Standarder for e-fakturering er en realitet

20. december 2017

Standarder for e-fakturering er en realitet

I sommeren 2017 blev de første europæiske standarder i serien om e-fakturering udgivet, og den øvrige del af serien er på trapperne.

De nye standarder for e-fakturering betyder, at europæiske virksomheder – offentlige som private – får en ensrettet og anvendelig metode til at understøtte elektronisk udveksling af information, når de skal fakturere i Danmark og i udlandet.

Sven R. Rasmussen, der er chefkonsulent i Digitaliseringsstyrelsen og formand for det danske standardiseringsudvalg, fortæller: E-fakturering har været et særdeles vigtigt område at få standardiseret, fordi det herved bliver nemmere at sende elektroniske fakturaer på tværs af EU-landegrænser. Især virksomheder, der opererer i mere end ét land, oplever store fordele.

Sven R. Rasmussen
Chefkonsulent
Digitaliseringsstyrelsen

Det danske udvalg med Digitaliseringsstyrelsen i spidsen har deltaget aktivt i udviklingen af standarderne og har fået sat et tydeligt dansk fingeraftryk på de formater, der skal udveksles på europæisk plan i fremtiden. Det betyder, at vi i Danmark i stort omfang kan fortsætte med vores eksisterende løsninger, så vi ressourcemæssigt slipper billigere med at tilpasse os. 

Fra foråret 2019 skal statslige myndigheder kunne modtage e-fakturaer fra deres leverandører ved indkøb iht. dansk implementering af EU’s e-faktureringsdirektiv. Fra foråret 2020 kommer samme krav til at gælde for kommuner og regioner.

Se også

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

22. marts 2023

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

Mange danske virksomheder bliver snart omfattet af nye regler for cyber – og informationssikkerhed. Med ISO/IEC 27001 kan virksomhederne komme på forkant med kravene i NIS2, der for mange virksomheder medfører en ny måde at arbejde på bl.a. ift. r...

13. marts 2023

Webinar om ny guide for risikostyring

Se eller gense dette webinar om en ny guide til risikostyring i forhold til cyber- og informationssikkerhed. I guiden, som vi har udarbejdet sammen med Alexandra Instituttet, har vi samlet gode råd og giver redskaber til, hvordan man kan arbejde k...

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

23. februar 2023

Ti gode råd til at styrke OT-sikkerheden i din virksomhed

Sådan beskytter du det fysiske produktionsapparat mod cyberangreb.

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

23. februar 2023

Cyberangreb på det fysiske produktionsapparat kan få store konsekvenser

Der er god grund til at sætte fokus på OT-sikkerheden i industri- og forsyningsvirksomheder. Farerne fra cyberspace lurer nemlig i høj grad også, når det kommer til produktionsmaskiner, industrirobotter og andre fysiske produktionsapparater.