Hvad får du ud af at deltage i udviklingen af standarder?

17. april 2019

Hvad får du ud af at deltage i udviklingen af standarder?

I udvalget for kunstig intelligens vil du få udvidet dit faglige netværk, samarbejde, udveksle viden med andre eksperter inden for dit fagområde og ikke mindst få indflydelse på de standarder, der påvirker dit produkt og din branche.

Jeg er med i udvalget, fordi…

Vi har spurgt nogle af medlemmerne, hvorfor de er med i udvalget for kunstig intelligens:

Grit Munk, chefkonsulent, IDA
- AI bliver en af de vigtigste forandringsårsager i de kommende år. Som ingeniørforening er det vigtigt, at vi har opdateret viden på området og har indflydelse på, hvordan AI skal påvirke Danmark i fremtiden.

Mads Hjorth, chefkonsulent, Digitaliseringsstyrelsen
- Maskinlæring er begyndt at finde udbredelse i offentlig IT. Her skal det bruges ansvarligt, sikkert og effektivt. Vi har brug for nye styringsmodeller i den forbindelse. ISO har tidligere inden for andre standarder leveret modeller, som vi har haft stor glæde af. Jeg er derfor med i udvalgsarbejdet for at være med til alt sikre, at styringsmodellerne for kunstig intelligens også passer ind i en dansk forvaltningstradition

Thomas Hildebrandt, professor, Datalogisk Institut, Københavns Universitet
- Standarder er et vigtigt redskab til at få en fælles forståelse af teknologier på tværs af faggrupper og landegrænser, hvilket er en nødvendighed for, at teknologier som kunstig intelligens kan blive anvendt etisk og effektivt. Vi vil gerne have indflydelse på den fælles forståelse og bl.a. være med til at sikre, at kunstig intelligens anvendes etisk og effektivt.

Sune Holm, lektor, Københavns Universitet
- Jeg er medlem af udvalget, fordi jeg vil gerne bidrage til balancerede etiske standarder for kunstig intelligens.

Anette Høyrup, seniorjurist, Forbrugerrådet Tænk
- Det er vigtigt, at forbrugernes ret til privatliv og it-sikkerhed udgør en central del af standardiseringsarbejdet indenfor kunstig intelligens. Derfor er vi med for at sikre forbrugerhensynet i de kommende standarder for kunstig intelligens.

Torsten Møller Madsen, konsulent inden for IT-sikkerhed og -etik, inteko.dk på vegne af Forbrugerrådet Tænk
- Jeg er medlem af udvalget for at udforske aktuelle standardiseringsprocesser og for at bringe viden om disse og om AI tilbage til Forbrugerrådet Tænk. Vores prioritet er dataetik.

Læs mere om udvalget for kunstig intelligens under Dansk Standard.

Se også

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

18. oktober 2023

To danske eksperter får tildelt prestigefuld pris

Traditionen tro uddeles hvert år den prestigefulde pris, IEC 1906 Award. Den tildeles eksperter inden for den internationale standardiseringsorganisation, IEC, for at have opnået ekstraordinære resultater. I år har to danske eksperter modtaget pri...

07. september 2023

Standarder øger handel og produktivitet

En ny rapport viser, at der er en sammenhæng mellem standarder og produktionsvækst og eksport.

Cirkulær økonomi standardisering og ecodesign

30. maj 2023

Cirkulær økonomi standardisering og ecodesign

Se eller gentag dette webinar, hvor du vil lære mere om ideerne bag standardisering af cirkulær økonomi i forlængelse af Ecodesign for Sustainable Products Regulation (ESPR).

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

11. november 2022

Nu kan du tage et onlinekursus om CE-mærkning

Dansk Standard tilbyder nu et onlinekursus om CE-mærkning. Kurset retter sig mod begyndere inden for CE-mærkning, som gerne vil vide, hvad det indebærer, og hvordan man får det.