Kickoffmøde d. 9. maj kl. 10.30 – 12.30.

Kickoff til revision af krav til hjælpemidler til personlig hygiejne

Få indblik i kommende krav til hjælpemidler til personlig hygiejne, som også omhandler arbejdsmiljø og sikkerhed for hjælpere. Hør også, hvordan du kan få indflydelse på standarden, ISO 17966.

Oversigt 

På dette kickoffmøde vil vi gennemgå den nuværende standard og oplægget til revisionen, samt hvordan du kan få indflydelse på den kommende standard. Den internationale standard for hjælpemidler til personlig hygiejne, DS/ISO 17966:2016, omhandler krav og testmetoder for hjælpemidler til brug ved personlig hygiejne samt arbejdsmiljøet og sikkerheden for en hjælper.

Vi gennemgår de udfordringer, der er med den nuværende standard, og nogle af de punkter, der overvejes i henhold til revisionen. Da det ikke kun er i Danmark, der har været udfordringer med de krav og prøvningsmetoder, der er defineret i standarden, er det besluttet at foretage en fuld revision af standarden. Det betyder, at alt i standarden kan tages op til revision. Det er derfor nu, du har muligheden for at præge indholdet i standarden ved at deltage i standardiseringsarbejdet. Det fortæller vi mere om på mødet.

I øjeblikket er der generelt fokus på bæredygtighed og patientsikkerhed. Målet for den reviderede standard er også at stille krav til en forlænget levetid på bad- og toilethjælpemidler samt at øge patientsikkerheden ved at stille mere specifikke krav til testmetoder og forhold angående elektrisk sikkerhed.

Alle producenter af disse produkter vil blive berørt, eftersom der fremover kommer til at blive stillet større krav til produkter og testmetoder.

Ud over en revision skal standarden gøres europæisk og harmoniseres for at leve op til gældende MDR-forordning. Du har således mulighed for at komme på forkant med kommende krav og få en opdateret viden på området ved at deltage i revisionsarbejdet. Her vil du også få mulighed for at opnå et stort internationalt netværk.

Mødet foregår fysisk hos Dansk Standard. Er du forhindret i at deltage fysisk, men ønsker at deltage online, kan du skrive til Lærke Høllund på lhd@ds.dk.

I forlængelse af kickoffmødet afholdes et dansk udvalgsmøde, hvor du er velkommen til at deltage som gæst. Dette vil foregå samme sted i tidsrummet 13.00 – 16.00.

Det får du ud af det

  • Indsigt i standarden
  • Mulighed for at komme på forkant med nogle af de punkter, der skal revideres i standarden
  • Indblik i, hvordan du kan få indflydelse på den kommende standard
  • Opdateret viden på området

Målgruppe

Alle, der ønsker at få indflydelse på den kvalitet, der for fremtiden vil være for bad- og toilethjælpemidler, bl.a. producenter, sundhedsfaglige personer og offentlige instanser.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard, på lhd@ds.dk eller på tlf.: 39966159 eller Tilde Elkjær, standardiseringskonsulent i Dansk Standard, på te@ds.dk eller på 39966158.

Program

  • Velkomst og præsentation
  • Hvordan foregår processen?
  • Udfordringer ved standarden i dag
  • Fordelene ved at gøre ISO 17966 til en europæisk, harmoniseret standard
  • Spørgsmål og afrunding