Ny standard skal sikre betalingssikkerhed ved tredjepartsudbyder

15. juli 2021

Ny standard skal sikre betalingssikkerhed ved tredjepartsudbyder

De fleste betalingstransaktioner bliver ikke længere foretaget med kontanter, men med forskellige online finansielle udbydere, hvilket medfører en større risiko for svindel. For at reducere denne risiko er standarden ISO 23195 blevet udviklet.

I takt med at betaling bevæger sig længere og længere væk fra kontanter og hen mod online finansielle transaktioner, vokser brugen af tredjepartsudbydere (TPP), som fx PayPal. Tredjepartsudbyderne gør det nemt og bekvemt for forbrugerne at betale, men samtidig medfører det uundgåeligt også flere sikkerhedsrisici. For at lette udviklingen af sikker teknologi bag TPP-tjenesterne, er der blevet udarbejdet en ny standard for informationssystemerne på området.

Hvad er TPP?

En tredjepartsbetalingsudbyder tilbyder en service, der giver virksomheder mulighed for at modtage onlinebetalinger uden at kræve et bestemt betalingssystem. Men i og med, at der er en mellemmand involveret mellem forbrugeren og virksomheden, øges risikoen for svindel ved betalingen.

ISO 23195 er specifikt målrettet tredjepartsudbydere

ISO 23195 Sikkerhedsforanstaltninger for informationssystemer fra tredjeparts betalingstjenester er en international standard specifikt målrettet tredjepartsudbydere, som bl.a. indeholder betingelser og definitioner, modeller samt en liste over sikkerhedsforanstaltninger.

Standarden ISO 23195 fungerer som et supplement til eksisterende foranstaltninger fra TTP-udbyderne for at reducere risikoen for betalingssvindel.

Læs mere

Du kan læse mere om og finde standarden her: https://webshop.ds.dk/standard/M325169/iso-23195-2021 

 

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Se også

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

06. februar 2024

Det digitale produktpas – hvordan får vi en effektiv dataudveksling?

Se eller gense dette webinar om det digitale produktpas, hvor du får indblik i det i fremtidens krav til effektiv dataudveksling.

02. februar 2024

Webinar om de nye europæiske IT-tilgængelighedskrav

Se eller gense dette webinar, der giver en dybdegående forståelse af EU's tilgængelighedsdirektiv, inklusiv de IT-tilgængelighedsstandarder, der støtter op om lovgivningen.