Webinar torsdag 27. oktober kl. 11-12

Introduktion til referencebetegnelser – få et fælles sprog

Formålet med standardserien ISO/IEC 81346 er at skabe et fælles sprog for ingeniører og designere, så de kan forstå hinanden på tværs af industrier. Webinaret giver en introduktion til DS-håndbogen 166 og standardserien om referencebetegnelser.

Oversigt 

Håndbogen, DS-Håndbog 166:2022, med grundlæggende introduktion til RDS 81346-teknikken (referencebetegnelser) samt en lang række praktiske eksempler findes allerede på engelsk og tysk, og nu også i en helt nyoversat dansk udgave fra Dansk Standard.

81346-standardserien om referencebetegnelser (”RDS”) udvikler sig konstant og er taget i brug i mange forskellige industrier, bl.a. alt inden for grøn energi, fremstillingsvirksomheder, maskinfabrikanter, bygningskonstruktioner og -installationer samt olie- & gas- og flyindustrien.

På dette webinar bliver du opdateret med den nyeste viden samt de nye, potentielle anvendelsesmuligheder, som ISO/IEC 81346-standarden tilbyder inden for bl.a. digitale tvillinger, big data, systematisk genanvendelse og meget mere.

Det får du ud af det

  • En ny forståelse for den referencemodel, som ISO/IEC 81346 skaber, samt dens anvendelse til bl.a. digitalisering
  • Forskellige praktiske eksempler på anvendelse af RDS 81346 samt diverse hjælpekanaler, fx på YouTube, apps og internettet
  • Gode råd til implementeringsstrategi i din virksomhed, der rent faktisk virker.

Målgruppe

Alle, der arbejder med komplekse designs inden for enhver industri. Systemarkitekter, der designer komplekse systemer og deres sammenhænge. Projektledere, der ønsker at anvende 81346 til projektledelsesmæssige formål.

Kontakt

Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte Peter Damgaard, seniorkonsulent i Dansk Standard, på mail pd@ds.dk eller tlf.: 39 96 62 14.

Program

  • Velkommen v/ Peter Damgaard, seniorkonsulent i Dansk Standard
  • Introduktion til og gennemgang af DS-Håndbog 166 og ISO/IEC 81346 om systemer for referencebetegnelser v/ Henrik Balslevs, forfatter til DS-Håndbogen og grundlægger af Systems Engineering A/S
  • Spørgsmål

Om oplægsholder og forfatter til DS-Håndbog 166

Henrik Balslev er uddannet ingeniør i 1988 og har siden arbejdet som chef og systemudviklingsspecialist på en række projekter herunder store, komplekse byggeprojekter, flykonstruktion og -produktion, industrianlæg, maskinteknik og energiproducerende systemer.

Siden 1998 har han været medlem af standardiseringsudvalget Informationsstrukturering, dokumentation og grafiske symboler i Dansk Standard, hvor han siden 2006 har fungeret som udvalgsformand.

Som ekspert og grundlægger af Systems Engineering A/S har Henrik Balslev specialiseret sig i strukturering og genanvendelse af ingeniørteknisk projektering og har siden 1997 assisteret en lang række industrier i udarbejdelsen af deres respektive referencebetegnelsessystemer i overensstemmelse med ISO/IEC 81346-standardserien.

For yderligere oplysninger, se mere på www.81346.com.