Nyt dansk udvalg skal være med til at udvikle standarder for tandplejeprodukter

27. oktober 2022

Nyt dansk udvalg skal være med til at udvikle standarder for tandplejeprodukter

Der findes mere end 180 udgivne internationale standarder inden for tandplejeområdet, og 34 nye standarder er under udvikling. Hidtil har der ikke været dansk deltagelse i udviklingen af standarderne, men i foråret 2022 blev der oprettet et dansk udvalg, som skal deltage i arbejdet.

Det nye danske standardiseringsudvalg, S-886 Tandpleje, skal følge og deltage i udviklingen af standarder under den tekniske komité ISO TC 106 Dentistry.

I komitéen arbejdes der på at skabe kvalitet og sikkerhed i produkter, der anvendes af professionelle tandlæger til behandling og almindelige produkter til mundhygiejne. Standarder inden for tandplejeprodukter omfatter en bred gruppe af underemner: Materialer, instrumenter, udstyr, terminologi, mundhygiejneprodukter, CAD-CAM-systemer, implantater og biokompatibilitet af medicinsk udstyr, der anvendes i tandplejen.

Danske eksperter har endnu ikke været med i udviklingen af standarderne for tandpleje, men med det nye danske standardiseringsudvalg (S-udvalg) har danske interessenter nu mulighed for at få indflydelse på kommende standarder samt eksisterende standarder, når de skal revideres. Derudover får du som medlem af udvalget forhåndskendskab til kommende krav til tandplejeprodukter, længe inden standarderne bliver udgivet.

- At være medlem af S-udvalget er en unik mulighed for at være med til at påvirke kvaliteten, sikkerheden og holdbarheden af de tandplejeprodukter, som kommer til at påvirke morgendagens marked, siger Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Vær med, når det nye udvalg begynder

Dansk standard inviterer til kickoffmøde for udvalget for standardisering af tandplejeprodukter d. 19. januar fra kl. 10-11 online. Alle interesserede er velkomne.

På mødet får du en gennemgang af, hvad det vil sige at arbejde med standarder og være en del af et standardiseringsudvalg samt et overblik over specifikke emner og standarder, der arbejdes aktivt med lige nu inden for tandplejeprodukter.

 

Kontakt

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Lærke Høllund på lhd@ds.dk eller tlf. +45 39 96 61 59.

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

28. april 2023

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

Virksomheden AG Sundhedsfremme har valgt at følge standarden for kvalitetsledelse for sundhedssektoren, DS/EN 15224. Det har ifølge kvalitetschefen, Peter Trampedach, ført til vækst og bedre styring af processer samt mindre papirarbejde.

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

25. april 2023

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

Det er vigtigt med standarder for tryksårsforebyggende madrasser for bl.a. at ensarte kravene og dermed sikre kvaliteten. Men der er stadig mange emner inden for ”Hjælpemidler til at forhindre vævsskade i den liggende stilling,” der mangler ensart...

6 nye anbefalinger skal sikre standarder for bæredygtigt medicinsk udstyr

21. december 2022

6 nye anbefalinger skal sikre standarder for bæredygtigt medicinsk udstyr

Medicobranchens nyudvikling og nye produkter skal være mere grønne. Derfor kommer en international arbejdsgruppe med Danmark for bordenden nu med seks anbefalinger, der skal sikre, at der er udviklet tilstrækkeligt med standarder for bæredygtigt m...

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

28. oktober 2022

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

Danske eksperter og interessenter har nu mulighed for at deltage i arbejdet med udviklingen af standarder for øjenoptik. Et nyt, dansk standardiseringsudvalg for øjenoptik skal være med til at definere de krav, der kommer til at gælde for fremtide...