01. februar 2021
Den nye udgave af standarden ISO/IEC 27002, som er en vejledning i foranstaltninger for informationssikkerhed, omfatter en række væsentlige ændringer.
”ISO/IEC 27002 er værd at kigge nærmere på for alle, der arbejder med at udvælge og implementere foranstaltninger til håndtering af informationssikkerhedsrisici. Og med den nye version, som rammer hylderne i andet halvår af 2021, venter der os en lille revolution, der bl.a. vil gøre det nemmere at skabe sammenhæng imellem forretningens målsætninger og de konkrete foranstaltninger”, siger Anders Linde, chefkonsulent i Dansk Standard.
Blandt andet følger den nye vejledning en helt ny struktur, antallet af foranstaltninger er stærkt reduceret og anvendelsen af forskellige attributter giver nye perspektiver på de enkelte foranstaltninger.
Standarden ISO/IEC 27002 kan fx anvendes som led i etableringen af et ledelsessystem for information (ISMS) efter ISO/IEC 27001. Desuden kan standarden bruges som generel inspiration til at udpege og etablere de for organisationen relevante foranstaltninger.
”ISO/IEC 27002 kan benyttes som inspirationskilde til, hvilke foranstaltninger man bør overveje at implementere, hvis man ønsker at forbedre sin organisations niveau af informationssikkerhed. Desuden fungerer den som en værktøjskasse til håndtering af risici i forbindelse med organisationers varetagelse af privatlivsbeskyttelse i GDPR-regi, der forudsætter en stillingtagen til passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger, siger Anders Linde.”
Standarden henvender sig til alle typer og størrelser af organisationer, private såvel som offentlige.
Dansk Standard har netop udgivet et whitepaper, der giver et overblik over de nye ændringer i ISO/IEC 27002.
Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.
EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...
Skærpede krav og flere regler for flere virksomheder end tidligere – det er blandt konsekvenserne, når det noget mere omfattende NIS2-direktiv træder i kraft fra oktober 2024. Men i sidste ende betyder det også større sikkerhed for langt de fleste...
Se eller gense dette webinar, hvor du får en generel introduktion til, hvad et data space er, og hvilken rolle standardisering forventes at spille for at understøtte datadeling i forbindelse med data spaces.