17. april 2019
Vi har spurgt nogle af medlemmerne, hvorfor de er med i udvalget for kunstig intelligens:
Grit Munk, chefkonsulent, IDA
- AI bliver en af de vigtigste forandringsårsager i de kommende år. Som ingeniørforening er det vigtigt, at vi har opdateret viden på området og har indflydelse på, hvordan AI skal påvirke Danmark i fremtiden.
Mads Hjorth, chefkonsulent, Digitaliseringsstyrelsen
- Maskinlæring er begyndt at finde udbredelse i offentlig IT. Her skal det bruges ansvarligt, sikkert og effektivt. Vi har brug for nye styringsmodeller i den forbindelse. ISO har tidligere inden for andre standarder leveret modeller, som vi har haft stor glæde af. Jeg er derfor med i udvalgsarbejdet for at være med til alt sikre, at styringsmodellerne for kunstig intelligens også passer ind i en dansk forvaltningstradition
Thomas Hildebrandt, professor, Datalogisk Institut, Københavns Universitet
- Standarder er et vigtigt redskab til at få en fælles forståelse af teknologier på tværs af faggrupper og landegrænser, hvilket er en nødvendighed for, at teknologier som kunstig intelligens kan blive anvendt etisk og effektivt. Vi vil gerne have indflydelse på den fælles forståelse og bl.a. være med til at sikre, at kunstig intelligens anvendes etisk og effektivt.
Sune Holm, lektor, Københavns Universitet
- Jeg er medlem af udvalget, fordi jeg vil gerne bidrage til balancerede etiske standarder for kunstig intelligens.
Anette Høyrup, seniorjurist, Forbrugerrådet Tænk
- Det er vigtigt, at forbrugernes ret til privatliv og it-sikkerhed udgør en central del af standardiseringsarbejdet indenfor kunstig intelligens. Derfor er vi med for at sikre forbrugerhensynet i de kommende standarder for kunstig intelligens.
Torsten Møller Madsen, konsulent inden for IT-sikkerhed og -etik, inteko.dk på vegne af Forbrugerrådet Tænk
- Jeg er medlem af udvalget for at udforske aktuelle standardiseringsprocesser og for at bringe viden om disse og om AI tilbage til Forbrugerrådet Tænk. Vores prioritet er dataetik.
Læs mere om udvalget for kunstig intelligens under Dansk Standard.
Intet mindre end 11 eksperter fra danske virksomheder og organisationer blev onsdag hædret med IEC’s pris ’1906 Award’. Det er det største antal danske vindere nogensinde. Prisen tildeles eksperter inden for den internationale elektrotekniske stan...
Fra 2025 og de næste tre år er Dansk Standard med om bordet, når CENELEC, den europæiske elektrotekniske standardiseringsorganisation, skal sætte deres politiske og økonomiske retning for fremtiden.
EU-Kommissionen og CEN-CENELEC er blevet enige om, at hver national standardiseringsorganisation i Europa skal have et virtuelt læserum. Derfor kan alle interesserede nu frit læse de harmoniserede standarder, som EU-dommen vedrører i sag C-588/21 P.
EU-Kommission og CEN og CENELEC nærmer sig en aftale om, hvordan dommen i sag C-588/21 P skal effektueres.