Ny revision gør energisynsstandarderne mere tilgængelige

07. marts 2019

Ny revision gør energisynsstandarderne mere tilgængelige

Energisynsstandarderne, EN 16247 1-4, som bl.a. bliver brugt i forbindelse med Energieffektivitetsdirektivet, EED, er under revision. Første offentlige høring af standarderne, som består af fire dele, kommer til sommer.

Med den kommende revision bliver standarderne, der forventes færdige forår/sommer 2020, mere anvendelige i hverdagen. Bl.a. bliver de mere vejledende i forhold til direktivet og fjerner nogle uklarheder ved at formulere de pågældende krav mere klart.

Terminologien bliver også opdateret i forhold til det nyligt publicerede ledelsessystem, Energiledelse ISO 50001, fordi man netop kan bruge energisyn som en del af energiledelsessystemet. Fx kan man undlade energigennemgangen i ISO 50001, hvis man i stedet foretager et energisyn.

Er du er interesseret i at få oplyst, når standarderne kommer i høring, kan du registrere dig på høringsportalen og oprette en overvågning.

Du har også mulighed for at deltage i udviklingen af de kommende energisynsstandarder, hvor du samtidig kan netværke og udveksle viden med eksperter inden for området. Kontakt konsulent i Dansk Standard, Christine Weibøl Bertelsen, på cwb@ds.dk eller tlf.: 4121 8302.

 

Kontakt

Christine Weibøl Bertelsen
Christine Weibøl Bertelsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: cwb@ds.dk
T: 39 96 63 88

Se også

Ny analyse viser, at standarder bidrager til den grønne omstilling

21. november 2022

Ny analyse viser, at standarder bidrager til den grønne omstilling

Teknologisk Institut har undersøgt virksomheders køb af internationale standarder til grøn omstilling samt hvilken effekt, de har. Analysen viser, at standarderne i høj grad har hjulpet virksomhederne i den grønne omstilling og styrket deres konku...

Grønne udbud: Skub til den grønne omstilling med standarder

15. november 2022

Grønne udbud: Skub til den grønne omstilling med standarder

Langt de fleste offentlige indkøbere ønsker at bidrager til den grønne omstilling ved at stille grønne og ansvarlige krav, når de laver et udbud. Men hvordan gør man? Et vigtigt værktøj er grønne standarder, der hjælper indkøbere med at beskrive,...

Sådan kan I spare ressourcer

11. november 2022

Sådan kan I spare ressourcer (og blive mere grønne)

De fleste virksomheder kan spare mange penge ved at reducere deres ressourceforbrug – og dermed blive mere grønne. Spørgsmålet er, hvordan kommer man i gang? Vi giver nogle konkrete bud i denne artikel.

31. oktober 2022

Se eller gense webinaret om CO2-fangst, -transport og -lagring.

Her får du en introduktion til udvalget, der skal arbejde med standarder for CO2-fangst, -transport og -lagring samt et indblik i Standard Norges erfaring fra arbejdet med standarder for CO2.