CE-mærket på det britiske marked bliver udvidet med flere produktområder

26. januar 2024

CE-mærket på det britiske marked bliver udvidet med flere produktområder

Storbritannien har netop valgt at udvide med flere produktområder, hvor CE-mærkning fortsat kan anvendes.

Det britiske Department for Business and Trade (DBT) meddelte sidste sommer, at det har til hensigt fortsat at anerkende de nuværende EU-krav om CE-mærkning for 18 produktområder på ubestemt tid.

Efter tilbagemeldinger fra industrien udvider regeringen nu omfanget af fortsat anerkendelse af CE-mærkningen for yderligere tre produktområder: Ecodesign, Eksplosivstoffer til civil brug og (i de fleste tilfælde) reglerne for begrænsning af farlige stoffer i elektrisk udstyr (RoHS)

Den britiske regering har til hensigt at lovgive om anerkendelsen af CE-mærkningen i løbet af foråret. Dette vil betyde, at virksomheder får fleksibiliteten til at bruge enten UKCA- eller CE-mærket på en lang række produkter i Storbritannien.

https://www.gov.uk/guidance/using-the-ukca-marking#product-areas-covered-by-the-ukca-marking 

Områder, hvor der fortsat gælder andre regler, er bl.a. medicinsk udstyr, byggevarer, marineudstyr, produkter til jernbaner, kabelbaner, transportabelt trykbærende udstyr samt ubemandede luftfartøjer.

Du kan læse mere på den officielle britiske hjemmeside:

Kontakt

Torben Dalsgaard
Torben Dalsgaard Chefkonsulent | Chief Consultant
International & EU Politik
E: tod@ds.dk
T: 39 96 62 07

Se også

CE-mærkning kommer også til at gælde genbrugte byggevarer i den nye byggevareforordning

16. januar 2024

CE-mærkning kommer også til at gælde genbrugte byggevarer i den nye byggevareforordning

Europa-Parlamentet, Kommissionen og Rådet er blevet enige om rammerne for den europæiske byggevareforordning, der har fokus på cirkularitet og digitalisering. Det betyder bl.a., at CE-mærkning fremover også skal gælde genbrugte byggematerialer.

10. august 2023

Storbritannien vil forlænge brug af CE-mærkning for flere produkter

Den britiske regering har til hensigt at forlænge anerkendelsen af CE-mærkningen på ubestemt tid, så CE-mærkningen fortsat kan benyttes på det britiske marked efter d. 31. december 2024, som oprindeligt var skæringsdatoen. Forlængelsen sker på bag...

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

11. november 2022

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

Dansk Standard tilbyder nu et onlinekursus om CE-mærkning. Kurset retter sig mod begyndere inden for CE-mærkning, som gerne vil vide, hvad det indebærer, og hvordan man får det.

Yderligere støtte til virksomheder under overgangen til den nye UKCA-mærkningsordning

27. juni 2022

Yderligere støtte til virksomheder under overgangen til den nye UKCA-mærkningsordning

Storbritannien har offentliggjort en ny pakke, der skal facilitere overgangen til UKCA-mærkning for virksomheder. Overgangsperioden for UKCA-mærkningen er forlænget frem til d. 31/12 2024. For produkter som medicinsk udstyr, byggevarer, udstyr til...