11. januar 2023
Net Zero skal opnås af alle lande senest i 2050 ifølge FN’s klimapanel, The Intergovernmental Panel on Climate Change, også kaldet IPCC, hvis vi skal modgå den globale opvarmning. På vejen mod Net Zero skal hele verden halvere sin samlede CO2-udledning allerede i år 2030.
Det er en stor mundfuld og kræver en stor indsats af alle. For at hjælpe både lande, politiske beslutningstagere, virksomheder og alle andre, som arbejder mod Net Zero, har ISO, den internationale standardiseringsorganisation, udarbejdet The Net Zero Guidelines, som blev lanceret på COP27.
The Net Zero Guidelines giver fælles retningslinjer og en fælles reference for den kollektive indsats, der er nødvendig, for at vi kan arbejde i samme retning og blive enige om, hvad Net Zero er, og hvordan vi kan måle det. Det betyder, at med The Net Zero Guidelines får aktører på både regerings-, regionalt, by- og organisationsniveau et globalt grundlag for en fælles forståelse af Net Zero. Dermed er The Net Zero Guidelines med til at gøre op med de forskellige tilgange og koncepter for Net Zero, som kan være med til at skabe forvirring og ”greenwashing”. Dokumentet kan også hjælpe organisationer med at sætte robuste klimastrategier, og myndigheder med at stille krav til klimaindsatser.
Net Zero-retningslinjerne danner et fælles grundlag for:
Retningslinjerne bygger på fremdriften i eksisterende frivillige initiativer og er med til at øge deres virkning. Globalt accepterede "Net Zero”-påstande gør dem lettere at sammenligne, skaber en vej for fælles ambitioner og gør det muligt at skalere Net Zero-løsninger gennem bedre regulering.
Du kan hente ISO guidelines til Net Zero på ISO’s hjemmeside: https://www.iso.org/netzero.
Dansk Standard står i spidsen for et internationalt arbejde med udvikling af en helt ny ISO-ledelsesstandard, der skal sikre, at indsatsen for at reducere madspild bliver håndteret ens i hele verden – og tilmed sikret sig dansk lederskab.
Det er god forretning at arbejde med bæredygtighed i virksomheden og produktionen, men hvordan gør man det i praksis? Dansk Standard har netop udgivet en ny guide, der giver inspiration til, hvordan standarder kan vise en vej igennem de udfordring...
Det kan være svært for virksomheder at genbruge og genanvende produkter og ressourcer. Derfor er der brug for fælles cirkulære rammer lyder det fra både Christiansborg og erhvervslivet.
Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om CCS og Power-to-X og mulighederne for indflydelse på de kommende markedsvilkår.