for serviceydelser til sårbare forbrugere

Sårbare personer kan ofte ende i vanskelige situationer i mødet med serviceorganisationer. Den nye standard DS/ISO 22458 skal hjælpe organisationer med at håndtere sårbare forbrugere, så de bliver mødt med den rette tilgang.

Første to sikkerhedsstandarder på vej for personlige e-køretøjer

04. april 2022

Første to sikkerhedsstandarder på vej for personlige e-køretøjer

E-køretøjer bliver stadig mere udbredte, og nye typer kommer til. Den voksende popularitet af særligt personlige e-køretøjer øger samtidig behovet for sikkerhed. De to første af en række standarder, der skal stille krav til sikkerheden i personlig...