01. februar 2021
Den nye udgave af standarden ISO/IEC 27002, som er en vejledning i foranstaltninger for informationssikkerhed, omfatter en række væsentlige ændringer.
”ISO/IEC 27002 er værd at kigge nærmere på for alle, der arbejder med at udvælge og implementere foranstaltninger til håndtering af informationssikkerhedsrisici. Og med den nye version, som rammer hylderne i andet halvår af 2021, venter der os en lille revolution, der bl.a. vil gøre det nemmere at skabe sammenhæng imellem forretningens målsætninger og de konkrete foranstaltninger”, siger Anders Linde, chefkonsulent i Dansk Standard.
Blandt andet følger den nye vejledning en helt ny struktur, antallet af foranstaltninger er stærkt reduceret og anvendelsen af forskellige attributter giver nye perspektiver på de enkelte foranstaltninger.
Standarden ISO/IEC 27002 kan fx anvendes som led i etableringen af et ledelsessystem for information (ISMS) efter ISO/IEC 27001. Desuden kan standarden bruges som generel inspiration til at udpege og etablere de for organisationen relevante foranstaltninger.
”ISO/IEC 27002 kan benyttes som inspirationskilde til, hvilke foranstaltninger man bør overveje at implementere, hvis man ønsker at forbedre sin organisations niveau af informationssikkerhed. Desuden fungerer den som en værktøjskasse til håndtering af risici i forbindelse med organisationers varetagelse af privatlivsbeskyttelse i GDPR-regi, der forudsætter en stillingtagen til passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger, siger Anders Linde.”
Standarden henvender sig til alle typer og størrelser af organisationer, private såvel som offentlige.
Dansk Standard har netop udgivet et whitepaper, der giver et overblik over de nye ændringer i ISO/IEC 27002.
Standarden ISO/IEC 27002, der vejleder i passende foranstaltninger for beskyttelse af informationer, udkommer i en ny version i år. Den indeholder en række ændringer, som er væsentlige for alle der arbejder med standarder for informationssikkerhed...
En ny, dansk guide om cybersikkerhed i produkter skal udvikles til brug for danske SMV’er. Guiden skal udvikles i samarbejde med virksomheder og fageksperter inden for området.
En fælles dansk handlingsplan for BIM-standarder er på vej efter fælles opfordring fra bygge- og anlægsbranchens organisationer. Og det er godt nyt for den grønne omstilling i byggeriet, der i høj grad skal drives af den måde, vi bruger data på.
Der er et kæmpe potentiale i at bruge kunstig intelligens som en løftestang for bæredygtighed, og det bør danske virksomheder blive bedre til at udnytte. Men skal det for alvor lykkes, skal der være tillid til at teknologien er tryg og sikker at a...