Få din virksomhed godt igennem kriser

04. oktober 2022

Få din virksomhed godt igennem kriser

Uforudsete hændelser som energikrise, cyberangreb, mangel på leverancer mm. kan få afgørende indflydelse på virksomhedens forretning. Derfor bør virksomheder ruste sig til at kunne tilpasse sig forandringer i markedet. Ny standardpakke anviser hvordan.

For at virksomheder kan håndtere både pludselige hændelser samt langsigtede ændringer og fortsat opretholde kernedriften, bør de være forberedte og modstandsdygtige.

En robust og modstandsdygtig virksomhed har fokus på, hvad der præcist er dens kerneforretning, og hvilke risici der kan true kerneforretningen. Det er ledelsen der sammen med nøglemedarbejdere skal identificere potentielle risici og udarbejde en beredskabsplan samt de tiltag, der er nødvendige for at kunne drive kerneforretningen, når en uforudset hændelse sker.

Med den nye standardpakke for robusthed får du hjælp til arbejdet med at styrke din virksomheds modstandsdygtighed, identificere risici og udarbejde en beredskabsplan, der passer til din virksomhed. Standardpakken indeholder seks ledelsesstandarder, der gør det muligt for din virksomhed at komme i gang med systematisk at øge din virksomheds robusthed og etablere et eller flere beredskaber, der effektivt kan aktiveres, hvis krisen opstår.

Guide til at styrke modstandsdygtigheden

Foruden standarderne får du guiden Styrk modstandsdygtigheden i jeres virksomhed, der skal hjælpe virksomheder i gang med at blive mere modstandsdygtige, og som gennemgår trin for trin de vigtigste overvejelser og tiltag, som virksomheder kan implementere.

Ledelsesstandarderne er udviklet af eksperter, fagpersoner og organisationer og anses som best practice nationalt og internationalt. De kan anvendes af alle typer virksomheder og brancher og har fokus på at hjælpe virksomheder med at implementere og løbende evaluere gode arbejdsgange, der kan understøtte virksomhedens forretning. Det har fx vist sig, at virksomheder der følger standarden for robusthedsledelse også kaldet forretningskontinuitet, ISO 22301, har klaret sig bedre igennem en uforudset hændelse end andre organisationer, bl.a. pga. opbyggelsen af en beredskabsplan og træning i denne.

Med standardpakken kommer du hele vejen rundt om virksomhedens forretning. Lige fra interne processer til vurdering af din forsyningskæde. Du får retningslinjer og idéer til, hvordan man kan opsætte et beredskabsteam, kommunikationsveje, og hvad man bør gøre i forbindelse med afprøvning af sit beredskab.

Ønsker du yderligere hjælp til at komme i gang med at skabe en modstandsdygtig virksomhed, kan du få mere information på: https://modstandsdygtig.dk/

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

ISO indfører klimakrav i alle ledelsesstandarder

03. april 2024

ISO indfører klimakrav i ledelsesstandarder

Med London-erklæringen forpligtede ISO sig til at bidrage til klimadagsordenen gennem standardisering – nu indføres krav om klimahensyn i ledelsesstandarder.

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

04. marts 2024

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

Det skal være lettere for danske virksomheder og organisationer at implementere standarden for facility management, og derfor er standarden DS/EN ISO 41001 netop udkommet på dansk.

Ledelsessystemer skaber struktur til CSRD-direktivet

15. december 2023

Ledelsessystemer skaber struktur til CSRD-direktivet

Virksomheder og organisationer står over for en masse nye krav ifm. ESG-rapportering. Krav som de fleste stadig skal vænne sig til. Det kan derfor være en fordel for mange at anvende de kendte ledelsessystemer, da de giver en struktur til at kunne...

Danmark i spidsen for historisk FN-samarbejde om international verdensmålsstandard

03. november 2023

Danmark i spidsen for historisk FN-samarbejde om international verdensmålsstandard

FN og den internationale standardiseringsorganisation ISO er for første gang nogensinde gået sammen i et partnerskab om at udvikle en international ledelsesstandard for FN’s verdensmål. Danmark har taget initiativ til standarden og skal lede arbej...