Storbritannien forbliver som en del af det europæiske standardiseringssystem – til gavn for samhandlen

26. november 2021

Storbritannien forbliver som en del af det europæiske standardiseringssystem – til gavn for samhandlen

Den britiske standardiseringsorganisation BSI fortsætter som medlem af de europæiske standardiseringsorganisationer CEN og CENELEC, hvilket har en stor betydning for danske virksomheder og det indre marked i Europa.

Trods Storbritanniens udtræden af EU - og i overensstemmelse med handels- og samarbejdsaftalen aftalt mellem Storbritannien og EU - er det besluttet på CEN og CENELECS generalforsamling, at BSI (British Standards Institutions) kan fortsætte sit medlemskab af de to organisationer fra 1. januar 2022.

- Det har en kæmpe betydning, at Storbritannien fortsat vil være en del af vores fælles europæiske standardiseringssystem - både for Europas førende rolle som global standardsætter og for det indre marked og problemfri handel mellem virksomheder i hele Europa, herunder i Storbritannien, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard, og fortsætter:

- Standarder spiller en meget vigtig rolle for den globale økonomi og gør det muligt for alle at konkurrere på lige vilkår. Storbritanniens fortsatte medlemskab understøtter vores fælles interesser, herunder øget global handel samt muligheden for at sætte fælles standarder, der både kan hjælpe os med at håndtere klimaforandringer og gribe mulighederne ved nye teknologier. Derfor er vi i Dansk Standard glade for, at BSI fortsat er en del af CEN og CENELEC.

Med Storbritanniens udtræden af EU var den altoverskyggende prioritet for CEN og CENELEC at opretholde stabiliteten af standardiseringssystemet i Europa. For standarder er en europæisk force, som det er vigtigt at værne om.

- EU's indre marked og samarbejdet på tværs af grænser har gjort standarder til en europæisk styrkeposition. Europæiske standarder er en garant for kvalitet, der er med til at forme markedet og sætte markedskravene - og mange internationale selskaber arbejder efter europæiske standarder, siger Jens Heiede.

Beslutningen om, at BSI fortsætter som medlem af CEN-CENELEC, betyder, at britiske interessenter fortsat vil have mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder sammen med de øvrige 33 CEN- og CENELEC-medlemslande.

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79

Se også

21. september 2023

Madspild – få indflydelse på fremtidens marked

Se eller gense dette webinar om madspild, og hvordan du kan få indflydelse på fremtidens marked inden for området. Hør bl.a., hvordan du kan få indflydelse på kommende internationale standarder for reduktion af madspild.

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

12. september 2023

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...

Dansk Standard er kommet med i én af ISO’s vigtigste bestyrelser

08. september 2023

Dansk Standard er kommet med i én af ISO’s vigtigste bestyrelser

I de næste tre år er Dansk Standard med ved bordet, når ISO, den internationale standardiseringsorganisation, skal beslutte, hvilke internationale standarder der skal udvikles.