Standarder for e-fakturering er en realitet

20. december 2017

Standarder for e-fakturering er en realitet

I sommeren 2017 blev de første europæiske standarder i serien om e-fakturering udgivet, og den øvrige del af serien er på trapperne.

De nye standarder for e-fakturering betyder, at europæiske virksomheder – offentlige som private – får en ensrettet og anvendelig metode til at understøtte elektronisk udveksling af information, når de skal fakturere i Danmark og i udlandet.

Sven R. Rasmussen, der er chefkonsulent i Digitaliseringsstyrelsen og formand for det danske standardiseringsudvalg, fortæller: E-fakturering har været et særdeles vigtigt område at få standardiseret, fordi det herved bliver nemmere at sende elektroniske fakturaer på tværs af EU-landegrænser. Især virksomheder, der opererer i mere end ét land, oplever store fordele.

Sven R. Rasmussen
Chefkonsulent
Digitaliseringsstyrelsen

Det danske udvalg med Digitaliseringsstyrelsen i spidsen har deltaget aktivt i udviklingen af standarderne og har fået sat et tydeligt dansk fingeraftryk på de formater, der skal udveksles på europæisk plan i fremtiden. Det betyder, at vi i Danmark i stort omfang kan fortsætte med vores eksisterende løsninger, så vi ressourcemæssigt slipper billigere med at tilpasse os. 

Fra foråret 2019 skal statslige myndigheder kunne modtage e-fakturaer fra deres leverandører ved indkøb iht. dansk implementering af EU’s e-faktureringsdirektiv. Fra foråret 2020 kommer samme krav til at gælde for kommuner og regioner.

Se også

08. september 2022

Hvordan risikostyrer man sin organisations informationssikkerhed?

Se eller gense dette webinar, hvor du får indblik i den nye version af ISO/IEC 27005, som er standarden for risikostyring i tilknytning til informationssikkerhed.

31. august 2022

Sådan styrker du modstandsdygtigheden i din virksomhed

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med modstandsdygtighed i din virksomhed og ikke mindst med cybersikkerhed for at ruste virksomheden mod uforudsete hændelser.

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

25. august 2022

Podcast: Cyberangreb kan ramme SMV’er hårdere

Cyberkriminelle diskriminerer ikke mellem hverken type eller størrelse af virksomheder, når de udøver cyberangreb – så længe de kriminelle ser en mulighed for at få fat i digitale informationer. Men på trods af det kan risikoen for cyberangreb vær...

24. august 2022

Har du styr på cybersikkerheden i dine IoT-produkter og -løsninger?

Se eller gense dette webinar, som Dansk Standard har afholdt sammen med Alexandra Instituttet og Force Technology. Her får du en gennemgang af nogle af de internationaler standarder, du kan bruge som retningslinjer i din virksomhed til at få styr...