Nu kan fjernvarmeunits blive certificeret miljøeffektive

15. februar 2016

Nu kan fjernvarmeunits blive certificeret miljøeffektive

På foranledning af Euroheat & Power er det nu muligt at certificere fjernvarmeunits efter deres miljøeffektivitet.

Producenter og leverandører har nu mulighed for at få certificeret fjernvarmeunits med et såkaldt EES-mærke (Eco-efficient substation). Denne nye certificeringsmulighed betyder, at den enkelte forbruger kan opnå energibesparelser på deres fjernvarmeforbrug. Euroheat & Power, den europæiske brancheorganisation for fjernvarme, tog initiativ til udviklingen af certificeringen og har netop godkendt den.

Certificeringsordningen omfatter fjernvarmeunits med en varmevekslerkapacitet op til 500kW. Fjernvarmeunits beregnet til en-families huse eller lejligheder er ikke omfattet af ordningen.

”Det er en rigtig god nyhed for såvel forbrugere som producenter og leverandører af fjernvarmeunits, der vil medføre mere effektiv udnyttelse af energien på fjernvarmeområdet”, siger Henryk Stawicki fra Dansk Standard, der som sekretær for arbejdsgruppen har drevet arbejdet med at udvikle certificeringsordningen.

Arbejdsgruppen består af en række europæiske fjernvarmeproducenter og leverandører, som har ønsket at få indflydelse på udviklingen af certificeringen. Danmark er repræsenteret ved bl.a. Danfoss og Grundfos.

Certificeringen beror på en såkaldt CWA, CEN Workshop Agreement dokument, DS/CWA 16975:2015 Eco-efficient Substations for District Heating, der på sigt har mulighed for at blive til en egentlig standard.

I løbet af tre år skal arbejdsgruppen revurdere dokumentet og beslutte, hvorvidt det skal blive til en europæisk standard.

Kontakt

Henryk Stawicki
Henryk Stawicki Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: hen@ds.dk
T: 39 96 63 23

Se også

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

04. marts 2024

Webinar om vejledning til konsekvensklasser

Se eller gense webinaret, hvor vi giver et overblik over ændringerne i den nye udgave af DS/INF 1990:2024, Vejledning om indplacering af konstruktioner i konsekvensklasser.

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

19. februar 2024

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

Fremover skal det være lettere at bibeholde og ombygge eksisterende bygninger i stedet for at rive de gamle bygninger ned - et tiltag, som bl.a. vil være med til at nedbringe byggebranchens CO2-aftryk og generere mindre affald.

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

05. februar 2024

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

Designfasen bliver et endnu vigtigere element i fremtidens byggeri, da bygninger skal kunne bruges nu og her såvel som ændres og renoveres i fremtiden.