Hjælp til SMV'er og iværksættere

Vi tilbyder SMV’er og iværksættere forskellige informations- og rådgivningsydelser for at styrke deres arbejde med standarder.

SMV’er udgør 99 % af alle virksomheder i EU, og beskæftiger omkring 133 mio. mennesker. Europa Kommissionen kategoriserer SMV’er som virksomheder med færre end 250 ansatte, og en årlig omsætning der ikke overskrider 50 mio. EUR.

Langt de fleste danske virksomheder vil kvalificeres som SMV’er. På trods af dette er det mere sandsynligt, at større virksomheder aktivt involverer sig i udviklingen af standarder end SMV’er.

For at sikre, at standarder imødekommer mindre virksomheders behov, er det nødvendigt, at SMV’er forsynes med informationer om standardiseringsaktiviteter, og at deres interesser repræsenteres hensigtsmæssigt under udviklingen, udarbejdelsen og revisionen af standarder.

Deltag på gratis kurser

På DS-universet tilbyder vi gratis kurser, der giver indblik i standardiseringsprocessen.

På vores kurser giver vi dig overblik over:

  • hvad en standard består af
  • hvordan standardiseringsprocessen forløber
  • hvordan du deltager i et standardiseringsudvalg
  • hvordan og hvorfor et produkt skal CE-mærkes
  • hvilke regler og procedurer der gælder for europæisk standardisering
  • hvilke standardiseringsorganisationer Dansk Standard arbejder sammen med på europæisk og internationalt plan

Se kursusoversigt

Få indflydelse på standarder

ds.dk/forslag kan du se hvilke standarder, der er i høring. Samtidig har du mulighed for at kommentere forslagene og derved medvirke til, at standarderne tilpasses SMV’er.

Andre relevante ressourcer og publikationer

gratis overvågning af danske standarder. Du kan vælge, at vi holder øje med enten enkelte standarder eller en hel emnegruppe af standarder.

Europæiske og internationale organistationer

CEN

Den europæiske standardiseringsorganisation. Alle EU-lande er med. Få nyheder om europæiske standardiseringsaktiviteter, publikationer og relevant viden henvendt SMV'er. Besøg cencenelec.eu/sme.

ISO

Den internationale standardiseringsorganisation. Læs cases fra SMV'er, hent publikationer og infografikker etc. Besøg iso.org/iso-and-smes.

SBS

Small Business Standards er en europæisk non-profit organisation der repræsenterer europæiske SMV'ers interesser inden for standardisering. Besøg sbs-sme.eu/.