Standarder for handsker til medicinske formål oversættes nu til dansk

02. februar 2017

Standarder for handsker til medicinske formål oversættes nu til dansk

Oversættelsen af standarder for handsker til medicinske formål er i gang. Vi har spurgt nogle af personerne fra udvalget Handsker til medicinske formål (S-447) om, hvad oversættelsen har af betydning.

Hver dag anvendes medicinske handsker på landets hospitaler og i plejesektoren. Derfor er det vigtigt, at handskernes sikkerhed og funktion er optimal for at forebygge smitte hos både patient og bruger. Standarderne DS/EN 455- del 2 og del 3 for medicinske engangshandsker er med til at danne rammerne for et sikkert produkt. Ind til for nylig fandtes standarderne kun på engelsk, men inden længe er en dansk version klar.

- Oversættelserne vil forhåbentlig være med til at sikre, at der ikke sker nogle misforståelser på grund af sproget. Det er vigtigt, at alle har samme forståelse

Rikke Merrild Nygaard
Global Category Manager
Abena

Iben Brandenburg, som er udvalgsmedlem og hygiejnesygeplejerske i Region Midt, supplerer: Der er nok flere, der vil sætte sig ind i et i forvejen tungt læseligt dokument, hvis det er oversat til dansk, siger hun.

Standarden gør forskellen

Ifølge Rikke Merrild Nygaard kan standarderne for handsker gøre en stor forskel for de danske producenter:

- Standarderne gør det meget lettere for os producenter at garantere, at handskerne, vi sælger, overholder kravene, der er lavet på området. Når nogen skal købe handsker af os, bliver vi sammenlignet på lige fod med vores konkurrenter, siger Rikke Merrild Nygaard og uddyber:

- Det er en fordel for det danske sundhedsvæsen, at de har nogle standarder at læne sig op af. Det danske sundhedsvæsen har mange produkter, de skal forholde sig til, så når der findes nogle krav på området, er det lettere for dem at tage stilling til det. På den måde sikrer det danske sundhedsvæsen, at de får nogle sikre produkter.

Du finder standarderne for medicinske engangshandsker DS/EN 455 på vores webshop

Fakta om det danske udvalg for medicinske handsker, S-447

Det danske standardiseringsudvalg for undersøgelses- og operationshandsker består af et hold eksperter, der er med til at sikre dansk interesse i revision og udvikling af standarderne for handsker.

Her arbejder man blandt andet med DS/EN 455-2, Medicinske engangshandsker – Del 2: Krav til og prøvning af fysiske egenskaber, og DS/EN 455-3, Medicinske engangshandsker – Del 3: Krav til og prøvning i forbindelse med biologisk evaluering.

De to oversatte standarder er en del af en samlet serie, og del 1, DS/EN 455-1 Medicinske engangshandsker. Del 1: Ydeevne og prøvning af tæthed) ligger allerede i e

 

Kontakt

Se også

Et samfund for alle aldre

21. september 2022

Et samfund for alle aldre

Sund aldring handler om andet og mere end at undgå sygdomme – det handler også om livskvalitet. Den internationale standard ISO 25550 har til formål at skabe samfund, hvor ældre bliver inkluderet og værdsat.

Få indflydelse på klassifikation af hjælpemidler til optimering af personers funktionsevne

26. august 2022

Få indflydelse på klassifikation af hjælpemidler til optimering af personers funktionsevne

I juni måned blev ’DS/EN ISO 9999:2022 Hjælpemidler – Klassifikation og terminologi’ udgivet og erstatter versionen fra 2016. Eftersom udviklingen inden for hjælpemiddelområdet er i konstant forandring, påbegyndes en kommende revision allerede i e...

Nyrevideret standard for generelle krav til hjælpemidler er blevet international

26. august 2022

Nyrevideret standard for generelle krav til hjælpemidler er blevet international

En ny udgave af standarden for generelle krav og prøvningsmetoder til hjælpemidler, DS/EN ISO 21856 blev udgivet i juli måned. Samtidig med at standarden er blevet revideret, er den også gjort til en international standard.

Danske virksomheder bør være med til at udvikle fremtidens standarder indenfor life science

31. maj 2022

Danske virksomheder bør være med til at udvikle fremtidens standarder indenfor life science

Brug af sundhedsdata muliggør et helt nyt niveau af personlig behandling, men stiller samtidigt nye krav til udviklingen af standarder.