Webinar d. 17. april, kl. 10.00 – 11.30

Design for adskillelse i det cirkulære byggeri

Byggeriets cirkulære omstilling starter allerede i designfasen. Få indblik i, hvordan den internationale ISO-standard om design for adskillelse kan hjælpe byggeriet med at komme godt i gang.

Oversigt

Cirkulært byggeri kræver en omstilling i hele værdikæden. Design for adskillelse anses for at være en forudsætning for den cirkulære omstilling i resten af byggeriet og har allerede fra tilblivelsen af byggeriet fokus på at finde den bedste måde at udnytte ressourcerne på samt at minimere spild. Også i EU-taksonomien stilles der krav om at fremme cirkulære løsningsforslag, der kan demonstrere et design, som udover adskillelse indtænker øget fleksibilitet for at minimere byggeriets samlede miljøbelastning.

På dette webinar får du en introduktion til de designprincipper for design for adskillelse og tilpasning, som beskrives i den internationale standard DS/ISO 20887. Standarden, der netop er udkommet på dansk, nævnes også som et værktøj til at efterleve EU-taksonomiens kriterier om cirkulær økonomi.

På webinaret får du desuden praktiske eksempler på, hvordan designprincipper og løsninger konkret er indarbejdet i byggeriet. Casene vil blandt andet sætte fokus på, hvad der er særligt ved at designe med øje for fleksibilitet og adskillelse samt den gode læring herfra.

Standarden skaber en fælles ramme til at arbejde med design for adskillelse, mens de praktiske cases udgør et vigtigt supplement, der viser, hvordan principperne kan implementeres.

Det får du ud af det

  • Introduktion til DS/ISO 20887 - design for afmontering og tilpasning
  • Indføring i centrale principper for at designe for adskillelse
  • Inspiration til, hvordan du kan komme i gang med at arbejde med ISO 20887 i dit eget arbejde med EU-taksonomien.
  • Inspiration fra best practice-cases og -løsninger

Målgruppe

Alle med interesse inden for cirkulær økonomi i byggeriet.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Marika Englén, konsulent i Dansk Standard, på mae@ds.dk eller på tlf.: 61 92 82 48.

Program

Program følger senere