18. april 2023
Design for adskillelse anses for at være en forudsætning for den cirkulære omstilling i resten af byggeriet og har allerede fra tilblivelsen af byggeriet fokus på at finde den bedste måde at udnytte ressourcerne på samt at minimere spild. Også i EU-taksonomien stilles der krav om at fremme cirkulære løsningsforslag, der kan demonstrere et design, som udover adskillelse indtænker øget fleksibilitet for at minimere byggeriets samlede miljøbelastning. Den internationale ISO-standard nævnes som et værktøj til at efterleve EU-taksonomiens kriterier om cirkulær økonomi og er udkommet på dansk.
På webinaret får du en introduktion til de designprincipper for design for adskillelse og tilpasning, som beskrives i standardarden, og du får præsenteret praktiske eksempler på, hvordan designprincipper og løsninger konkret er indarbejdet i byggeriet.
Har du et godt eksempel på, hvordan standarden DS/ISO 20887 'design for afmontering og tilpasning' kan anvendes i praksis?
Så send dit bud ind. Vi er nemlig i gang med at lave en vidensbank, som kan være med til at udbrede de gode eksempler
Fremtidens bygninger og anlæg skal være mere fleksible, så de nemt kan skilles ad og tilpasses eller omdannes til noget andet, hvis der er behov for det. Og netop det kan standarden ’Design med henblik på afmontering og tilpasning’ hjælpe kommuner...
Fem nye taskgrupper er netop nedsat af den danskledede EU-komité, CEN/TC 350/SC1, for at sætte gang i udviklingen af europæiske standarder for cirkulær økonomi i byggeriet. Arbejdet skal fremme omstillingen til lavere miljø- og klimaaftryk samt et...
Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om det igangværende arbejde med revisionen af en Eurocode for trækonstruktioner.
EU-taksonomien stiller store krav til virksomheder, men der følger også masser af fordele med taksonomien, såsom konkrete miljømål, absolutte kriterier og transparens på tværs af landegrænser.