Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

05. maj 2022

Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

Ledig plads finansieret af Sundhedsministeriet i udvalgsarbejdet for kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led. Deltag sammen med bl.a. Lægemiddelstyrelsen og nogle af de største danske hospitaler i arbejdet med at sætte internationale standarder for kirurgiske implantater.

Dansk Standard søger en offentligt ansat kirurg med speciale indenfor ortopædkirurgi, som har interesse i at deltage i et internationalt netværk, der arbejder med udvikling af standarder inden for implantater til erstatning af knogler og led.

Når du deltager i dette udvalg, har du mulighed for at være med til at øge kvaliteten af kirurgiske implantater og gøre dansk indflydelse gældende på de europæiske og internationale standarder på området. Desuden vil du få et stærkt, internationalt netværk, som du fagligt kan sparre med.

Din lægefaglige deltagelse og indflydelse på standardiseringsudviklingen er vigtig for at sikre, at patientsikkerheden er opretholdt i de standarder, som kommer til at præge morgendagens markedet.

Du kan også læse om Dansk Standards udvalg for implantater, S-160, her.

For at se hvilke internationale standarder, der arbejdes med i øjeblikket, kan du se dem på ISO’s hjemmeside. Ønsker du at høre mere om udvalget og dets arbejde, er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Lærke Høllund på lhd@ds.dk.

 

Kontakt

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Hvordan bør kunstig intelligens anvendes i medicinske laboratorier?

12. december 2023

Hvordan bør kunstig intelligens anvendes i medicinske laboratorier?

Fremover kan kunstig intelligens (AI) hjælpe laboratorier med hurtigere og mere præcise analyser og resultater. Et kontinuerligt flow af nye data kan endda forbedre den kunstige intelligens’ ydeevne, især ved metoder hvor man benytter maskinlæring...

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

08. december 2023

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

Lægemidler og medicinsk udstyr skal i forvejen leve op til de mange krav, der stilles i direktiver og lovgivning på området for at sikre patienters sikkerhed. Med bæredygtighed og grøn omstilling kommer der nu endnu flere krav, som sektoren skal f...

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

28. april 2023

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

Virksomheden AG Sundhedsfremme har valgt at følge standarden for kvalitetsledelse for sundhedssektoren, DS/EN 15224. Det har ifølge kvalitetschefen, Peter Trampedach, ført til vækst og bedre styring af processer samt mindre papirarbejde.

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

25. april 2023

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

Det er vigtigt med standarder for tryksårsforebyggende madrasser for bl.a. at ensarte kravene og dermed sikre kvaliteten. Men der er stadig mange emner inden for ”Hjælpemidler til at forhindre vævsskade i den liggende stilling,” der mangler ensart...