Onlinekursus

Svanemærket byggeri for producenter og grossister

På kurset får du indblik i og overblik over de krav Svanemærket stiller til byggematerialer og -produkter der skal indgå i svanemærket byggeri. Du får også en gennemgang materialeportalen (supply chain decleration portal) og den viden du skal bruge for at deklarere dine bygge-produkter.

Oversigt 

Svanemærket byggeri vinder indpas i Danmark og i Norden. I 2023 bliver der lanceret nye kriterier for svanemærket nybyggeri, hvor det for første gang bliver muligt at certificere kontorer med Svanemærket.
Svanemærket stiller skrappe krav til materialer og byggeprodukter, der indgår i byggeriet, og det øger kravene til producenter og grossister.

På dette kursus vil I derfor som materiale- og byggevareproducenter samt grossister blive klædt på til at imødekomme Svanemærkets nye krav til nybyggeri.

Det får du ud af kurset

  • Overblik over kravene til materialer og produkter i svanemærket byggeri.
  • Viden om, hvordan I får godkendt et materiale eller produkt til brug i svanemærket byggeri.
  • Indsigt i certificering af byggematerialer og produkter.
  • Klædt på til at producere og levere materialer og produkter til svanemærket byggeri.

Målgruppe

Materiale- og byggevareproducenter, leverandører, byggemarkeder, grossister og andre, der arbejder med materialer og produkter til byggebranchen.

Undervisere

Bjørn-Erik Kölsch, konsulent i svanemærket byggeri hos Miljømærkning Danmark. Bjørn-Erik er uddannet civilingeniør med speciale i bæredygtighed, energi og indeklima. Han har arbejdet indgående med certificeringer og miljømæssig bæredygtighed i nybyggeri som bæredygtighedsansvarlig. Derudover har han arbejdet med bæredygtighedsmål og ESG på nordisk niveau.

Annette Rahbek Lyng

Program

Program følger

Praktiske oplysninger

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte vores kursusafdeling for yderligere informationer.

E-mail: Kurser@ds.dk
Telefon: 39966101

Svanemærket byggeri

Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet og for de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. Det lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug og godt indeklima.

Samtidig lever byggematerialer og kemiske produkter op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart, hvilket sikrer en høj byggeteknisk kvalitet og en fremtidsorienteret investering for ejerenSvanemærket byggeri