Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

27. januar 2023

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

En helt ny standard for trampolinparker skal reducere antallet af alvorlige ulykker, så både børn, unge og voksne kan hoppe og bevæge sig sikkert og være aktive sammen.

Flere og flere steder i Danmark og i mange andre lande åbner indendørs trampolinparker til både børn og voksne. Det er godt for både store og små, som får mulighed for leg og bevægelse på en sjov måde. Særligt de mindste børn kan få stor gavn af det, fordi de kan blive understøttet i deres motoriske udvikling gennem de hoppelege, som trampolinerne inviterer til. Trampolinparker er dog ikke kun for de mindste, de er populære hos alle aldersgrupper.

- Men når legen ender med en ulykke, er det ikke så sjovt længere. Erfaringer viser, at det faktisk er unge og voksne, som oftest er dem, der kommer alvorligst til skade, fordi de fejlbedømmer egne evner og fx udfører højrisiko-spring, siger Mette Juul Sandager, standardiseringskonsulent i Dansk Standard, og fortsætter:

- Og den nye standard for trampolinparker kan netop være med til mindske risikoen for de alvorlige ulykker, som nemt kan opstå, når både små og store, børn, unge og voksne færdes i samme hoppemiljø.

Standarden for sikkerhed i trampolinparker, DS/EN ISO 23659, gælder for trampolinparker samt trampolinparkområder i multiaktivitetsparker, som også omfatter landingsområder som airbags og skumgrave. Den er tiltænkt at hjælpe producenter af trampolinparker, installatører, operatører og inspektører med at øge sikkerheden og stille krav til design og materialer samt til vedligeholdelse, træning af personalet, instruktion af brugerne samt opsyn for at mindske risikoen for alvorlige ulykker.

Vil du have standarden på licens

Standarden kan også tilkøbes i Standard Distribute. Hvis du gerne vil have dine standarder gjort tilgængelig for alle i virksomheden – og ikke kender denne platform – kan du her læse mere om hvordan du får adgang til Standard Distribute.

Standard Distribute

Kontakt

Mette Juul Sandager
Mette Juul Sandager Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: mjs@ds.dk
T: 39 96 62 05

Se også

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

02. november 2023

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

For at leve op til EU-direktivet for legetøjssikkerhed skal EN 71-serien for sikkerhedskrav til legetøj revideres. Ændringerne berører alt fra trampoliner til legetøj, der forestiller mad, og standarderne forventes klar i 2025.

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

06. juni 2023

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

Tilgængelighed er afgørende for, at alle mennesker kan færdes og deltage fuldt ud i samfundet, og bør tænkes ind fra starten af alle byggeprojekter. Nu er standarden for tilgængelighed og anvendelighed i det byggede miljø, der sikrer, at alle har...

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

30. januar 2023

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

Det er de færreste forbrugere, der læser og forstår vilkår og betingelser, når de køber varer online. ISO er på opfordring fra forbrugerne netop gået i gang med udviklingen af en vejledning til virksomheder, der skal øge forbrugernes forståelse af...