Tirsdag d. 24. maj 2022 kl. 13 - 15

Webinar om EU’s initiativer inden for cybersikkerhed

Få et overblik over, hvilke initiativer inden for cybersikkerhed der er på vej fra EU, og hvilken betydning det får for danske virksomheder.

Oversigt

EU’s fokus på cybersikkerhed er vokset gennem de seneste år i takt med de stigende antal af cyberangreb i Europa. Derudover har EU ambitioner om at blive en global spiller, når det kommer til cyber- og informationssikkerhed. Nogle af de initiativer, der igennem de seneste par år afspejler EU’s ambitioner om at højne niveauet for cyber- og informationssikkerhed i hele Europa, er bl.a. implementeringen af GDPR-lovgivningen, EU’s strategi for cybersikkerhed og NIS-direktivet.

På dette webinar har du mulighed for at få et overblik over, hvilke initiativer der er på vej. Derudover dykker vi ned i nogle af de enkelte initiativer så som det nye NIS-direktiv (NIS2) og Cybersecurity Act. Vi ser også nærmere på, hvad initiativerne kommer til at betyde for cybersikkerheden i Europa, og hvilken indflydelse de vil få på danske virksomheder. 

Vær opmærksom på, at webinaret optages.

Webinaret giver dig

 • Et indblik i EU’s initiativer på tech-området og på cybersikkerhedsområdet i særdeleshed
 • Viden om det kommende NIS2-direktiv og Cybersecurity Act
 • Et overblik over kommende europæiske standarder for cyber- og informationssikkerhed

Målgruppe

Dette webinar henvender sig til alle, der arbejder med og interesserer sig for cyber- og informationssikkerhed, og som ønsker at få et europæisk, regulatorisk perspektiv på området.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Berit Aadal, seniorkonsulent i Dansk Standard på baa@ds.dk eller på tlf.: 39966296.

Program

 • Velkommen

 • EU’s største tech-initativer på det regulatoriske område
  v/ Jesper Løffler Nielsen, Focus Advokater
  Få et overblik over hvilke regulatoriske initiativer på det digitale område, som EU barsler med. Udover de udspil, der er direkte koblet op på cybersikkerhed, er der også en lang række andre tiltag så som AI Act og Data Act, der vil sætte sit aftryk på EU’s strategi for cybersikkerhed.

 • Hvad er de nye krav i NIS2?
  v/ Kia Slæbæk Jensen, Center for Cybersikkerhed
  Oplægget sætter fokus på ændringerne i det kommende NIS-direktiv (NIS2) og giver et indblik i, hvad hensigten med opdateringen er, og hvem der er omfattet af direktivet.

 • Hvad kommer der til at ske ift. Cybersecurity Act?
  v/ Winn Nielsen, Erhvervsstyrelsen
  Med Cybersecurity Act skabes der nogle rammer for at etablere europæiske cybersikkerhedscertificeringsordninger, der skal bidrage til at skabe et tilstrækkeligt cybersikkerhedsniveau for IKT-produkter, -tjenester og -processer i hele Europa. Bliv klogere på, hvor langt vi er i processen, og hvad det konkret kommer til at betyde for danske aktører.

 • Europæiske standarder for cyber- og informationssikkerhed
  v/ Berit Aadal, Dansk Standard
  Få et overblik over, hvilke europæiske standarder for cyber- og informationssikkerhed der er findes, og hvilke der er på vej. Og bliv klogere på, hvilke muligheder der er for at påvirke dem.

 • Spørgsmål og diskussion

Mere viden

ISO 27001 - Informationssikkerhed

ISO/IEC 27001

ISO/IEC 27001 - Informationssikkerhed

ISO 27001 er en international ledelsesstandard for informationssikkerhed. Standarden er et styringsværktøj, der hjælper virksomheder til at beskytte værdifulde informationer - herunder persondata - på en sikker og troværdig måde.

ISO/IEC 27002 – Foranstaltninger til informationssikkerhed

ISO/IEC 27002

ISO/IEC 27002 – Foranstaltninger til informationssikkerhed

ISO/IEC 27002 er en vejledning i at udvælge foranstaltninger i forbindelse med implementering af et ledelsessystem for informationssikkerhed.

SoA-dokument

Informationsikkerhed

SoA-dokument

Et SoA-dokument består af en liste med foranstaltninger, der kan være relevante for en organisation at implementere i forbindelse med organisationens risikohåndtering.

Cybersikkerhed er en vigtig virksomhedsstrategi

Cybersikkerhed

Cybersikkerhed er en vigtig virksomhedsstrategi

Bestyrelser og direktioner bør prioritere cyber- og informationssikkerhed som en afgørende del af forretningen.