Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

28. oktober 2022

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

En ny europæisk standard, som omhandler tilgængelige systemer, er ved at blive udviklet. Målet er at forbedre livskvaliteten for alle, der lever selvstændigt, ved at sikre, at tilgængeligheden er tilfredsstillende i både design og funktionalitet af produkterne og systemerne.

Den nye standard skal omfatte krav og vejledninger til tilpasning af design og funktionalitet af produkter og systemer i forhold til tekniske løsninger, servicedesigns, levering og information, som skal resultere i en brugervenlighed for enhver bruger, uanset evner.

- Standarden er netop blevet godkendt som nyt arbejdsemne ved en afstemning i den europæiske standardiseringsorganisation CEN, hvilket betyder, at udviklingen af standarden officielt er startet, og standarden skal være færdig inden for de næste tre år. Der er derfor netop nu en unik mulighed for at være med fra start og få indflydelse på standarden, siger Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Mulighed for indflydelse på den kommende standard

Arbejdet følges af Dansk Standards udvalg for hjælpemidler S-450, og ved at deltage i udvalget har du mulighed for at få indflydelse på standarden. Når du deltager i udvalget, får du desuden kendskab til standardens indhold og krav, længe inden den bliver publiceret, og får samtidig adgang til et stort europæisk netværk. Deltagelse i S-450 giver også adgang til, mulighed for indflydelse på samt forhåndskendeskab til mange andre standarder for hjælpemidler.

Du kan læse mere om standardiseringsudvalget S-450 her: https://www.ds.dk/da/udvalg/kategorier/sundhed/hjaelpemidler

Ønsker du at vide mere?

For yderligere information, kontakt gerne standardiseringskonsulent Lærke Høllund, lhd@ds.dk eller på tlf. +45 39 96 61 59

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

06. juni 2023

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

Tilgængelighed er afgørende for, at alle mennesker kan færdes og deltage fuldt ud i samfundet, og bør tænkes ind fra starten af alle byggeprojekter. Nu er standarden for tilgængelighed og anvendelighed i det byggede miljø, der sikrer, at alle har...

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

30. januar 2023

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

Det er de færreste forbrugere, der læser og forstår vilkår og betingelser, når de køber varer online. ISO er på opfordring fra forbrugerne netop gået i gang med udviklingen af en vejledning til virksomheder, der skal øge forbrugernes forståelse af...

Cirkulære klæder skaber klimabevidste folk og grønne muligheder

27. januar 2023

Cirkulære klæder skaber klimabevidste folk og grønne muligheder

Klæder skaber folk. Og mode har altid været toneangivende for de trends, som forbrugerne følger. Derfor er det godt nyt, når mode og tekstiler også handler om bæredygtighed og cirkulær økonomi. For således kan cirkulære klæder skabe folk, som unde...

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

27. januar 2023

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

En helt ny standard for trampolinparker skal reducere antallet af alvorlige ulykker, så både børn, unge og voksne kan hoppe og bevæge sig sikkert og være aktive sammen.