IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

08. januar 2018

IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

Generation Connected, digitale indfødte, internet-generationen. Har en generation, der betjener en iPad før de kan kravle, fokus på følsomme data?

Den virtuelle sparegris ERNIT hjælper børn med at forstå begrebet med at spare op til deres ønsker i en verden, hvor den traditionelle sparegris fyldt med 10-kroner er byttet ud med virtuelle løsninger. Hver gang der overføres penge, lyser sparegrisen op og giver lyd, så barnet kan se, hvordan det går med de opsparingsmål, barnet selv kan indtaste i en tilhørende app.

ERNIT sparegrisen er med andre ord Internet of Things (IoT) i børnehøjde.

Da ERNIT henvender sig direkte til børn og har med penge at gøre, stiller virksomhedens kunder og samarbejdspartnere ekstra høje krav til it-sikkerheden. Det fik ERNIT til at sætte fokus på cybersikkerhed.

Standarder øger troværdigheden

- Standarder er med til at lette bekymringen for, om det, man indkøber eller producerer, har den rette kvalitet og sikkerhed. Fra at være simpel firewall er informationssikkerhed nu noget, der skal tænkes helt ud i alle produkter og i alle dele af virksomheden. Standarder spiller en vigtig rolle, hvis danske virksomheder skal kunne følge med digitaliseringen, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Netop nu er man i gang med at udvikle en lang række standarder på det digitale områder, fx inden for Internet of Things i udvalget af samme navn hos Dansk Standard.

For at vise omverdenen, at deres IoT-produkt er sikkert i brug, fik ERNIT derfor lavet en tredjeparts sikkerhedsscreening – noget der er tydelige salgsfordele forbundet med ifølge virksomheden.

- Vi skal bruge sikkerhedsscreeningen og UL-2900-1 godkendelsen til at øge trygheden og tilliden til produktet blandt vores slutbrugere, bankerne, som vi samarbejder med, og investorerne, som har skudt penge i ERNIT. Vores produkt involverer både penge og børn. Dette er nogle af de mest følsomme dataområder, som kræver meget høj troværdighed omkring produktet, forklarer Søren Nielsen, grundlægger og direktør i ERNIT.

Sikkerhedsscreeningen blev lavet af Nordic IoT Centre, der består af FORCE Technology og Alexandra Instituttet, som foretog screeningen ud fra UL-2900-1 standarden.

Vil du være med til at sætte rammerne for fremtidens IoT-løsninger, cybersikkerhed og andre it-løsninger? 

Læs mere om IoT-udvalget.

Se også

25. juni 2024

Cyber Resilience Act og de kommende krav til danske virksomheder

Se eller gense webinaret om Cyber Resilience Act, hvor du får en introduktion til Cyber Resilience Act og et indblik i de kommende cybersikkerhedskrav som danske virksomheder skal leve op til.

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

23. maj 2024

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

Rådet for digital sikkerhed har udgivet en vejledning til SMV’er, der giver konkrete råd om cyber- og informationssikkerhed og fremhæver standarder som et vigtigt værktøj.

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

23. maj 2024

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.