Få din virksomhed godt igennem kriser

04. oktober 2022

Få din virksomhed godt igennem kriser

Uforudsete hændelser som energikrise, cyberangreb, mangel på leverancer mm. kan få afgørende indflydelse på virksomhedens forretning. Derfor bør virksomheder ruste sig til at kunne tilpasse sig forandringer i markedet. Ny standardpakke anviser hvordan.

For at virksomheder kan håndtere både pludselige hændelser samt langsigtede ændringer og fortsat opretholde kernedriften, bør de være forberedte og modstandsdygtige.

En robust og modstandsdygtig virksomhed har fokus på, hvad der præcist er dens kerneforretning, og hvilke risici der kan true kerneforretningen. Det er ledelsen der sammen med nøglemedarbejdere skal identificere potentielle risici og udarbejde en beredskabsplan samt de tiltag, der er nødvendige for at kunne drive kerneforretningen, når en uforudset hændelse sker.

Med den nye standardpakke for robusthed får du hjælp til arbejdet med at styrke din virksomheds modstandsdygtighed, identificere risici og udarbejde en beredskabsplan, der passer til din virksomhed. Standardpakken indeholder seks ledelsesstandarder, der gør det muligt for din virksomhed at komme i gang med systematisk at øge din virksomheds robusthed og etablere et eller flere beredskaber, der effektivt kan aktiveres, hvis krisen opstår.

Guide til at styrke modstandsdygtigheden

Foruden standarderne får du guiden Styrk modstandsdygtigheden i jeres virksomhed, der skal hjælpe virksomheder i gang med at blive mere modstandsdygtige, og som gennemgår trin for trin de vigtigste overvejelser og tiltag, som virksomheder kan implementere.

Ledelsesstandarderne er udviklet af eksperter, fagpersoner og organisationer og anses som best practice nationalt og internationalt. De kan anvendes af alle typer virksomheder og brancher og har fokus på at hjælpe virksomheder med at implementere og løbende evaluere gode arbejdsgange, der kan understøtte virksomhedens forretning. Det har fx vist sig, at virksomheder der følger standarden for robusthedsledelse også kaldet forretningskontinuitet, ISO 22301, har klaret sig bedre igennem en uforudset hændelse end andre organisationer, bl.a. pga. opbyggelsen af en beredskabsplan og træning i denne.

Med standardpakken kommer du hele vejen rundt om virksomhedens forretning. Lige fra interne processer til vurdering af din forsyningskæde. Du får retningslinjer og idéer til, hvordan man kan opsætte et beredskabsteam, kommunikationsveje, og hvad man bør gøre i forbindelse med afprøvning af sit beredskab.

Ønsker du yderligere hjælp til at komme i gang med at skabe en modstandsdygtig virksomhed, kan du få mere information på: https://modstandsdygtig.dk/

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

21. september 2023

Madspild – få indflydelse på fremtidens marked

Se eller gense dette webinar om madspild, og hvordan du kan få indflydelse på fremtidens marked inden for området. Hør bl.a., hvordan du kan få indflydelse på kommende internationale standarder for reduktion af madspild.

Verdens mest udbredte standard, ISO 9001 for kvalitetsledelse, skal revideres

05. september 2023

Verdens mest udbredte standard, ISO 9001 for kvalitetsledelse, skal revideres

Siden 2015, hvor ISO 9001 senest blev revideret, har feltet, kvalitetsledelse, været i en rivende udvikling. Derfor har ISO’s medlemslande besluttet at revidere ISO 9001 igen for forsat at være et værdifuldt redskab for virksomheder til at sikre k...

16. august 2023

Ny, certificerbar standard for FN’s verdensmål

Se eller gense webinaret om en ny, certificerbar standard for FN’s verdensmål, hvor du kan høre, hvordan du kan sikre dansk indflydelse på det kommende internationale ledelsessystem for FN’s verdensmål.

AP Pension er som den første virksomhed i Danmark blevet certificeret i ligestilling og diversitet

18. juli 2023

AP Pension er som den første virksomhed i Danmark blevet certificeret i ligestilling og diversitet

AP Pension er for nylig blevet certificeret i et nyt ledelsessystem for ligestilling og diversitet, der skal hjælpe virksomheder med at styrke og systematisere deres arbejde inden for området.