Gratis onlineseminar

DS-universet online - Introduktion til standardisering

Standarder og standardiseringsarbejdet har sit eget sprog, egne regler og er fyldt med forkortelser. På dette onlineseminar får du en overordnet præsentation af Dansk Standard, standardi­serings­organisa­tionerne, standardiserings­processen og forkortelser.

Oversigt

Standarder og standardiseringsarbejdet har sit eget sprog, egne regler og er fyldt med forkortelser. På dette seminar får du en overordnet præsentation af Dansk Standard, standardi­serings­organisa­tionerne, standardiserings­processen og forkortelser. Endvidere får du indblik i standardiseringens sammenhæng med myndighedernes arbejde.

Dermed får du en grundlæggende forståelse for, hvad det vil sige at deltage i standardiseringsarbejdet og et unikt indblik i myndigheder og organisationers engagement i standardisering.

Seminaret foregår via Microsoft Teams.

Kurset giver dig

 • Svar på hvad en standard består af
 • Viden om forskellige typer af standarder
 • Indblik i hvordan standardiseringsarbejdet hænger sammen med myndighedernes arbejde

Målgruppe

Kurset er relevant for medlemmer i standardiseringsudvalg og alle andre, der har interesse i standarder og standardiseringsarbejdet.

Undervisere

Signe Annette Bøgh er konsulent for uddannelse og forskning i Dansk Standard. Signe har solid erfaring som international oplægsholder og gæsteunderviser på universiteter og skoler i Danmark og er derudover (med)forfatter på en række undervisningsmaterialer om standardisering. Hun opdyrker og deltager i forskningsprojekter, primært i EU-regi, for at styrke samspillet mellem innovation og standardisering med fokus på miljøområdet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til kurset, er du velkommen til at kontakte Signe sab@ds.dk

 

Program

 • Velkomst og præsentation af Signe og Charlotte

 • Praktiske oplysninger vedrørende on-line kurset

 • Præsentationsrunde af deltagere

 • Hvad er DS, DS-universet standardisering?
  1. Standardisering – et globalt værktøj
  2. DS og det internationale netværk
  3. Hvem deltager i standardisering?
  4. Fra idé til standard

 • Opsummering og tak for i dag


No show fee

Det er gratis at deltage på DS-universets kurser. Men da kurserne er meget populære, er der ofte ventelister på dem. Derfor vil der ved afmelding efter afmeldings fristen eller ved udeblivelse uden afbud blive opkrævet et 'No-show fee' på 750 kr.