IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

08. januar 2018

IoT i børnehøjde øger behovet for standarder

Generation Connected, digitale indfødte, internet-generationen. Har en generation, der betjener en iPad før de kan kravle, fokus på følsomme data?

Den virtuelle sparegris ERNIT hjælper børn med at forstå begrebet med at spare op til deres ønsker i en verden, hvor den traditionelle sparegris fyldt med 10-kroner er byttet ud med virtuelle løsninger. Hver gang der overføres penge, lyser sparegrisen op og giver lyd, så barnet kan se, hvordan det går med de opsparingsmål, barnet selv kan indtaste i en tilhørende app.

ERNIT sparegrisen er med andre ord Internet of Things (IoT) i børnehøjde.

Da ERNIT henvender sig direkte til børn og har med penge at gøre, stiller virksomhedens kunder og samarbejdspartnere ekstra høje krav til it-sikkerheden. Det fik ERNIT til at sætte fokus på cybersikkerhed.

Standarder øger troværdigheden

- Standarder er med til at lette bekymringen for, om det, man indkøber eller producerer, har den rette kvalitet og sikkerhed. Fra at være simpel firewall er informationssikkerhed nu noget, der skal tænkes helt ud i alle produkter og i alle dele af virksomheden. Standarder spiller en vigtig rolle, hvis danske virksomheder skal kunne følge med digitaliseringen, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Netop nu er man i gang med at udvikle en lang række standarder på det digitale områder, fx inden for Internet of Things i udvalget af samme navn hos Dansk Standard.

For at vise omverdenen, at deres IoT-produkt er sikkert i brug, fik ERNIT derfor lavet en tredjeparts sikkerhedsscreening – noget der er tydelige salgsfordele forbundet med ifølge virksomheden.

- Vi skal bruge sikkerhedsscreeningen og UL-2900-1 godkendelsen til at øge trygheden og tilliden til produktet blandt vores slutbrugere, bankerne, som vi samarbejder med, og investorerne, som har skudt penge i ERNIT. Vores produkt involverer både penge og børn. Dette er nogle af de mest følsomme dataområder, som kræver meget høj troværdighed omkring produktet, forklarer Søren Nielsen, grundlægger og direktør i ERNIT.

Sikkerhedsscreeningen blev lavet af Nordic IoT Centre, der består af FORCE Technology og Alexandra Instituttet, som foretog screeningen ud fra UL-2900-1 standarden.

Vil du være med til at sætte rammerne for fremtidens IoT-løsninger, cybersikkerhed og andre it-løsninger? 

Læs mere om IoT-udvalget.

Se også

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

12. september 2023

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

05. september 2023

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

Skærpede krav og flere regler for flere virksomheder end tidligere – det er blandt konsekvenserne, når det noget mere omfattende NIS2-direktiv træder i kraft fra oktober 2024. Men i sidste ende betyder det også større sikkerhed for langt de fleste...

17. august 2023

Introduktion til data spaces og standardisering

Se eller gense dette webinar, hvor du får en generel introduktion til, hvad et data space er, og hvilken rolle standardisering forventes at spille for at understøtte datadeling i forbindelse med data spaces.