Har du styr på informationssikkerheden i din virksomhed?

21. august 2017

Har du styr på informationssikkerheden i din virksomhed?

Et øget antal danske virksomheder oplever at blive udsat for cyberangreb. Samtidig stiller lovgivningen nye krav til virksomhedernes databeskyttelse. Vil du blive bedre rustet til at håndtere informationssikkerheden i din organisation?

På et kursus i ISO/IEC 27001 for informationssikkerhed lærer du at anvende standarden i praksis og dermed styrke beskyttelsen af følsomme eller kritiske informationer.

Vidste du at:

69 % af de danske virksomheder har i 2016 ifølge PWC været udsat for cyberangreb. Samtidig er andelen af virksomheder, der har været udsat for afpresning, som fx ransomware, steget fra 22 % i 2015 til hele 67 % i 2016. Der er således god grund til at få styr på informationssikkerheden i din organisation.  

Et af de værktøjer, der kan hjælpe til bedre beskyttelse af data, er den internationale ledelsesstandard ISO/IEC 27001. Standarden er desuden et godt afsæt til at håndtere kravene i den nye persondataforordning, der træder i kraft i maj 2018.

- ISO/IEC 27001 er et styringsværktøj, der hjælper virksomheder til at prioritere sikkerhedstiltag med forretningen for øje. Den opstiller blandt andet krav til risikostyring, dokumentation af processer samt fordeling af roller og ansvar for informationssikkerhed. Samtidig er standarden med til at sikre en større bredde i sikkerhedsarbejdet, fx i form af sikring af bygninger, kontroller relateret HR, processer for beredskab og i det hele taget grundlæggende awareness blandt de ansatte, siger Anders Linde, chefkonsulent i Dansk Standard og underviser på Dansk Standards kurser i informationssikkerhed.

Ved at deltage i et kursus hos Dansk Standard lærer du bl.a., hvordan kravene i standarden for informationssikkerhed ISO/IEC 27001 efterleves i praksis og du får konkrete teknikker til styring og håndtering risici. 

Deltagere på vores informationssikkerheds kurser i 2016 har udtrykt en gns. tilfredshedsgrad på 4,5 (laveste karakter er 1 og højeste er 5.)

Læs mere om Dansk Standards kurser i informationssikkerhed og privacy.

Kontakt

Anders Linde
Anders Linde Chefkonsulent | Chief Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: ali@ds.dk
T: 39966329