
18. april 2023
Design for adskillelse anses for at være en forudsætning for den cirkulære omstilling i resten af byggeriet og har allerede fra tilblivelsen af byggeriet fokus på at finde den bedste måde at udnytte ressourcerne på samt at minimere spild. Også i EU-taksonomien stilles der krav om at fremme cirkulære løsningsforslag, der kan demonstrere et design, som udover adskillelse indtænker øget fleksibilitet for at minimere byggeriets samlede miljøbelastning. Den internationale ISO-standard nævnes som et værktøj til at efterleve EU-taksonomiens kriterier om cirkulær økonomi og er udkommet på dansk.
På webinaret får du en introduktion til de designprincipper for design for adskillelse og tilpasning, som beskrives i standardarden, og du får præsenteret praktiske eksempler på, hvordan designprincipper og løsninger konkret er indarbejdet i byggeriet.
Har du et godt eksempel på, hvordan standarden DS/ISO 20887 'design for afmontering og tilpasning' kan anvendes i praksis?
Så send dit bud ind. Vi er nemlig i gang med at lave en vidensbank, som kan være med til at udbrede de gode eksempler
Se eller gense webinaret, hvor Dansk Standard sætter fokus på europæisk lovgivning og standarder, der understøtter bæredygtighed i byggeriet.
Den grønne omstilling i byggeriet har indtil nu primært haft fokus på materialerne. Ny vejledning skal være med til at gøre selve byggeprocessen mere bæredygtig.
Danmark har stået i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der kan reducere metalforbruget med op til 15 procent. Metoden giver virksomheder mulighed for at måle restspændinger i metalstrukturer, hvilket både kan føre til økonomiske...
DS 439, der fastsætter kravene til vandinstallationer i bygninger, er nu udkommet i en ny og revideret udgave.