Få din virksomhed godt igennem kriser

04. oktober 2022

Få din virksomhed godt igennem kriser

Uforudsete hændelser som energikrise, cyberangreb, mangel på leverancer mm. kan få afgørende indflydelse på virksomhedens forretning. Derfor bør virksomheder ruste sig til at kunne tilpasse sig forandringer i markedet. Ny standardpakke anviser hvordan.

For at virksomheder kan håndtere både pludselige hændelser samt langsigtede ændringer og fortsat opretholde kernedriften, bør de være forberedte og modstandsdygtige.

En robust og modstandsdygtig virksomhed har fokus på, hvad der præcist er dens kerneforretning, og hvilke risici der kan true kerneforretningen. Det er ledelsen der sammen med nøglemedarbejdere skal identificere potentielle risici og udarbejde en beredskabsplan samt de tiltag, der er nødvendige for at kunne drive kerneforretningen, når en uforudset hændelse sker.

Med den nye standardpakke for robusthed får du hjælp til arbejdet med at styrke din virksomheds modstandsdygtighed, identificere risici og udarbejde en beredskabsplan, der passer til din virksomhed. Standardpakken indeholder seks ledelsesstandarder, der gør det muligt for din virksomhed at komme i gang med systematisk at øge din virksomheds robusthed og etablere et eller flere beredskaber, der effektivt kan aktiveres, hvis krisen opstår.

Guide til at styrke modstandsdygtigheden

Foruden standarderne får du guiden Styrk modstandsdygtigheden i jeres virksomhed, der skal hjælpe virksomheder i gang med at blive mere modstandsdygtige, og som gennemgår trin for trin de vigtigste overvejelser og tiltag, som virksomheder kan implementere.

Ledelsesstandarderne er udviklet af eksperter, fagpersoner og organisationer og anses som best practice nationalt og internationalt. De kan anvendes af alle typer virksomheder og brancher og har fokus på at hjælpe virksomheder med at implementere og løbende evaluere gode arbejdsgange, der kan understøtte virksomhedens forretning. Det har fx vist sig, at virksomheder der følger standarden for robusthedsledelse også kaldet forretningskontinuitet, ISO 22301, har klaret sig bedre igennem en uforudset hændelse end andre organisationer, bl.a. pga. opbyggelsen af en beredskabsplan og træning i denne.

Med standardpakken kommer du hele vejen rundt om virksomhedens forretning. Lige fra interne processer til vurdering af din forsyningskæde. Du får retningslinjer og idéer til, hvordan man kan opsætte et beredskabsteam, kommunikationsveje, og hvad man bør gøre i forbindelse med afprøvning af sit beredskab.

Ønsker du yderligere hjælp til at komme i gang med at skabe en modstandsdygtig virksomhed, kan du få mere information på: https://modstandsdygtig.dk/

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

En bæredygtig arbejdsplads handler også om sundhed, trivsel og fastholdelse

29. november 2022

En bæredygtig arbejdsplads handler også om sundhed, trivsel og fastholdelse

Socialt bæredygtige arbejdspladser er på agendaen mange steder i disse år, hvor omstillingen til en mere bæredygtig fremtid er i fuld gang. For at give virksomheder redskaber til dette arbejde, skal der nu udarbejdes standarder, som støtter udvikl...

03. oktober 2022

Se eller gense webinaret om ligestilling og diversitet

Se eller gense webinaret om ligestilling og diversitet, hvor Dansk Standard sammen med en lang række spændende oplægsholdere fortæller om den nye standard, DS 5001 - Ledelsessystem for ligestilling og diversitet.

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

27. september 2022

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

Energikrisen er alvorlig for dansk erhvervsliv, og flere virksomheder er presset økonomisk pga. energipriserne. Vi giver her 10 bud på, hvordan du som virksomhed kan reducere dit energiforbrug og komme lettere igennem energikrisen.

Ny standard skal hjælpe organisationer med at udarbejde politik for facility management

26. september 2022

Ny standard skal hjælpe organisationer med at udarbejde politik for facility management

En ny standard for udarbejdelse af en facility management-politik er netop udgivet. Udover at hjælpe med fx fastsættelse af mål og støtte til risikostyring, kan den også hjælpe organisationer, der sigter mod en bæredygtig omstilling af deres facil...