Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

05. maj 2022

Få indflydelse på krav til kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led

Ledig plads finansieret af Sundhedsministeriet i udvalgsarbejdet for kirurgiske implantater til erstatning af knogler og led. Deltag sammen med bl.a. Lægemiddelstyrelsen og nogle af de største danske hospitaler i arbejdet med at sætte internationale standarder for kirurgiske implantater.

Dansk Standard søger en offentligt ansat kirurg med speciale indenfor ortopædkirurgi, som har interesse i at deltage i et internationalt netværk, der arbejder med udvikling af standarder inden for implantater til erstatning af knogler og led.

Når du deltager i dette udvalg, har du mulighed for at være med til at øge kvaliteten af kirurgiske implantater og gøre dansk indflydelse gældende på de europæiske og internationale standarder på området. Desuden vil du få et stærkt, internationalt netværk, som du fagligt kan sparre med.

Din lægefaglige deltagelse og indflydelse på standardiseringsudviklingen er vigtig for at sikre, at patientsikkerheden er opretholdt i de standarder, som kommer til at præge morgendagens markedet.

Du kan også læse om Dansk Standards udvalg for implantater, S-160, her.

For at se hvilke internationale standarder, der arbejdes med i øjeblikket, kan du se dem på ISO’s hjemmeside. Ønsker du at høre mere om udvalget og dets arbejde, er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Lærke Høllund på lhd@ds.dk.

 

Kontakt

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Et samfund for alle aldre

21. september 2022

Et samfund for alle aldre

Sund aldring handler om andet og mere end at undgå sygdomme – det handler også om livskvalitet. Den internationale standard ISO 25550 har til formål at skabe samfund, hvor ældre bliver inkluderet og værdsat.

Få indflydelse på klassifikation af hjælpemidler til optimering af personers funktionsevne

26. august 2022

Få indflydelse på klassifikation af hjælpemidler til optimering af personers funktionsevne

I juni måned blev ’DS/EN ISO 9999:2022 Hjælpemidler – Klassifikation og terminologi’ udgivet og erstatter versionen fra 2016. Eftersom udviklingen inden for hjælpemiddelområdet er i konstant forandring, påbegyndes en kommende revision allerede i e...

Nyrevideret standard for generelle krav til hjælpemidler er blevet international

26. august 2022

Nyrevideret standard for generelle krav til hjælpemidler er blevet international

En ny udgave af standarden for generelle krav og prøvningsmetoder til hjælpemidler, DS/EN ISO 21856 blev udgivet i juli måned. Samtidig med at standarden er blevet revideret, er den også gjort til en international standard.

Danske virksomheder bør være med til at udvikle fremtidens standarder indenfor life science

31. maj 2022

Danske virksomheder bør være med til at udvikle fremtidens standarder indenfor life science

Brug af sundhedsdata muliggør et helt nyt niveau af personlig behandling, men stiller samtidigt nye krav til udviklingen af standarder.