Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

28. oktober 2022

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

En ny europæisk standard, som omhandler tilgængelige systemer, er ved at blive udviklet. Målet er at forbedre livskvaliteten for alle, der lever selvstændigt, ved at sikre, at tilgængeligheden er tilfredsstillende i både design og funktionalitet af produkterne og systemerne.

Den nye standard skal omfatte krav og vejledninger til tilpasning af design og funktionalitet af produkter og systemer i forhold til tekniske løsninger, servicedesigns, levering og information, som skal resultere i en brugervenlighed for enhver bruger, uanset evner.

- Standarden er netop blevet godkendt som nyt arbejdsemne ved en afstemning i den europæiske standardiseringsorganisation CEN, hvilket betyder, at udviklingen af standarden officielt er startet, og standarden skal være færdig inden for de næste tre år. Der er derfor netop nu en unik mulighed for at være med fra start og få indflydelse på standarden, siger Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Mulighed for indflydelse på den kommende standard

Arbejdet følges af Dansk Standards udvalg for hjælpemidler S-450, og ved at deltage i udvalget har du mulighed for at få indflydelse på standarden. Når du deltager i udvalget, får du desuden kendskab til standardens indhold og krav, længe inden den bliver publiceret, og får samtidig adgang til et stort europæisk netværk. Deltagelse i S-450 giver også adgang til, mulighed for indflydelse på samt forhåndskendeskab til mange andre standarder for hjælpemidler.

Du kan læse mere om standardiseringsudvalget S-450 her: https://www.ds.dk/da/udvalg/kategorier/sundhed/hjaelpemidler

Ønsker du at vide mere?

For yderligere information, kontakt gerne standardiseringskonsulent Lærke Høllund, lhd@ds.dk eller på tlf. +45 39 96 61 59

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

09. april 2024

Vær med til at revidere standarden for svømmebadsanlæg

I slutningen af maj 2024 begynder revisionen af den danske standard for svømmebadsanlæg, DS 477. Standarden omfatter mange forskellige fagdiscipliner, som tilsammen skal sikre den bedst mulige vandkvalitet – og du kan være med til at revidere den.

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

02. november 2023

Legetøjssikkerhed: Revisioner, tillæg og nye harmoniserede standarder på vej

For at leve op til EU-direktivet for legetøjssikkerhed skal EN 71-serien for sikkerhedskrav til legetøj revideres. Ændringerne berører alt fra trampoliner til legetøj, der forestiller mad, og standarderne forventes klar i 2025.

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

06. juni 2023

Standard sikrer tilgængelighed for alle i det offentlige rum

Tilgængelighed er afgørende for, at alle mennesker kan færdes og deltage fuldt ud i samfundet, og bør tænkes ind fra starten af alle byggeprojekter. Nu er standarden for tilgængelighed og anvendelighed i det byggede miljø, der sikrer, at alle har...

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

30. januar 2023

Hjælp på vej til virksomheder – forstå vilkår og betingelser ved onlinehandel

Det er de færreste forbrugere, der læser og forstår vilkår og betingelser, når de køber varer online. ISO er på opfordring fra forbrugerne netop gået i gang med udviklingen af en vejledning til virksomheder, der skal øge forbrugernes forståelse af...