Ny vejledning om tilgængelighed i offentlige bygninger

01. december 2017

Ny vejledning om tilgængelighed i offentlige bygninger

God tilgængelighed har stor betydning for brugere, patienter og personale i offentlige bygninger som hospitaler, klinikker, rehabiliteringsenheder mm. Derfor har Dansk Standard i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udarbejdet en vejledning, der bygger bro mellem tilgængelighedskrav i bygningsreglementet (BR18) og den internationale standard for tilgængelighed (ISO 21542).

Kravene om tilgængelighed gælder for al nybyggeri og renovering af offentlige bygninger og får derfor også indflydelse på de nye supersygehuse. Formålet med vejledningen er at gøre det enkelt for blandt andre bygherrer og arkitekter at sikre tilgængelighed for alle og tage højde for det tidligt i processen.

Ofte er tilgængelighed forbundet med ramper, kørestolsbrugere og personer med synsnedsættelse. Denne vejledning løfter tilgængelighed ud af det snævre fokus og gør det nemmere for bygherren at indtænke tilgængelighed i et bredere perspektiv, da princippet om tilgængelighed gælder for samtlige brugere herunder gravide, ældre, folk med barnevogne osv. Ud over ramper og elevatorer handler tilgængelighed også om sådan noget som belysning, adgangsveje, og muligheden for at brugerne selv skal kunne komme frem til alle adgange til bygningerne på matriklen, og ikke blot hovedindgangen.

Vejledningen udkommer sammen med det nye bygningsreglement, BR18, efter årsskiftet.

Få indflydelse på tilgængelighed

Udvalget Tilgængelighed til bygninger og omkringliggende omgivelser, samt rekreative områder (S-379) arbejder med udvikling af standarder inden for planlægning, udformning og indretning af bygninger og anlæg samt adgangen til disse. Alle med viden og interesse på området kan deltage i udvalget og dermed få indflydelse på tilgængelighedskrav i Danmark og Europa.

Vil du gerne vide mere om udvalgsarbejdet kontakt venligst Sofia Vork Stokholm på e-mail svs@ds.dk eller telefon 39966222.

 

Kontakt

Charlotte Vartou Forsingdal
Charlotte Vartou Forsingdal Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: cfo@ds.dk
T: 39 96 62 32

Se også

EU-taksonomien i ejendomsbranchen: ”Gennemsigtigheden er én af taksonomiens helt store fordele”

10. juli 2023

EU-taksonomien i ejendomsbranchen: ”Gennemsigtigheden er én af taksonomiens helt store fordele”

EU-taksonomien stiller store krav til virksomheder, men der følger også masser af fordele med taksonomien, såsom konkrete miljømål, absolutte kriterier og transparens på tværs af landegrænser.

De sidste miljømål i EU-taksonomien er nu godkendt

10. juli 2023

De sidste miljømål i EU-taksonomien er nu godkendt

EU-Kommissionen har nu godkendt de sidste fire miljømål i EU-taksonomien, og dermed er taksonomien komplet.

Et styrket samarbejde mellem forskning og standardisering kan bane vejen for den bæredygtige og digitale omstilling af det byggede miljø

03. juli 2023

Samarbejde mellem forskning og standardisering er vigtigt i den bæredygtige og digitale omstilling af det byggede miljø

Omstilling af bygninger samt bygningsbrug og -drift spiller en vigtig rolle i en bæredygtig og digital omstilling. Et styrket samarbejde mellem forskere og standardiseringsorganer kan drive udvikling inden for Facility Management (FM).

Hvad betyder EU’s ESG-regulering for facility management?

22. juni 2023

Hvad betyder EU’s ESG-regulering for facility management?

Se eller gense dette webinar, hvor du får indsigt i, hvad EU’s taksonomi betyder for facility management-området, og hvordan du kan forbedre virksomhedens arbejdet med ESG-performance.