Ny vejledning om tilgængelighed i offentlige bygninger

01. december 2017

Ny vejledning om tilgængelighed i offentlige bygninger

God tilgængelighed har stor betydning for brugere, patienter og personale i offentlige bygninger som hospitaler, klinikker, rehabiliteringsenheder mm. Derfor har Dansk Standard i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udarbejdet en vejledning, der bygger bro mellem tilgængelighedskrav i bygningsreglementet (BR18) og den internationale standard for tilgængelighed (ISO 21542).

Kravene om tilgængelighed gælder for al nybyggeri og renovering af offentlige bygninger og får derfor også indflydelse på de nye supersygehuse. Formålet med vejledningen er at gøre det enkelt for blandt andre bygherrer og arkitekter at sikre tilgængelighed for alle og tage højde for det tidligt i processen.

Ofte er tilgængelighed forbundet med ramper, kørestolsbrugere og personer med synsnedsættelse. Denne vejledning løfter tilgængelighed ud af det snævre fokus og gør det nemmere for bygherren at indtænke tilgængelighed i et bredere perspektiv, da princippet om tilgængelighed gælder for samtlige brugere herunder gravide, ældre, folk med barnevogne osv. Ud over ramper og elevatorer handler tilgængelighed også om sådan noget som belysning, adgangsveje, og muligheden for at brugerne selv skal kunne komme frem til alle adgange til bygningerne på matriklen, og ikke blot hovedindgangen.

Vejledningen udkommer sammen med det nye bygningsreglement, BR18, efter årsskiftet.

Få indflydelse på tilgængelighed

Udvalget Tilgængelighed til bygninger og omkringliggende omgivelser, samt rekreative områder (S-379) arbejder med udvikling af standarder inden for planlægning, udformning og indretning af bygninger og anlæg samt adgangen til disse. Alle med viden og interesse på området kan deltage i udvalget og dermed få indflydelse på tilgængelighedskrav i Danmark og Europa.

Vil du gerne vide mere om udvalgsarbejdet kontakt venligst Sofia Vork Stokholm på e-mail svs@ds.dk eller telefon 39966222.

 

Kontakt

Charlotte Vartou Forsingdal
Charlotte Vartou Forsingdal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: cfo@ds.dk
T: 39 96 62 32

Se også

16. april 2024

Se eller gense morgenbriefing om det nye bygningsdirektiv

EU vil forbedre bygningers energieffektivitet. På denne briefing kan du se eller gense, hvad bygningsdirektivet betyder for Danmark, og hvordan vi kommer i gang med den næste danske renoveringsbølge.

Deltag i høringen af den reviderede betonstandard, DS 206:2024 (tidl. DS/EN 206 DK NA:2023)

15. april 2024

Deltag i høringen af den reviderede betonstandard, DS 206:2024 (tidl. DS/EN 206 DK NA:2023)

Den danske standard, DS 206:2024, der supplerer den europæiske standard DS/EN 206 for beton er netop sendt i høring efter, at den har gennemgået en revision. Den reviderede betonstandard får titlen DS 206:2024 og vil ligesom sin forgænger DS/EN 20...

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.