Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

28. oktober 2022

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

En ny europæisk standard, som omhandler tilgængelige systemer, er ved at blive udviklet. Målet er at forbedre livskvaliteten for alle, der lever selvstændigt, ved at sikre, at tilgængeligheden er tilfredsstillende i både design og funktionalitet af produkterne og systemerne.

Den nye standard skal omfatte krav og vejledninger til tilpasning af design og funktionalitet af produkter og systemer i forhold til tekniske løsninger, servicedesigns, levering og information, som skal resultere i en brugervenlighed for enhver bruger, uanset evner.

- Standarden er netop blevet godkendt som nyt arbejdsemne ved en afstemning i den europæiske standardiseringsorganisation CEN, hvilket betyder, at udviklingen af standarden officielt er startet, og standarden skal være færdig inden for de næste tre år. Der er derfor netop nu en unik mulighed for at være med fra start og få indflydelse på standarden, siger Lærke Høllund, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Mulighed for indflydelse på den kommende standard

Arbejdet følges af Dansk Standards udvalg for hjælpemidler S-450, og ved at deltage i udvalget har du mulighed for at få indflydelse på standarden. Når du deltager i udvalget, får du desuden kendskab til standardens indhold og krav, længe inden den bliver publiceret, og får samtidig adgang til et stort europæisk netværk. Deltagelse i S-450 giver også adgang til, mulighed for indflydelse på samt forhåndskendeskab til mange andre standarder for hjælpemidler.

Du kan læse mere om standardiseringsudvalget S-450 her: https://www.ds.dk/da/udvalg/kategorier/sundhed/hjaelpemidler

Ønsker du at vide mere?

For yderligere information, kontakt gerne standardiseringskonsulent Lærke Høllund, lhd@ds.dk eller på tlf. +45 39 96 61 59

Lærke Høllund
Lærke Høllund Standardiseringskonsulent | Standardisation Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: lhd@ds.dk
T: 39 96 61 59

Se også

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

27. oktober 2022

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

Dansk Standard byder velkommen til en stor gruppe europæiske eksperter inden for hjælpemiddelområdet, når Dansk Standard er vært d. 16. november for plenarmødet for den europæiske komité, CEN TC 293 - hjælpemidler og tilgængelighed.

Standard passer på brandfolket, mens de passer på samfundet

13. oktober 2022

Standard passer på brandfolket, mens de passer på samfundet

Brandmænd yder en stor indsats for at beskytte det samfund, de tjener, men det er vigtigt, at de også beskytter sig selv. Det hjælper standarden for rengøring, inspektion og reparation af brandmænds personlige værnemidler med.

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

28. september 2022

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

Legetøj og sikkerhed hænger uløseligt sammen - og nu bliver der indført flere sikkerhedskrav i legetøjsstandarden EN 71-1. Revisionen af standarden er netop gået i gang.

Fra forskning til faktura

22. juni 2022

Fra forskning til faktura

Danmark hjemtager årligt 1600 mio. euro i forskningsmidler fra EU og står dermed stærkt, når det kommer til forskning og innovation. Men de nyskabelser, der kommer ud af forskningen, bliver ofte ikke anvendt i markedet. Et nyt stort EU-projekt ska...