18. februar 2019
I samarbejde med Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen er Dansk Standards udvalg, DS/S 315 - Afløbsteknik gået i gang med revisionen af DS 432 Norm for afløbsinstallationer.
DS 432 er senest revideret i 2009 og siden da er der sket en løbende produktudvikling på afløbsområdet, fx. med by-pass løsninger, pumpeanlæg med lille pumpesump, materialegodkendelser (EN produkt standarder med CE-mærkning) og godkendelse af produkter, som ikke kan CE-mærkes.
- Samtidig har der også været en markant udvikling i relation til klimatilpasning, som får fortsat større betydning for infrastrukturen, fx højere grundvandsstand i jorden, lokal afledning af regnvand, højere opstemningsniveauer i kloaksystemer og dermed behov for regulering og forsinkelse af afløbsstrømme til offentlige kloaksystemer, fortæller Seniorkonsulent Henryk Stawicki fra Dansk Standard.
Den eksisterende udgave af standarden indeholder desuden flere afsnit med detaljeret gennemgang af lovgivning, som siden er ændret. Disse afsnit opdateres til den gældende lovgivning.
Vil du være med til at sætte fremtidens krav til afløbsteknik eller vil du vide mere om revisionen, så kontakt udvalgsansvarlig: Seniorkonsulent Henryk Stawicki på hen@ds.dk.
Fremtidens bygninger og anlæg skal være mere fleksible, så de nemt kan skilles ad og tilpasses eller omdannes til noget andet, hvis der er behov for det. Og netop det kan standarden ’Design med henblik på afmontering og tilpasning’ hjælpe kommuner...
Fem nye taskgrupper er netop nedsat af den danskledede EU-komité, CEN/TC 350/SC1, for at sætte gang i udviklingen af europæiske standarder for cirkulær økonomi i byggeriet. Arbejdet skal fremme omstillingen til lavere miljø- og klimaaftryk samt et...
Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om det igangværende arbejde med revisionen af en Eurocode for trækonstruktioner.
EU-taksonomien stiller store krav til virksomheder, men der følger også masser af fordele med taksonomien, såsom konkrete miljømål, absolutte kriterier og transparens på tværs af landegrænser.