Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

05. maj 2022

Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

Ledig plads finansieret af Sundhedsministeriet i udvalgsarbejdet for kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led. Deltag sammen med bl.a. Lægemiddelstyrelsen og nogle af de største danske hospitaler i arbejdet med at sætte internationale standarder for kirurgiske implantater.

Dansk Standard søger en offentligt ansat kirurg med speciale indenfor ortopædkirurgi, som har interesse i at deltage i et internationalt netværk, der arbejder med udvikling af standarder inden for implantater til erstatning af knogler og led.

Når du deltager i dette udvalg, har du mulighed for at være med til at øge kvaliteten af kirurgiske implantater og gøre dansk indflydelse gældende på de europæiske og internationale standarder på området. Desuden vil du få et stærkt, internationalt netværk, som du fagligt kan sparre med.

Din lægefaglige deltagelse og indflydelse på standardiseringsudviklingen er vigtig for at sikre, at patientsikkerheden er opretholdt i de standarder, som kommer til at præge morgendagens markedet.

Du kan også læse om Dansk Standards udvalg for implantater, S-160, her.

For at se hvilke internationale standarder, der arbejdes med i øjeblikket, kan du se dem på ISO’s hjemmeside. Ønsker du at høre mere om udvalget og dets arbejde, er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Lærke Høllund på lhd@ds.dk.

 

Kontakt

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39966159

Se også

Danske biotek-virksomheder kan få first-mover-fordele og forme fremtidens markedskrav

10. maj 2022

Danske biotek-virksomheder kan få first-mover-fordele og forme fremtidens markedskrav

Danske virksomheder er generelt langt fremme inden for life science, og derfor bør de også i langt højere grad, end det er tilfældet i dag, være med til at forme fremtidens markedskrav med deres viden og erfaring.

Vær med til at revidere standarden for små dampsterilisatorer

10. maj 2022

Vær med til at revidere standarden for små dampsterilisatorer

Nu starter revisionen af standarden, DS/EN 13060 – Små dampsterilisatorer (autoklaver), og du har mulighed for at være med og få indflydelse på udformningen af de krav, der stilles til autoklaverne.

Stofmundbind skal leve op til standarden, hvis man vil sikre kvalitet og funktion

30. november 2021

Stofmundbind skal leve op til standarden, hvis man vil sikre kvalitet og funktion

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man enten bruger et CE-mærket engangsmundbind eller et stofmundbind, der er testet og godkendt efter den danske standard. Men der findes ikke i øjeblikket stofmundbind på det danske marked, der er godkendt efter sta...

Ny, dansk vejledning i udvælgelse og udbud af medicinske handsker

26. november 2021

Ny, dansk vejledning i udvælgelse og udbud af medicinske handsker

Som følge af COVID-19 er der opstået et stort behov for medicinske handsker. Det har skabt pres på indkøbsafdelinger i sundheds- og medicobranchen, som efterspørger guidelines til at vælge det rigtige produkt, når der skal formuleres udbud og købe...