Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

27. oktober 2022

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

Dansk Standard byder velkommen til en stor gruppe europæiske eksperter inden for hjælpemiddelområdet, når Dansk Standard er vært d. 16. november for plenarmødet for den europæiske komité, CEN TC 293 - hjælpemidler og tilgængelighed.

Plenarmødet er det første fysiske møde i komitéen, siden corona brød ud, og der er stor forventning til konstruktive diskussioner, når der skal tages stilling til adskillige standardiseringsaktiviteter inden for hjælpemidler og tilgængelighed.

- En af de ting, der skal tages beslutning om, er, hvorvidt den eksisterende CWA 16697 Car-adaptations for disabled drivers bør ændres, så den kan blive til en teknisk specifikation, siger Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

En CWA (CEN Workshop Agreement) er et dokument, som er blevet til på baggrund af åbne workshops, hvor interessenter har deltaget og drøftet de krav og vejledninger, som CWA’en indeholder. En CWA har til formål at skabe konsensuelle aftaler mellem de parter, som ønsker at benytte den. En teknisk specifikation (CEN/TS) kan udarbejdes og fungere som et normativt dokument inden for områder, hvor der endnu ikke er udarbejdet en europæisk standard.

Europæisk arbejdsgruppe skal stå for udviklingen af en evt. specifikation for car-adaptions

Den nuværende CWA omfatter en række krav og vejledninger til design, performance og installation af car-adapitions, som er fremstillet til eftermarkedsinstallation samt til produktion og montering af kundetilpassede løsninger.

- For at kunne ændre CWA’en til en teknisk specifikation kræver det, at eksperter fra fem forskellige lande vil deltage i arbejdet med projektet, som vil blive etableret i en europæisk arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen er endnu ikke nedsat, så alle med interesse inden for området, og som ønsker at deltage i arbejdet med car-adaptions, er meget velkomne til at melde sig ind i Dansk Standards udvalg S-450, da det er igennem de nationale udvalg, at man deltager i standardiseringsarbejdet, fortæller Lærke Høllund.

Ud over de standardiseringsemner, der skal tages beslutninger om på plenarmødet, skal der også gøres status på alle de aktive arbejdsområder, der generelt er inden for standardisering af hjælpemidler - både europæiske og internationale projekter.

Kontakt Dansk Standard

For mere information om standardiseringsarbejdet eller plenarmødet er du velkomment til at kontakte standardiseringskonsulent Lærke Høllund på lhd@ds.dk eller tlf. +45 39 96 61 59.

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

06. juni 2023

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

Tilgængelighed er afgørende for, at alle mennesker kan færdes og deltage fuldt ud i samfundet, og bør tænkes ind fra starten af alle byggeprojekter. Nu er standarden for tilgængelighed og anvendelighed i det byggede miljø, der sikrer, at alle har...

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

30. januar 2023

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

Det er de færreste forbrugere, der læser og forstår vilkår og betingelser, når de køber varer online. ISO er på opfordring fra forbrugerne netop gået i gang med udviklingen af en vejledning til virksomheder, der skal øge forbrugernes forståelse af...

Cirkulære klæder skaber klimabevidste folk og grønne muligheder

27. januar 2023

Cirkulære klæder skaber klimabevidste folk og grønne muligheder

Klæder skaber folk. Og mode har altid været toneangivende for de trends, som forbrugerne følger. Derfor er det godt nyt, når mode og tekstiler også handler om bæredygtighed og cirkulær økonomi. For således kan cirkulære klæder skabe folk, som unde...

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

27. januar 2023

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

En helt ny standard for trampolinparker skal reducere antallet af alvorlige ulykker, så både børn, unge og voksne kan hoppe og bevæge sig sikkert og være aktive sammen.