18. april 2023
Design for adskillelse anses for at være en forudsætning for den cirkulære omstilling i resten af byggeriet og har allerede fra tilblivelsen af byggeriet fokus på at finde den bedste måde at udnytte ressourcerne på samt at minimere spild. Også i EU-taksonomien stilles der krav om at fremme cirkulære løsningsforslag, der kan demonstrere et design, som udover adskillelse indtænker øget fleksibilitet for at minimere byggeriets samlede miljøbelastning. Den internationale ISO-standard nævnes som et værktøj til at efterleve EU-taksonomiens kriterier om cirkulær økonomi og er udkommet på dansk.
På webinaret får du en introduktion til de designprincipper for design for adskillelse og tilpasning, som beskrives i standardarden, og du får præsenteret praktiske eksempler på, hvordan designprincipper og løsninger konkret er indarbejdet i byggeriet.
Har du et godt eksempel på, hvordan standarden DS/ISO 20887 'design for afmontering og tilpasning' kan anvendes i praksis?
Så send dit bud ind. Vi er nemlig i gang med at lave en vidensbank, som kan være med til at udbrede de gode eksempler
Høringsforslag i relation til et af de nationale, danske annekser til Eurocodes – præcisering af krav til dokumentation af robusthed i forhold til CC2 og CC3.
Se eller gense dette webinar, hvor du får et overblik over nye og kommende standarder på BIM-området, og hvordan standarderne kan bruges til at øge værdien af at arbejde med data (informationer) og udvikle forretningen henimod smartere digitaliser...
EU’s taksonomi kan få betydning for alle aktører i byggeriet, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i kravene allerede nu.
Design med henblik på afmontering og tilpasning. Det er det danske navn for standarden DS/ISO 20887, Design for Disassembly and Adaptability, som netop er blevet oversat til dansk. Standarden vejleder i, hvordan man kan designe et bygge- eller anl...