Nyt community skal udvide markedet inden for cirkulært byggeri

27. januar 2022

Nyt community skal udvide markedet inden for cirkulært byggeri

Videnscenter for Cirkulær Økonomi i byggeriet lancerer VCØB Community, der skal bidrage til at finde løsninger på de udfordringer, der er forbundet med den cirkulære omstilling i byggeriet. Dansk Standard er blandt medlemmerne, der tæller 30 førende virksomheder inden for cirkulært byggeri.

Selvom der er stort fokus på cirkulær omstilling i byggebranchen, er der stadig mange udfordringer, der kræver løsninger, før det cirkulære byggeri for alvor kan vinde frem. Derfor lancerer Videnscenter for Cirkulær Økonomi i byggeriet nu VCØB Community, hvor Dansk Standard allerede deltager som medlem.

- Cirkulær økonomi i byggeriet er fortsat under udvikling og ved at modnes. Et netværk, hvor vi interessenter kan udveksle idéer, orientere og sparre med hinanden, er både vigtigt og utroligt udbytterigt. Derfor er Dansk Standard glade for at være med i den nye Community under VCØB, fortæller Charlotte Vartou Forsingdal, seniorkonsulent hos Dansk Standard.

Formålet med VCØB Community er, at byggebranchens aktører kan dele deres viden og erfaringer med hinanden, for sammen at finde løsninger på udfordringerne. Alle typer af virksomheder, organisationer og institutioner, der arbejder i eller med byggesektoren, kan deltage og bidrage til at finde disse løsninger, og sammen udvide markedet inden for cirkulært byggeri.

VCØB Community er udviklet i et partnerskab mellem rådgivningsvirksomheden Responsible Assets, Teknologisk Institut og Primetime Kommunikation. Medlemmerne i VCØB Community er bygherrer, rådgivere, entreprenører, nedrivere, ressourcestationer, byggevareproducenter, brancheorganisationer og forskningsinstitutioner, der arbejder med eller har interesse for cirkulært byggeri.



Kontakt

Charlotte Vartou Forsingdal
Charlotte Vartou Forsingdal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: cfo@ds.dk
T: 39 96 62 32

Se også

16. april 2024

Se eller gense morgenbriefing om det nye bygningsdirektiv

EU vil forbedre bygningers energieffektivitet. På denne briefing kan du se eller gense, hvad bygningsdirektivet betyder for Danmark, og hvordan vi kommer i gang med den næste danske renoveringsbølge.

Deltag i høringen af den reviderede betonstandard, DS 206:2024 (tidl. DS/EN 206 DK NA:2023)

15. april 2024

Deltag i høringen af den reviderede betonstandard, DS 206:2024 (tidl. DS/EN 206 DK NA:2023)

Den danske standard, DS 206:2024, der supplerer den europæiske standard DS/EN 206 for beton er netop sendt i høring efter, at den har gennemgået en revision. Den reviderede betonstandard får titlen DS 206:2024 og vil ligesom sin forgænger DS/EN 20...

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.