Mødet foregår fysisk d. d. 8/9 -2022, kl. 10-16 hos Systematic, Søren Frichs Vej 39, 8000 Aarhus

FHIR Hackathon: Udvikling af FHIR-klient til telemedicin

Lær at bygge en FHIR-baseret løsning på en enkelt dag, og vær med til at bygge HL7 FHIR-klienter, der kan sende og modtage observations- og spørgeskemadata fra en FHIR-server.

Oversigt 

Planen med dette hakathon er, on-site, at bygge HL7 FHIR-klienter, der kan sende og modtage observations- og spørgeskemadata fra en FHIR-server, hvor både klienter og server overholder FHIR-standarden. Det tekniske setup gøres relevant ved hjælp af et eksempel, nemlig ”telemonitorering af psykisk helbred blandt unge”. Ud fra den relativt simple case er der mulighed for at gå i flere retninger i løbet af dagen, fx sikkerhedsmodeller, FHIR-profilering til andre use-cases, opsætning af FHIR-servere og forudsætninger for at tilslutte sig FUT.

Formålet med dette event er at demonstrere, hvordan HL7 FHIR kan være et centralt værktøj, når der skal udvikles IT til sundhedssektoren, også når man laver brugervendte løsninger. Det er muligt, fordi der eksisterer FHIR-referenceimplementeringer i mange sprog, som dels sikrer compliance med standarden, men også omfatter fx validering og REST-baseret arkitektur. HL7 FHIR kræver ikke års erfaring, og deltagerne vil lære at bygge en FHIR-baseret løsning på en enkelt dag.

Deltagelse er gratis, men det er vigtigt du melder afbud, hvis du ikke kan komme alligevel, da max antal deltagere er 25.

Det får du ud af det

  • Indblik i FHIR-standarden
  • Lærer at bygge en FHIR-baseret løsning

Målgruppe

Eventets primære målgruppe er udviklere i SMV’er eller startups, der allerede arbejder med eller gerne vil arbejde med IT-løsninger til sundhedssektoren, og som ønsker input til, hvordan standardisering kan være med til at skabe et sammenhængende sundhedsvæsen.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Tilde Elkjær, standardiseringskonsulent i Dansk Standard på te@ds.dk eller på tlf.: 39966158.

Program

Deltagerne guides dagen igennem af: Torben Mejlvang Hagensen (Systematic), Signe Hejgaard Kristoffersen (Dedalus), Jens Kristian Villadsen (Trifork) og Kirstine Rosenbeck Gøeg (Rosenbeck Informatics)