CEN vedtager nye afstemningsregler

25. januar 2017

CEN vedtager nye afstemningsregler

Nye afstemningsregler i forbindelse med formelle afstemninger i CEN er knyttet til medlemmernes kontingent og grad af indflydelse.

Den europæiske standardiseringsorganisation CEN har fra årsskiftet vedtaget nye afstemningsregler i, så de afspejler Lissabon-traktaten og ikke som tidligere Nice-traktaten. Baggrunden for ændringen af afstemningsreglerne er tæt knyttet til medlemmernes kontingent, der i højere grad skal stemme overens med graden af indflydelse.

”De store lande som fx Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Tyrkiet skal betale mere, mod at deres stemmevægt øges,” siger Jesper Jerlang, der er Standardiseringsdirektør i Dansk Standard, og fortsætter:

”I praksis forventer vi ikke, at de nye afstemningsregler vil få dramatiske konsekvenser for udfaldet af afstemningerne. CEN har undersøgt sagen og ved, at forskellen i afstemningerne er minimal, ” siger Jesper Jerlang.

De nye formelle afstemningsregler i CEN er fra 1. januar 2017:

  1. Kun JA og NEJ stemmer optælles. Medlemmer, der afstår fra at stemme, tælles ikke med.
  2. 55% af de afgivne stemmer skal være positive. Det kan fx være 11 ud af 20 stemmer.
  3. JA-stemmerne skal repræsentere minimum 65% af befolkningen, der er repræsenteret ved stemmeafgivningen (kun JA og NEJ stemmer medtages).

De nye regler gælder kun for CEN og kun for sager, der er udsendt til afstemning fra 1. januar 2017.

Mere information

 

Se også

Se eller gense webinar om cybersikkerhed i produkter

27. januar 2023

Se eller gense webinar om cybersikkerhed i produkter

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du som bestyrelsesmedlem eller virksomhedsleder kan sikre dig, at der er styr på cyber- og informationssikkerheden i din organisation og dens produkter.

Cirkulære klæder skaber klimabevidste folk og grønne muligheder

27. januar 2023

Cirkulære klæder skaber klimabevidste folk og grønne muligheder

Klæder skaber folk. Og mode har altid været toneangivende for de trends, som forbrugerne følger. Derfor er det godt nyt, når mode og tekstiler også handler om bæredygtighed og cirkulær økonomi. For således kan cirkulære klæder skabe folk, som unde...

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

27. januar 2023

Ny standard for trampolinparker øger sikkerheden for børn og voksne

En helt ny standard for trampolinparker skal reducere antallet af alvorlige ulykker, så både børn, unge og voksne kan hoppe og bevæge sig sikkert og være aktive sammen.

23. januar 2023

Få indflydelse på, hvordan oprindelsesgarantierne for grønne brændstoffer skal standardiseres

En af de helt centrale forudsætninger for videreudvikling og skalering af grønne brændstoffer er, at vi kan dokumentere deres oprindelse. Derfor er der netop sendt et forslag til høring om, at standarden for oprindelsesgarantier relateret til el,...