IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

08. januar 2018

IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

Generation Connected, digitale indfødte, internet-generationen. Har en generation, der betjener en iPad før de kan kravle, fokus på følsomme data?

Den virtuelle sparegris ERNIT hjælper børn med at forstå begrebet med at spare op til deres ønsker i en verden, hvor den traditionelle sparegris fyldt med 10-kroner er byttet ud med virtuelle løsninger. Hver gang der overføres penge, lyser sparegrisen op og giver lyd, så barnet kan se, hvordan det går med de opsparingsmål, barnet selv kan indtaste i en tilhørende app.

ERNIT sparegrisen er med andre ord Internet of Things (IoT) i børnehøjde.

Da ERNIT henvender sig direkte til børn og har med penge at gøre, stiller virksomhedens kunder og samarbejdspartnere ekstra høje krav til it-sikkerheden. Det fik ERNIT til at sætte fokus på cybersikkerhed.

Standarder øger troværdigheden

- Standarder er med til at lette bekymringen for, om det, man indkøber eller producerer, har den rette kvalitet og sikkerhed. Fra at være simpel firewall er informationssikkerhed nu noget, der skal tænkes helt ud i alle produkter og i alle dele af virksomheden. Standarder spiller en vigtig rolle, hvis danske virksomheder skal kunne følge med digitaliseringen, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Netop nu er man i gang med at udvikle en lang række standarder på det digitale områder, fx inden for Internet of Things i udvalget af samme navn hos Dansk Standard.

For at vise omverdenen, at deres IoT-produkt er sikkert i brug, fik ERNIT derfor lavet en tredjeparts sikkerhedsscreening – noget der er tydelige salgsfordele forbundet med ifølge virksomheden.

- Vi skal bruge sikkerhedsscreeningen og UL-2900-1 godkendelsen til at øge trygheden og tilliden til produktet blandt vores slutbrugere, bankerne, som vi samarbejder med, og investorerne, som har skudt penge i ERNIT. Vores produkt involverer både penge og børn. Dette er nogle af de mest følsomme dataområder, som kræver meget høj troværdighed omkring produktet, forklarer Søren Nielsen, grundlægger og direktør i ERNIT.

Sikkerhedsscreeningen blev lavet af Nordic IoT Centre, der består af FORCE Technology og Alexandra Instituttet, som foretog screeningen ud fra UL-2900-1 standarden.

Vil du være med til at sætte rammerne for fremtidens IoT-løsninger, cybersikkerhed og andre it-løsninger? 

Læs mere om IoT-udvalget.

Se også

08. september 2022

Hvordan risikostyrer man sin organisations informationssikkerhed?

Se eller gense dette webinar, hvor du får indblik i den nye version af ISO/IEC 27005, som er standarden for risikostyring i tilknytning til informationssikkerhed.

31. august 2022

Sådan styrker du modstandsdygtigheden i din virksomhed

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med modstandsdygtighed i din virksomhed og ikke mindst med cybersikkerhed for at ruste virksomheden mod uforudsete hændelser.

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb vær...

24. august 2022

Har du styr på cybersikkerheden i dine IoT-produkter og -løsninger?

Se eller gense dette webinar, som Dansk Standard har afholdt sammen med Alexandra Instituttet og Force Technology. Her får du en gennemgang af nogle af de internationaler standarder, du kan bruge som retningslinjer i din virksomhed til at få styr...