Webinar via Teams d. 20. maj, kl. 13.00 – 14.30

Brug af terminologi i HL7 FHIR

Få indblik i HL7 FHIR®’s terminologi-ressourcer, CodeSystem, ValueSet og ConceptMap til at udtrykke klinisk indhold entydigt.

Oversigt

I dette webinar introduceres du for HL7 FHIR®’s terminologi-ressourcer, CodeSystem, ValueSet og ConceptMap, og hvordan de kan anvendes i øvrige FHIR-ressourcer til at udtrykke klinisk indhold entydigt vha. internationalt eller nationalt standardiserede terminologier, og/eller lokale koder.

Vi vil vi bl.a. gennemgå, hvordan FHIR tillader både ISO-semanticitet og kontekstmodifikation (dvs. modellering af samme indhold på flere forskellige måder, og muligheden for at ændre kontekstvariable, så det fx bliver muligt at repræsentere betydningen ”blindtarmsoperation” og ”aflyst blindtarmsoperation” i samme model).

På webinaret vil du også få mulighed for at være med til at definere, hvordan vi i Danmark bør tage FHIR i brug på en god og harmoniseret måde.

Det får du ud af det

  • Indblik i modellering af samme indhold på flere forskellige måder
  • Forståelse for, hvordan du praktisk kan forbedre din brug af terminologi i FHIR med fokus på kontekst, konsistens og kvalitetssikring, når du designer ValueSets.
  • Mulighed for at deltage i diskussionen om, hvordan vi med hensyn til terminologi ibrugtager FHIR på en god og harmoniseret måde i Danmark.

Målgruppe

Webinaret kræver forståelse for FHIR, og gerne viden om en eller flere af sundhedsvæsenets terminologier fx SKS, NPU, FSIII og/eller SNOMED CT.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Tilde Elkjær, standardiseringskonsulent i Dansk Standard på te@ds.dk eller på tlf.: 39966158 eller Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard, på lhd@ds.dk eller på tlf.: 39966159

Program

  • Webinaret er organiseret med ca. 45 minutters oplæg og 45minutters faglig diskussion.
  • Oplæg v. Kirstine Rosenbeck Gøeg, Rosenbeck Informatics ApS