Få din virksomhed godt igennem kriser

04. oktober 2022

Få din virksomhed godt igennem kriser

Uforudsete hændelser som energikrise, cyberangreb, mangel på leverancer mm. kan få afgørende indflydelse på virksomhedens forretning. Derfor bør virksomheder ruste sig til at kunne tilpasse sig forandringer i markedet. Ny standardpakke anviser hvordan.

For at virksomheder kan håndtere både pludselige hændelser samt langsigtede ændringer og fortsat opretholde kernedriften, bør de være forberedte og modstandsdygtige.

En robust og modstandsdygtig virksomhed har fokus på, hvad der præcist er dens kerneforretning, og hvilke risici der kan true kerneforretningen. Det er ledelsen der sammen med nøglemedarbejdere skal identificere potentielle risici og udarbejde en beredskabsplan samt de tiltag, der er nødvendige for at kunne drive kerneforretningen, når en uforudset hændelse sker.

Med den nye standardpakke for robusthed får du hjælp til arbejdet med at styrke din virksomheds modstandsdygtighed, identificere risici og udarbejde en beredskabsplan, der passer til din virksomhed. Standardpakken indeholder seks ledelsesstandarder, der gør det muligt for din virksomhed at komme i gang med systematisk at øge din virksomheds robusthed og etablere et eller flere beredskaber, der effektivt kan aktiveres, hvis krisen opstår.

Guide til at styrke modstandsdygtigheden

Foruden standarderne får du guiden Styrk modstandsdygtigheden i jeres virksomhed, der skal hjælpe virksomheder i gang med at blive mere modstandsdygtige, og som gennemgår trin for trin de vigtigste overvejelser og tiltag, som virksomheder kan implementere.

Ledelsesstandarderne er udviklet af eksperter, fagpersoner og organisationer og anses som best practice nationalt og internationalt. De kan anvendes af alle typer virksomheder og brancher og har fokus på at hjælpe virksomheder med at implementere og løbende evaluere gode arbejdsgange, der kan understøtte virksomhedens forretning. Det har fx vist sig, at virksomheder der følger standarden for robusthedsledelse også kaldet forretningskontinuitet, ISO 22301, har klaret sig bedre igennem en uforudset hændelse end andre organisationer, bl.a. pga. opbyggelsen af en beredskabsplan og træning i denne.

Med standardpakken kommer du hele vejen rundt om virksomhedens forretning. Lige fra interne processer til vurdering af din forsyningskæde. Du får retningslinjer og idéer til, hvordan man kan opsætte et beredskabsteam, kommunikationsveje, og hvad man bør gøre i forbindelse med afprøvning af sit beredskab.

Ønsker du yderligere hjælp til at komme i gang med at skabe en modstandsdygtig virksomhed, kan du få mere information på: https://modstandsdygtig.dk/

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

Standarder styrker konkurrenceevnen og baner vejen for den bæredygtige udvikling

20. marts 2023

Standarder styrker konkurrenceevnen og baner vejen for den bæredygtige udvikling

Hos KE Fibertec AS i Vejen har arbejdet med standarder været en del af hverdagen i næsten 25 år. I dag er standarderne med til at sikre kvalitets- og miljøindsatsen, højne arbejdsglæden og give et positivt afkast på bundlinjen.

Standarder er vejen til konkurrence på kvalitet og bæredygtighed

20. marts 2023

Standarder er vejen til konkurrence på kvalitet og bæredygtighed

Hos Aage V. Larsen A/S er arbejdet med standarder blevet en del af virksomhedens DNA. De første standarder blev implementeret i virksomheden for cirka seks år siden, og i dag er standarder for bl.a. kvalitets-, energi- og miljøledelse en integrere...

20. marts 2023

Biodiversitet og forretningskritikalitet

Se eller gense dette webinar, hvor du får indblik i, hvorfor biodiversitet er af største vigtighed for forretningen, samt hvilke strategiske muligheder der ligger i en bæredygtig udvikling.

ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet nu udgivet på engelsk

07. marts 2023

Efter stor international efterspørgsel er ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet nu udgivet på engelsk

I september sidste år blev ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet, DS 5001, udgivet i dansk regi. Lige siden har der været et stort ønske fra både danske - og ikke mindst globale virksomheder - om en engelsk udgave, og det ønske er nu b...