Ny revision gør energisynsstandarderne mere tilgængelige

07. marts 2019

Ny revision gør energisynsstandarderne mere tilgængelige

Energisynsstandarderne, EN 16247 1-4, som bl.a. bliver brugt i forbindelse med Energieffektivitetsdirektivet, EED, er under revision. Første offentlige høring af standarderne, som består af fire dele, kommer til sommer.

Med den kommende revision bliver standarderne, der forventes færdige forår/sommer 2020, mere anvendelige i hverdagen. Bl.a. bliver de mere vejledende i forhold til direktivet og fjerner nogle uklarheder ved at formulere de pågældende krav mere klart.

Terminologien bliver også opdateret i forhold til det nyligt publicerede ledelsessystem, Energiledelse ISO 50001, fordi man netop kan bruge energisyn som en del af energiledelsessystemet. Fx kan man undlade energigennemgangen i ISO 50001, hvis man i stedet foretager et energisyn.

Er du er interesseret i at få oplyst, når standarderne kommer i høring, kan du registrere dig på høringsportalen og oprette en overvågning.

Du har også mulighed for at deltage i udviklingen af de kommende energisynsstandarder, hvor du samtidig kan netværke og udveksle viden med eksperter inden for området. Kontakt konsulent i Dansk Standard, Christine Weibøl Bertelsen, på cwb@ds.dk eller tlf.: 4121 8302.

 

Kontakt

Christine Weibøl Bertelsen
Christine Weibøl Bertelsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: cwb@ds.dk
T: 39 96 63 88

Se også

27. marts 2023

CCS og Power-to-X – sådan får du indflydelse på markedet

Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om CCS og Power-to-X og mulighederne for indflydelse på de kommende markedsvilkår.

Standarder er vejen til konkurrence på kvalitet og bæredygtighed

20. marts 2023

Standarder er vejen til konkurrence på kvalitet og bæredygtighed

Hos Aage V. Larsen A/S er arbejdet med standarder blevet en del af virksomhedens DNA. De første standarder blev implementeret i virksomheden for cirka seks år siden, og i dag er standarder for bl.a. kvalitets-, energi- og miljøledelse en integrere...

Biodiversitet er liv, også for forretningen

07. marts 2023

Biodiversitet er liv, også for forretningen

Den 6. masseuddøen af plante- og dyrearter har store konsekvenser for os mennesker. For vores fødevaresikkerhed, sundhed, sikkerhed og økonomi. Det haster med at stoppe den og det kræver en stor, samlet, koordineret og aftalt indsats på tværs af l...

EEA: Der er brug for standarder til at udvikle markedet for genanvendte materialer

21. februar 2023

EEA: Der er brug for standarder til at udvikle markedet for genanvendte materialer

En ny undersøgelse fra Det Europæiske Miljøagentur (EEA) viser, at vi er langt fra målstregen med de cirkulære ambitioner. Således fungerer fem ud af otte markeder for genanvendte materialer ikke. Især manglende tillid er en barriere for at øge an...