Online via Teams, mandag d. 23. november, kl. 14-15

Webinar om standardisering og Smart Grid: Datakommunikation

Deltag i dette webinar organiseret af Dansk Standard og Energy Cluster Denmark og bliv opdateret på eksisterende og kommende standarder for Smart Grid i energisektoren, samt hvordan du kan få indflydelse på standarderne.

Oversigt

For at kunne opnå den danske ambition om at være fri for fossile brændstoffer i 2050 er det nødvendigt at satse på elektricitet som energikilde og at etablere en tæt styring af elproduktion og elforbrug, særligt når det kommer til vedvarende energikilder. Smart Grid er derfor et vigtigt element i fremtidens energisystem. På dette webinar vil du lære mere om de standarder, der understøtter Smart Grid samt få indsigt i, hvordan de bruges i praksis.

En effektiv datakommunikation er en forudsætning for at der til en hver tid er balance mellem energiproduktion og energiforbrug. Derfor er der fx et behov for, at flest mulige dele af Smart Grid taler sammen i et ”fælles sprog”. Det ”fælles sprog” består i at anvende de samme kommunikationsstandarder i så høj grad som muligt, og her spiller DS/EN 61850-serien en vigtig rolle for det intelligente Smart Grid.

NB. Tilmeldte vil modtage en invitation til at deltage i onlinemødet inden mødets opstart.

Det får du ud af det

  • Indblik i eksisterende og kommende standarder for Smart Grid
  • Eksempel på anvendelsesmuligheder af standarder for Smart Grid
  • Mulighed for at stille spørgsmål om standardisering og deltagelse i udvalgsarbejdet

Målgruppe

Arrangementet henvender sig til virksomheder, myndigheder og andre, der beskæftiger sig med eller har interesse for Smart Grid og intelligent elnet.

Kontakt

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Ditte Klint Heede, konsulent i Dansk Standard, dkh@ds.dk eller tlf.: 39966242.

Program

  • 14.00: Velkommen v. Berit Aadal, Dansk Standard
  • 14.10: Standardisering, Smart Grid og Dansk Standards udvalg for styring af kraftsystemer og kommunikation (S-557) v. Henning Nielsen, Dansk Standard
  • 14.20: Brug af standarder for Smart Grid i praksis med fokus på 61850-serien v. Fedder Skovgaard, Energinet
  • 14.45: Spørgsmål og svar