Nu kan fjernvarmeunits blive certificeret miljøeffektive

15. februar 2016

Nu kan fjernvarmeunits blive certificeret miljøeffektive

På foranledning af Euroheat & Power er det nu muligt at certificere fjernvarmeunits efter deres miljøeffektivitet.

Producenter og leverandører har nu mulighed for at få certificeret fjernvarmeunits med et såkaldt EES-mærke (Eco-efficient substation). Denne nye certificeringsmulighed betyder, at den enkelte forbruger kan opnå energibesparelser på deres fjernvarmeforbrug. Euroheat & Power, den europæiske brancheorganisation for fjernvarme, tog initiativ til udviklingen af certificeringen og har netop godkendt den.

Certificeringsordningen omfatter fjernvarmeunits med en varmevekslerkapacitet op til 500kW. Fjernvarmeunits beregnet til en-families huse eller lejligheder er ikke omfattet af ordningen.

”Det er en rigtig god nyhed for såvel forbrugere som producenter og leverandører af fjernvarmeunits, der vil medføre mere effektiv udnyttelse af energien på fjernvarmeområdet”, siger Henryk Stawicki fra Dansk Standard, der som sekretær for arbejdsgruppen har drevet arbejdet med at udvikle certificeringsordningen.

Arbejdsgruppen består af en række europæiske fjernvarmeproducenter og leverandører, som har ønsket at få indflydelse på udviklingen af certificeringen. Danmark er repræsenteret ved bl.a. Danfoss og Grundfos.

Certificeringen beror på en såkaldt CWA, CEN Workshop Agreement dokument, DS/CWA 16975:2015 Eco-efficient Substations for District Heating, der på sigt har mulighed for at blive til en egentlig standard.

I løbet af tre år skal arbejdsgruppen revurdere dokumentet og beslutte, hvorvidt det skal blive til en europæisk standard.

Kontakt

Henryk Stawicki
Henryk Stawicki Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: hen@ds.dk
T: 39 96 63 23

Se også

Revideret betonstandard skal bidrage til at mindske CO2-udledningen

03. juli 2024

Revideret betonstandard skal bidrage til at mindske CO2-udledningen

Den danske betonstand DS 206 er netop udkommet i en ny udgave, efter den har gennemgået en større revidering. Standarden, der nu tillader nu fire former for cementerstatninger, lemper på kravene til minimum cementindhold samt udvider mulighederne...

Nyt grønlandsk bygningsreglement og nye grønlandske annekser til eurocodes på vej

26. juni 2024

Nyt grønlandsk bygningsreglement og nye grønlandske annekser til eurocodes på vej

Processen med at overgå til de grønlandske annekser til eurocodes er kommet et stort skridt videre, og dokumenterne kan allerede nu tilgås på Dansk Standards hjemmeside.

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

11. juni 2024

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

Bliv introduceret til den europæiske standard for mere bæredygtig renovering, og hvordan standarden kan bruges til at sikre, at eksisterende bygninger renoveres på en mere bæredygtig måde. Få også en introduktion til Svanemærkets krav til renoveri...

16. april 2024

Se eller gense morgenbriefing om det nye bygningsdirektiv

EU vil forbedre bygningers energieffektivitet. På denne briefing kan du se eller gense, hvad bygningsdirektivet betyder for Danmark, og hvordan vi kommer i gang med den næste danske renoveringsbølge.