Undervisningsspil – lær om standarder på en sjov måde

Som underviser kan det være en udfordring at have detaljeret kendskab til standarder og standardisering. Derfor har Dansk Standard i samarbejde med Harvard Business School udviklet nogle spil, som skal lære de studerende om standarder på en sjov og anderledes måde.

Underviseren som facilitator

I spillene deles de studerende deles op i minimum 2 hold i hvert spil. Spillene er baseret på faciliterende interaktion som det lærende princip, dvs. at facilitatoren undervejs stiller åbne spørgsmål på baggrund af erfaringer fra spillet. Fx: Hvad gjorde I? Hvorfor valgte I den beslutning? Hvordan kunne I have opnået et andet resultat?

Om spillene

Spillene kan spilles af 8-50+ personer og tager typisk 1-1½ time at spille. De henvender sig primært til studerende inden for ingeniørvidenskab, samfundsvidenskab, økonomi og jura.  Spillene kan også anvendes til HTX skoler, hvor facilitatoren eventuelt kan reducere antallet af åbne spørgsmål, og koncentrere sig om at afkode om de studerende har fornemmet, at de forskellige roller påvirker, hvordan man går ind i standardiseringsprocessen.

Spillene er udviklet for Dansk Standard bl.a. af undervisere på Harvard Business School. De er på engelsk, men kan spilles på dansk.

Hent spillet 

Hvis du er interesseret i at bruge spil i undervisningssituationen, kan du hente dem gratis via vores webshop. 

Hent spillet i webshop

Spillene skal printes og klippes ud, forberedelserne kræver omkring ½ time. Læs spillereglerne grundigt inden!

Du kan også købe en fysisk kopi via webshoppen og få det tilsendt.

Køb fysisk kopi

Dansk Standard tilbyder undervisning i spillene to gange årligt, hvor du som underviser kan få en instruktion i hvordan det spilles. Dato for næste undervisning finder du under kurser og arrangementer. Tilmelding er gratis.  

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til spillet, er du velkommen til at kontakte konsulent Pernille Bengtsen på pab@ds.dk  eller afdelingschef Maria Skou på msk@ds.dk.