Revision af standard for opvarmning af procesrør
Billede: IEC

19. april 2022

Revision af standard for opvarmning af procesrør

Nu er der nye krav på vej til elektriske selvbegrænsende varmekabelsystemer og rør, som installeres i eksplosive atmosfærer. Standarden DS/EN 60079-30 skal nemlig revideres. Og alle med viden på området har mulighed for at deltage i arbejdet og få indflydelse på de kommende krav.

Opvarmning af rør udendørs er meget anvendt i den kemiske industri. Men der er særlige risici forbundet med dette, og hvis der installeres rør i eksplosiv atmosfære, kræver det særlig opmærksomhed. Standarden DS/EN IEC 60079-14 specificerer installationskrav generelt til varmekablerne og er påkrævet at anvende i henhold til installationsbekendtgørelsen.

Standarden DS/EN 60079-30 Eksplosive atmosfærer - Elektriske selvbegrænsende varmekabelsystemer er ligeledes essentiel i den forbindelse, bl.a. i forbindelse med installation og markedsføring, og skal nu revideres. Standardens del 1 omhandler bl.a. krav til prøvning og del 2 er en anvendelsesvejledning vedrørende konstruktion, installation og vedligeholdelse.

- Standarden DS/EN 60079-30 er essentiel for markedsføring og installation på site. Standardens del 1 er desuden blevet harmoniseret under ATEX direktivet 2014/34/EU, så varmekabelsystemer kan markedsføres CE-mærket, og der kan opnås formodningsret ved anvendelse af standarden, uddyber Søren Storm, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Den internationale standardiseringskomité for eksplosionsfarligt udstyr IEC TC 31 starter revisionen af standarden IEC/IEEE 60079-30, og alle eksperter og interesserede kan følge med i udviklingen ved at deltage i standardiseringsudvalget S-531. Desuden kan man få dybdegående viden og indflydelse på den kommende udformning af krav til varmekabelsystemer for installation i ATEX-zoner ved at deltage i dette udvalg. Næste udvalgsmøde er planlagt til den 22.juni 2022. Læs mere her: www.ds.dk/s-531 

 

Kontakt

Søren Storm
Søren Storm Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk I
E: sst@ds.dk
T: 39 96 62 08

Se også

DS Maskindag – teknologisk udvikling og maskinforordningens nye krav

08. juni 2023

DS Maskindag – teknologisk udvikling og maskinforordningens nye krav

Se eller gense Dansk Standards maskindag, og få overblik over de nye regler i den nye maskinforordning fra Sikkerhedsstyrelsen. 

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

06. juni 2023

I en hel uge er sikkerhed i elektriske produkter på den internationale dagsorden

100 eksperter fra 33 lande mødes i den kommende uge i København for at blive enige om kommentarerne til ikke mindre end 73 standardforslag indenfor forbrugersikkerhed i elektriske produkter, som dækker alt lige fra køkkenapparater til elektrisk be...

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

08. maj 2023

Webinar: Nye svar på funktions- og sikkerhedskrav til elektriske installationer

Se eller gense dette webinar, hvor du får en opdatering på de nyeste vejledninger fra udvalget S-564, som arbejder med elektriske installationer og beskyttelse mod elektriske stød, samt en mulighed for at få afklaret forståelsesmæssige problematik...

Danmark for bordenden, når der skal sættes standarder for tilslutningen af vedvarende energiproduktion på elnettet

03. maj 2023

Danmark for bordenden, når der skal sættes standarder for tilslutningen af vedvarende energiproduktion på elnettet

En international komité for integrationen af vedvarende energiproduktion i elnettet har netop fået ny forperson. Det er danske Frank Martin, som har fået ansvaret, og det kan blive en fordel for Danmark, mener han.