IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

08. januar 2018

IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

Generation Connected, digitale indfødte, internet-generationen. Har en generation, der betjener en iPad før de kan kravle, fokus på følsomme data?

Den virtuelle sparegris ERNIT hjælper børn med at forstå begrebet med at spare op til deres ønsker i en verden, hvor den traditionelle sparegris fyldt med 10-kroner er byttet ud med virtuelle løsninger. Hver gang der overføres penge, lyser sparegrisen op og giver lyd, så barnet kan se, hvordan det går med de opsparingsmål, barnet selv kan indtaste i en tilhørende app.

ERNIT sparegrisen er med andre ord Internet of Things (IoT) i børnehøjde.

Da ERNIT henvender sig direkte til børn og har med penge at gøre, stiller virksomhedens kunder og samarbejdspartnere ekstra høje krav til it-sikkerheden. Det fik ERNIT til at sætte fokus på cybersikkerhed.

Standarder øger troværdigheden

- Standarder er med til at lette bekymringen for, om det, man indkøber eller producerer, har den rette kvalitet og sikkerhed. Fra at være simpel firewall er informationssikkerhed nu noget, der skal tænkes helt ud i alle produkter og i alle dele af virksomheden. Standarder spiller en vigtig rolle, hvis danske virksomheder skal kunne følge med digitaliseringen, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Netop nu er man i gang med at udvikle en lang række standarder på det digitale områder, fx inden for Internet of Things i udvalget af samme navn hos Dansk Standard.

For at vise omverdenen, at deres IoT-produkt er sikkert i brug, fik ERNIT derfor lavet en tredjeparts sikkerhedsscreening – noget der er tydelige salgsfordele forbundet med ifølge virksomheden.

- Vi skal bruge sikkerhedsscreeningen og UL-2900-1 godkendelsen til at øge trygheden og tilliden til produktet blandt vores slutbrugere, bankerne, som vi samarbejder med, og investorerne, som har skudt penge i ERNIT. Vores produkt involverer både penge og børn. Dette er nogle af de mest følsomme dataområder, som kræver meget høj troværdighed omkring produktet, forklarer Søren Nielsen, grundlægger og direktør i ERNIT.

Sikkerhedsscreeningen blev lavet af Nordic IoT Centre, der består af FORCE Technology og Alexandra Instituttet, som foretog screeningen ud fra UL-2900-1 standarden.

Vil du være med til at sætte rammerne for fremtidens IoT-løsninger, cybersikkerhed og andre it-løsninger? 

Læs mere om IoT-udvalget.

Se også

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

22. marts 2023

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

Mange danske virksomheder bliver snart omfattet af nye regler for cyber – og informationssikkerhed. Med ISO/IEC 27001 kan virksomhederne komme på forkant med kravene i NIS2, der for mange virksomheder medfører en ny måde at arbejde på bl.a. ift. r...

13. marts 2023

Webinar om ny guide for risikostyring

Se eller gense dette webinar om en ny guide til risikostyring i forhold til cyber- og informationssikkerhed. I guiden, som vi har udarbejdet sammen med Alexandra Instituttet, har vi samlet gode råd og giver redskaber til, hvordan man kan arbejde k...

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

23. februar 2023

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

Sådan beskytter du det fysiske produktionsapparat mod cyberangreb.

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

23. februar 2023

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

Der er god grund til at sætte fokus på OT-sikkerheden i industri- og forsyningsvirksomheder. Farerne fra cyberspace lurer nemlig i høj grad også, når det kommer til produktionsmaskiner, industrirobotter og andre fysiske produktionsapparater.