Standarder for e-fakturering er en realitet

20. december 2017

Standarder for e-fakturering er en realitet

I sommeren 2017 blev de første europæiske standarder i serien om e-fakturering udgivet, og den øvrige del af serien er på trapperne.

De nye standarder for e-fakturering betyder, at europæiske virksomheder – offentlige som private – får en ensrettet og anvendelig metode til at understøtte elektronisk udveksling af information, når de skal fakturere i Danmark og i udlandet.

Sven R. Rasmussen, der er chefkonsulent i Digitaliseringsstyrelsen og formand for det danske standardiseringsudvalg, fortæller: E-fakturering har været et særdeles vigtigt område at få standardiseret, fordi det herved bliver nemmere at sende elektroniske fakturaer på tværs af EU-landegrænser. Især virksomheder, der opererer i mere end ét land, oplever store fordele.

Sven R. Rasmussen
Chefkonsulent
Digitaliseringsstyrelsen

Det danske udvalg med Digitaliseringsstyrelsen i spidsen har deltaget aktivt i udviklingen af standarderne og har fået sat et tydeligt dansk fingeraftryk på de formater, der skal udveksles på europæisk plan i fremtiden. Det betyder, at vi i Danmark i stort omfang kan fortsætte med vores eksisterende løsninger, så vi ressourcemæssigt slipper billigere med at tilpasse os. 

Fra foråret 2019 skal statslige myndigheder kunne modtage e-fakturaer fra deres leverandører ved indkøb iht. dansk implementering af EU’s e-faktureringsdirektiv. Fra foråret 2020 kommer samme krav til at gælde for kommuner og regioner.

Se også

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

12. september 2023

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

05. september 2023

Er du klar til NIS2 og de nye krav til cyber- og informationssikkerhed?

Skærpede krav og flere regler for flere virksomheder end tidligere – det er blandt konsekvenserne, når det noget mere omfattende NIS2-direktiv træder i kraft fra oktober 2024. Men i sidste ende betyder det også større sikkerhed for langt de fleste...

17. august 2023

Introduktion til data spaces og standardisering

Se eller gense dette webinar, hvor du får en generel introduktion til, hvad et data space er, og hvilken rolle standardisering forventes at spille for at understøtte datadeling i forbindelse med data spaces.