Dansk LEGO-formand får europæisk anerkendelse for sit arbejde med legetøjssikkerhed

31. januar 2022

Dansk LEGO-formand får europæisk anerkendelse for sit arbejde med legetøjssikkerhed

LEGO Koncernen deltager aktivt i udviklingen af standarder for legetøj, hvilket bl.a. er med til at sikre et højt sikkerhedsniveau – både på tværs af branchen og på tværs af landegrænser. Og det arbejde har nu også medført en europæisk pris.

Christian Wetterberg, Senior Director hos LEGO Koncernen har modtaget en europæisk pris, Pin Award, for sit store engagement og sin evne til at lede og skabe dialog som formand for det europæiske standardiseringsudvalg for legetøjssikkerhed, CEN/TC 52.

-Selvom prisen i dette tilfælde er givet til formanden, er ledelsen af udvalgsarbejdet sket i et meget tæt samarbejde mellem formanden og sekretariatet, som i dette tilfælde varetages af Dansk Standard, siger Christian Wetterberg, Senior Director for Product Safety & Compliance hos LEGO Koncernen og formand for den tekniske europæiske komite CEN/TC 52, der står for udviklingen af sikkerhedsstandarder for legetøj.

-Vi er i Dansk Standard glade for, at Christian har fået denne velfortjente pris, og det har en stor betydning for udvalget. Han gør et kæmpe stykke arbejde for europæisk standardisering og bidrager til at få udarbejdet gode sikkerhedsstandarder, siger Pernille Henriksen, seniorkonsulent hos Dansk Standard og udvalgsansvarlig for det danske udvalg S-167.

Dansk LEGO-formand får europæisk anerkendelse for sit arbejde med legetøjssikkerhed

Årtier med aktiv deltagelse i standardisering

I årtier har LEGO Koncernen siddet på formandsposten for CEN/TC 52, og der er mange årsager til, at LEGO Koncernen fortsat deltager aktivt i udviklingen af standarder for legetøjssikkerhed.

-Som en af ​​verdens største producenter af legetøj handler vi ansvarligt og bidrager til at sikre et højt sikkerhedsniveau på tværs af vores branche ved at udvikle stærke legetøjssikkerhedsstandarder, fortæller Christian Wetterberg.

Der er ifølge Christian Wetterberg flere gode grunde til at deltage aktivt i standardisering:

  • Det er givende for interessenter at møde hinanden: NGO'er, myndigheder, producenter, testlaboratorier m.m.
  • Man får viden om krav længe før de træder i kraft
  • Det giver dybere forståelse af baggrunden for krav og testmetoder
  • Man kan bidrage til konsensusopbygningsprocessen
  • Man får mulighed for at sikre fakta- og risikobaserede beslutninger
  • Og det giver løbende læring

Udover LEGO Koncernen deltager en lang række danske interessenter fra legetøjsindustrien i standardiseringsarbejdet. Således er både forbrugerrepræsentanter, laboratorier, konsulenter, producenter og importører også aktive i arbejdet med legetøjssikkerhedsstandarder både på nationalt og europæisk plan.

Den stærke danske deltagelse i standardiseringsarbejdet – og det at LEGO Koncernen som verdens største legetøjsproducent er så aktiv en deltager i udviklingen af standarder inden for legetøjssikkerhed, er ifølge Pernille Henriksen af stor betydning. For så er Danmark med til at sætte retningen for arbejdet med legetøjssikkerhed og er dermed med til at sikre et godt samarbejde mellem de europæiske landes respektive udvalg for legetøjssikkerhed, og at der bliver udviklet stærke standarder på området.

-Jeg håber, alle føler sig stolte over, at det danske formandskab er blevet anerkendt gennem Pin-prisen.

Den danske deltagelse og det ekspertiseniveau, deltagerne bidrager med, er enestående i forhold til landets størrelse, siger Christian Wetterberg.

Kontakt

Pernille Annette Henriksen
Pernille Annette Henriksen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: pte@ds.dk
T: 39 96 61 24

Se også

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revideringen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

02. november 2023

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

For at leve op til EU-direktivet for legetøjssikkerhed skal EN 71-serien for sikkerhedskrav til legetøj revideres. Ændringerne berører alt fra trampoliner til legetøj, der forestiller mad, og standarderne forventes klar i 2025.

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

06. juni 2023

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

Tilgængelighed er afgørende for, at alle mennesker kan færdes og deltage fuldt ud i samfundet, og bør tænkes ind fra starten af alle byggeprojekter. Nu er standarden for tilgængelighed og anvendelighed i det byggede miljø, der sikrer, at alle har...

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

30. januar 2023

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

Det er de færreste forbrugere, der læser og forstår vilkår og betingelser, når de køber varer online. ISO er på opfordring fra forbrugerne netop gået i gang med udviklingen af en vejledning til virksomheder, der skal øge forbrugernes forståelse af...