Webinar via Teams, 17. juni, kl. 9.30 – 11.00

Standarder for cybersikkerhed – OT, IT og IoT

Få indblik i forståelsen af cybersikkerhed indenfor henholdsvis IT, OT og IoT, og de standarder, der er mest anvendte inden for de respektive områder for at systematisere arbejdet med beskyttelse af data.

Oversigt

Cybertruslen tvinger os til at forholde os til, hvordan vi arbejder med cybersikkerhed, og der findes en lang række standarder, der kan hjælpe virksomheder og organisationer med at systematisere deres tilgang til beskyttelse af deres data. Men er der forskel på, hvad man forstår ved cybersikkerhed, afhængig af hvilket område man arbejder inden for?

På dette webinar ser vi nærmere på cybersikkerhed inden for henholdsvis IT (Information Technology), OT (Operational Technology) og IoT (Internet of Things), og de standarder, der er de mest anvendte inden for de respektive områder.

Fællesnævneren er, at cybersikkerhed handler om at beskytte sig mod cybertrusler og at håndtere de tilhørende risici. Der er imidlertid stor forskel på, hvordan sikkerhedsindsatsen tilrettelægges og prioriteres. Inden for cybersikkerhed anvender man ofte CIA-triaden, Confidentiality, Integrity og Availability som et perspektiv på, hvordan vores data skal beskyttes. Og hvor man, sat lidt på spidsen, inden for IT ofte har fokus på fortroligheden med udgangspunkt i individet, så vil man inden for OT være særligt optaget af tilgængelighed og pålidelig drift.

På dette webinar får du en kort gennemgang af de forskellige tilgange til cybersikkerhed inden for de tre områder med udgangspunkt i de toneangivende standarder, der præger områderne.

Det får du ud af det

 • Viden om, hvordan cybersikkerhed forstås og håndteres ud fra tre forskellige perspektiver (IT, OT og IoT) og hvori de største forskelle ligger
 • Overblik over de mest anvendte standarder inden for cybersikkerhed inden for henholdsvis IT, OT og IoT

Målgruppe

Personer, som arbejder med virksomhedens cyber- og informationssikkerhed.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Berit Aadal, seniorkonsulent i Dansk Standard på baa@ds.dk eller på tlf.: 39966296.

Program:

 • 9:30 Velkommen og introduktion

 • 9:40 Cybersikkerhed set fra et IT-perspektiv
  v/ Lasse Kaltoft, konsulent, Dansk Standard Med udgangspunkt i ISO/IEC 27000-serien får du et indblik i forståelsen af cybersikkerhed fra et IT-perspektiv, hvor også privatlivsbeskyttelse inddrages

 • 10:00 Cybersikkerhed set fra et OT-perspektiv
  v/ David Steele, Specialist i Cybersikkerhed og Funktionel Sikkerhed, Vestas Wind Systems A/S Med udgangspunkt i IEC 62443-serien får du et indblik i forståelsen af cybersikkerhed fra et OT-perspektiv, hvor der er fokus på tilgængelighed.

 • 10:20 Cybersikkerhed set fra et IoT-perspektiv
  v/ Jeppe Pilgaard Bjerre, specialist, Product Compliance, Force Technology Med udgangspunkt i ETSI EN 303 645 og kommende internationale standarder på området får du et indblik i forståelsen af cybersikkerhed fra et IoT-perspektiv.

 • 10:40 Spørgsmål og debat

 • 10:55 Afrunding og tak for i dag

OBS. Webinaret vil blive optaget.

Få et overblik over cybersikkerhed og standarder her