26. november 2021
Trods Storbritanniens udtræden af EU - og i overensstemmelse med handels- og samarbejdsaftalen aftalt mellem Storbritannien og EU - er det besluttet på CEN og CENELECS generalforsamling, at BSI (British Standards Institutions) kan fortsætte sit medlemskab af de to organisationer fra 1. januar 2022.
- Det har en kæmpe betydning, at Storbritannien fortsat vil være en del af vores fælles europæiske standardiseringssystem - både for Europas førende rolle som global standardsætter og for det indre marked og problemfri handel mellem virksomheder i hele Europa, herunder i Storbritannien, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard, og fortsætter:
- Standarder spiller en meget vigtig rolle for den globale økonomi og gør det muligt for alle at konkurrere på lige vilkår. Storbritanniens fortsatte medlemskab understøtter vores fælles interesser, herunder øget global handel samt muligheden for at sætte fælles standarder, der både kan hjælpe os med at håndtere klimaforandringer og gribe mulighederne ved nye teknologier. Derfor er vi i Dansk Standard glade for, at BSI fortsat er en del af CEN og CENELEC.
Med Storbritanniens udtræden af EU var den altoverskyggende prioritet for CEN og CENELEC at opretholde stabiliteten af standardiseringssystemet i Europa. For standarder er en europæisk force, som det er vigtigt at værne om.
- EU's indre marked og samarbejdet på tværs af grænser har gjort standarder til en europæisk styrkeposition. Europæiske standarder er en garant for kvalitet, der er med til at forme markedet og sætte markedskravene - og mange internationale selskaber arbejder efter europæiske standarder, siger Jens Heiede.
Beslutningen om, at BSI fortsætter som medlem af CEN-CENELEC, betyder, at britiske interessenter fortsat vil have mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder sammen med de øvrige 33 CEN- og CENELEC-medlemslande.
Fremover skal byggebranchen kunne genbruge bærende bygningsdele fra nedrevne bygninger. Og her bliver dokumentation, samarbejde, koordinering og standarder nødvendige – både for at kunne nedtage bygningsdele og for at kunne genbruge elementerne.
Bæredygtighed får større fokus i bygge- og anlægsbranchen, og det er en nødvendighed, hvis vi skal nå EU’s klimamål i 2050. Men for at skabe de bæredygtige forandringer er der er behov for øget digitalisering samt strømlinede metoder og værktøjer...
Vi er langt fra i mål med ligestilling og diversitet på arbejdsmarked – både i de private og offentlige sektorer. Derfor har Dansk Standard i samarbejde med 20 andre organisationer og virksomheder udviklet en standard for ligestilling og diversite...
Intet mindre end 11 eksperter fra danske virksomheder og organisationer blev onsdag hædret med IEC’s pris ’1906 Award’. Det er det største antal danske vindere nogensinde. Prisen tildeles eksperter inden for den internationale elektrotekniske stan...