Kursus

DS-universet - Kom godt i gang i dit S-udvalg

På dette seminar får du en grundlæggende forståelse for arbejdet i et standardiseringsudvalg.

Oversigt

På dette seminar får du en grundlæggende forståelse for arbejdet i et standardiseringsudvalg. Du lærer om de forskellige roller i udvalget, formalia i standardiseringsprocessen, konsensusbegrebet samt udvalgets strategi for fx deltagelse i arbejdsgrupper. Du får ligeledes kendskab til e-komité – et centralt værktøj for udvalgsmedlemmer.

Seminaret giver dig altså viden om og forståelse af, hvordan et standardiseringsudvalg (S-udvalg) arbejder. På den måde bliver du klædt på til at indgå i standardiseringsarbejdet og sætte præg på fremtiden indenfor netop dit område.

Kurset giver dig

  • En grundlæggende forståelse for arbejdet i et standardiseringsudvalg
  • Information om standardiseringsprocessen (formalia og konsensusbegrebet)
  • Viden om S-udvalgets værktøjer (fx e-komité)

Målgruppe

Kurset er relevant for alle, der arbejder med eller interesserer sig for standarder.

Underviser

Peter Damgaard, standardiseringskonsulent i Dansk Standard, har 13 års erfaring med drift og udvikling af standardiseringsudvalg og sekretariater. Peter har arbejdet med en lang række udvalg inden for det elektrotekniske område, og er i dag endvidere medansvarlig for varetagelse af sekretariatsrollerne for den europæiske og internationale legetøjsstandardisering. Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte Peter på pd@ds.dk.

Berit Aadal er seniorkonsulent i Dansk Standard og har siden 2018 arbejdet med europæisk og international standardisering på det digitale område, herunder bl.a. cyber- og informationssikkerhed og 3D-print. Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte Berit på baa@ds.dk

Program

  • Velkomst og introduktion
  • Internationale sammenhænge
  • Hvordan arbejder et S-udvalg - Film
  • Deltagelse og roller
  • S-udvalgets strategi og opgaver
  • S-udvalgets værktøjerStandarder og direktiver

No show fee

Det er gratis at deltage på DS-universets kurser. Men da kurserne er meget populære, er der ofte ventelister på dem. Derfor vil der ved afmelding efter afmeldings fristen eller ved udeblivelse uden afbud blive opkrævet et 'No-show fee' på 750 kr.