18. april 2023

Webinar om design for adskillelse i byggeriet

Se eller gense webinaret om design for adskillelse, hvor du får indblik i, hvordan den internationale ISO-standard om design for adskillelse, DS/ISO 20887, kan hjælpe byggeriet med at komme godt i gang.

Design for adskillelse anses for at være en forudsætning for den cirkulære omstilling i resten af byggeriet og har allerede fra tilblivelsen af byggeriet fokus på at finde den bedste måde at udnytte ressourcerne på samt at minimere spild. Også i EU-taksonomien stilles der krav om at fremme cirkulære løsningsforslag, der kan demonstrere et design, som udover adskillelse indtænker øget fleksibilitet for at minimere byggeriets samlede miljøbelastning. Den internationale ISO-standard nævnes som et værktøj til at efterleve EU-taksonomiens kriterier om cirkulær økonomi og er udkommet på dansk.

På webinaret får du en introduktion til de designprincipper for design for adskillelse og tilpasning, som beskrives i standardarden, og du får præsenteret praktiske eksempler på, hvordan designprincipper og løsninger konkret er indarbejdet i byggeriet.

Open call

Har du et godt eksempel på, hvordan standarden DS/ISO 20887 'design for afmontering og tilpasning' kan anvendes i praksis?

Så send dit bud ind. Vi er nemlig i gang med at lave en vidensbank, som kan være med til at udbrede de gode eksempler

Præsentationer fra webinaret 

Se eller gense webinaret her

 

 

Kontakt

Marika Englén
Marika Englén Konsulent | Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: mae@ds.dk
T: 39 96 62 16

Se også

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

04. marts 2024

Webinar om vejledning til konsekvensklasser

Se eller gense webinaret, hvor vi giver et overblik over ændringerne i den nye udgave af DS/INF 1990:2024, Vejledning om indplacering af konstruktioner i konsekvensklasser.

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

19. februar 2024

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

Fremover skal det være lettere at bibeholde og ombygge eksisterende bygninger i stedet for at rive de gamle bygninger ned - et tiltag, som bl.a. vil være med til at nedbringe byggebranchens CO2-aftryk og generere mindre affald.

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

05. februar 2024

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

Designfasen bliver et endnu vigtigere element i fremtidens byggeri, da bygninger skal kunne bruges nu og her såvel som ændres og renoveres i fremtiden.