Er der behov for en SDG-ledelsesstandard

16. november 2021

Er der behov for en SDG-ledelsesstandard?

Dansk Standard er i gang med at undersøge, om der er behov for en international ledelsesstandard, hvor virksomheder kan blive certificeret i deres arbejde med de 17 verdensmål.

Vi vil meget gerne også høre din mening.

Mange virksomheder har behov for et værktøj, som kan hjælpe dem med at implementere arbejdet med flere af de 17 verdensmål i deres forretning. I den forbindelse oplever Dansk Standard en stigende interesse for en international, anerkendt ledelsesstandard, som kan hjælpe organisationer med at adressere de 17 verdensmål (SDG’erne) inden for deres forretning.

Med en SDG-ledelsesstandard kan organisationerne få vished for og vil kunne dokumentere, at de reelt bidrager til flere relevante verdensmål.

International standard giver fælles grundlag for dokumentation

Der findes allerede flere forskellige lokale og private ordninger, som tilbyder dokumentation for arbejdet med SDG’erne. Men eftersom ordningerne ikke har samme udgangspunkt eller målemetoder, er det svært at få et verificeret grundlag at sammenligne ud fra. Og det kan især besværliggøre dokumentationen ned igennem forsyningskæden.

Vi vil derfor meget gerne høre dine synspunkter omkring, om det er en international ledelsesstandard for SDG’erne, der er behov for.

Undersøgelsen løber til d. 10. december og tager 3-10 minutter at besvare. Du går til undersøgelsen her:

https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=T6WSNESSJNC2 

Individuelle data vil ikke blive delt, kun resultaterne af den samlede undersøgelse vil blive delt.

Få mere viden om bæredygtighed og forretningsudvikling

Er du interesseret i at få mere viden om og indflydelse på standarder for bæredygtighed og forretningsudvikling, er du også velkommen til at deltage i et webinar om et nyt udvalg for netop bæredygtighed og forretningsudvikling.

 

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Se også

Overgangsalder koster personligt og samfundsøkonomisk – ny standard skal skabe bedre vilkår på arbejdsmarkedet

02. maj 2024

Overgangsalder koster personligt og samfundsøkonomisk – ny standard skal skabe bedre vilkår på arbejdsmarkedet

Undersøgelser viser, at gener relateret til kvinders cyklus og overgangsalder er komplekse og underbelyste. Dette kan have betydelige konsekvenser for både samfundsøkonomien og den enkelte kvinde. Ny standard skal hjælpe virksomheder med at komme...

Få indflydelse, når den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000, skal revideres

25. april 2024

Få indflydelse, når den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000, skal revideres

I maj 2024 igangsætter Dansk Standard revisionen af den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000. Det er første gang siden 2018, at standarden revideres, og arbejdet forventes at stå på i de kommende år. Revisionen giver dig og din...

ISO indfører klimakrav i alle ledelsesstandarder

03. april 2024

ISO indfører klimakrav i ledelsesstandarder

Med London-erklæringen forpligtede ISO sig til at bidrage til klimadagsordenen gennem standardisering – nu indføres krav om klimahensyn i ledelsesstandarder.

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

04. marts 2024

Ledelsesstandarden for facility management er netop oversat til dansk

Det skal være lettere for danske virksomheder og organisationer at implementere standarden for facility management, og derfor er standarden DS/EN ISO 41001 netop udkommet på dansk.