10. december 2018
Nytåret nærmer sig, og fra fredag den 15. december kan du lovligt købe fyrværkeri. Når du står i butikken, er det vigtigt, at du som forbruger holder øje med CE-mærkningen.
Fyrværkeri der ikke er CE-mærket er ulovligt. Du skal derfor være opmærksom på netop den mærkning, som viser, at producenten overholder alle væsentlige lovkrav og sikkerhedskrav.
»Fyrværkeri er forbundet med sikkerhedshensyn, og der vil altid være en risiko ved affyring. Derfor er det vigtigt, at du holder godt øje, når du køber dit fyrværkeri. CE-mærket fortæller dig, at det lever op til de krav, der er til produktion og sikkerhed, og at det er godkendt til salg i Danmark, fortæller Jørgen Hagelund, seniorkonsulent i Dansk Standard,« og fortsætter:
»Når det er sagt, er det vigtigt at understrege, at forbrugere altid skal følge Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger til håndteringen af fyrværkeri, såsom at bruge beskyttelsesbriller og holde sikker afstand.«
Dansk Standard er med til at lave og udvikle de fælles europæiske standarder for fyrværkeri, som er grundlaget for CE-mærkningen. Arbejdet er europæisk, og Danmarks input går gennem Dansk Standard i et udvalg med fokus på sikkerhed.
1. Brug altid beskyttelsesbriller
2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
5. Gå aldrig tilbage til en fuser
Se eller gense dette webinar om madspild, og hvordan du kan få indflydelse på fremtidens marked inden for området. Hør bl.a., hvordan du kan få indflydelse på kommende internationale standarder for reduktion af madspild.
Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.
EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...
I de næste tre år er Dansk Standard med ved bordet, når ISO, den internationale standardiseringsorganisation, skal beslutte, hvilke internationale standarder der skal udvikles.