Få indflydelse, når den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000, skal revideres

25. april 2024

Få indflydelse, når den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000, skal revideres

I maj 2024 igangsætter Dansk Standard revisionen af den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000. Det er første gang siden 2018, at standarden revideres, og arbejdet forventes at stå på i de kommende år. Revisionen giver dig og din virksomhed mulighed for at sikre dansk indflydelse på den internationale standard.

ISO 22000 anvendes af mere end 100.000 virksomheder i Danmark og internationalt, men Dansk Standard har det internationale sekretariat og lederskab. Ledelsessystemet for fødevaresikkerhed, ISO 22000 er et rigtig godt værktøj for enhver fødevarevirksomhed, uanset størrelse. Standarden danner rammen for organisationen og strukturen i virksomheden, samler procedurer og arbejdsgange under ét system og fastlægger ansvars- og kompetenceområder.

Deltag i udvalget – vær med til at revidere ISO 22000

Udvalget S-378 består af en lang række virksomheder inden for fødevareområdet og den brede repræsentation er afgørende for at sikre en nuanceret og fremtidssikret revision af standarden. Derfor er Dansk Standard også på udkig efter endnu flere – særligt inden for industrien:

- Det er meget vigtigt, at vi kan bevare en ramme som er operationel – altså virker i praksis – lige meget om man ønsker certificering eller ej. Vi har brug for de fødevareproducerende virksomheder, for at sikre en praktisk og anvendelig tilgang, siger seniorkonsulent og udvalgsansvarlig fra Dansk Standard, Carina Dalager.

Få indflydelse, ny viden og et nyt fagligt netværk

Som medlem af udvalget S-378 kan interessenter, være med til at sætte fremtidens internationale standard for fødevaresikkerhed. Det giver adgang til unik, ny viden på området og medlemmer bliver en del af et fagligt stærkt netværk, som sammen arbejder for at sikre danske interesser og konkurrenceevne. Nuværende medlem i S-378 fremhæver værdien af at deltage i et udvalg:

- En plads i udvalget giver mulighed for at påvirke standarden og sætte sit eget præg på den. Man får et bredere perspektiv og en bedre forståelse for, hvorfor kravene bliver nødt til at være som de er, og den viden kan man bruge i sit daglige arbejde. Derudover bliver man en del af et netværk og kommer på forkant med ny viden inden for fødevareområdet – både nationalt og internationalt, siger Lonny Hallberg, seniorkonsulent og auditor hos FORCE Technology Danmark.

Få mere information

Vil du vide mere om, hvad det kræver af dig og din virksomhed, samt hvilke fordele det giver at være medlem af et udvalg og revidere en standard som ISO 22000, er du velkommen til at kontakte udvalgsansvarlig Carina Dalager. 

Carina Dalager
Carina Dalager Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: cad@ds.dk
T: 39 96 61 42

Se også

21. september 2023

Madspild – få indflydelse på fremtidens marked

Se eller gense dette webinar om madspild, og hvordan du kan få indflydelse på fremtidens marked inden for området. Hør bl.a., hvordan du kan få indflydelse på kommende internationale standarder for reduktion af madspild.

Nye, fælles referencer for audits af systemer for fødevaresikkerhed

07. juni 2022

Nye, fælles referencer for audits af systemer for fødevaresikkerhed

Med den nye udgivelse af de to standarder ISO 22003-1:2022 og ISO 22003-2:2022 er der tale om en lille revolution, idet de to standarder har potentiale til at harmonisere kravene til hundredtusindvis af upartiske og uafhængige audits af systemer o...

Godt design af maskiner til fødevarer nedsætter risiko for madforgiftning

16. marts 2021

Godt design af maskiner til fødevarer nedsætter risiko for madforgiftning

Hvordan kan man sikre, at maskinen til fødevarefremstilling er godt designet? Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter og stille af krav for at tage højde for, om det udstyr, man skal bruge til behandling af fødevarer, er sikkert og h...

Nye krav til etiske deklarationer skal skabe transparens og troværdighed

02. december 2019

Nye krav til etiske deklarationer skal skabe transparens og troværdighed

Deklarationer som ”lokalproduceret”, ”bæredygtig” eller ”kvalitet” på produkterne, når vi handler i supermarkedet, taler til vores etiske jeg og skal få os til at vælge netop det produkt.