Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

05. maj 2022

Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

Ledig plads finansieret af Sundhedsministeriet i udvalgsarbejdet for kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led. Deltag sammen med bl.a. Lægemiddelstyrelsen og nogle af de største danske hospitaler i arbejdet med at sætte internationale standarder for kirurgiske implantater.

Dansk Standard søger en offentligt ansat kirurg med speciale indenfor ortopædkirurgi, som har interesse i at deltage i et internationalt netværk, der arbejder med udvikling af standarder inden for implantater til erstatning af knogler og led.

Når du deltager i dette udvalg, har du mulighed for at være med til at øge kvaliteten af kirurgiske implantater og gøre dansk indflydelse gældende på de europæiske og internationale standarder på området. Desuden vil du få et stærkt, internationalt netværk, som du fagligt kan sparre med.

Din lægefaglige deltagelse og indflydelse på standardiseringsudviklingen er vigtig for at sikre, at patientsikkerheden er opretholdt i de standarder, som kommer til at præge morgendagens markedet.

Du kan også læse om Dansk Standards udvalg for implantater, S-160, her.

For at se hvilke internationale standarder, der arbejdes med i øjeblikket, kan du se dem på ISO’s hjemmeside. Ønsker du at høre mere om udvalget og dets arbejde, er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Lærke Høllund på lhd@ds.dk.

 

Kontakt

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

28. april 2023

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

Virksomheden AG Sundhedsfremme har valgt at følge standarden for kvalitetsledelse for sundhedssektoren, DS/EN 15224. Det har ifølge kvalitetschefen, Peter Trampedach, ført til vækst og bedre styring af processer samt mindre papirarbejde.

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

25. april 2023

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

Det er vigtigt med standarder for tryksårsforebyggende madrasser for bl.a. at ensarte kravene og dermed sikre kvaliteten. Men der er stadig mange emner inden for ”Hjælpemidler til at forhindre vævsskade i den liggende stilling,” der mangler ensart...

6 nye anbefalinger skal sikre standarder for bæredygtigt medicinsk udstyr

21. december 2022

6 nye anbefalinger skal sikre standarder for bæredygtigt medicinsk udstyr

Medicobranchens nyudvikling og nye produkter skal være mere grønne. Derfor kommer en international arbejdsgruppe med Danmark for bordenden nu med seks anbefalinger, der skal sikre, at der er udviklet tilstrækkeligt med standarder for bæredygtigt m...

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

28. oktober 2022

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

Danske eksperter og interessenter har nu mulighed for at deltage i arbejdet med udviklingen af standarder for øjenoptik. Et nyt, dansk standardiseringsudvalg for øjenoptik skal være med til at definere de krav, der kommer til at gælde for fremtide...