Standarder for handsker til medicinske formål oversættes nu til dansk

02. februar 2017

Standarder for handsker til medicinske formål oversættes nu til dansk

Oversættelsen af standarder for handsker til medicinske formål er i gang. Vi har spurgt nogle af personerne fra udvalget Handsker til medicinske formål (S-447) om, hvad oversættelsen har af betydning.

Hver dag anvendes medicinske handsker på landets hospitaler og i plejesektoren. Derfor er det vigtigt, at handskernes sikkerhed og funktion er optimal for at forebygge smitte hos både patient og bruger. Standarderne DS/EN 455- del 2 og del 3 for medicinske engangshandsker er med til at danne rammerne for et sikkert produkt. Ind til for nylig fandtes standarderne kun på engelsk, men inden længe er en dansk version klar.

- Oversættelserne vil forhåbentlig være med til at sikre, at der ikke sker nogle misforståelser på grund af sproget. Det er vigtigt, at alle har samme forståelse

Rikke Merrild Nygaard
Global Category Manager
Abena

Iben Brandenburg, som er udvalgsmedlem og hygiejnesygeplejerske i Region Midt, supplerer: Der er nok flere, der vil sætte sig ind i et i forvejen tungt læseligt dokument, hvis det er oversat til dansk, siger hun.

Standarden gør forskellen

Ifølge Rikke Merrild Nygaard kan standarderne for handsker gøre en stor forskel for de danske producenter:

- Standarderne gør det meget lettere for os producenter at garantere, at handskerne, vi sælger, overholder kravene, der er lavet på området. Når nogen skal købe handsker af os, bliver vi sammenlignet på lige fod med vores konkurrenter, siger Rikke Merrild Nygaard og uddyber:

- Det er en fordel for det danske sundhedsvæsen, at de har nogle standarder at læne sig op af. Det danske sundhedsvæsen har mange produkter, de skal forholde sig til, så når der findes nogle krav på området, er det lettere for dem at tage stilling til det. På den måde sikrer det danske sundhedsvæsen, at de får nogle sikre produkter.

Du finder standarderne for medicinske engangshandsker DS/EN 455 på vores webshop

Fakta om det danske udvalg for medicinske handsker, S-447

Det danske standardiseringsudvalg for undersøgelses- og operationshandsker består af et hold eksperter, der er med til at sikre dansk interesse i revision og udvikling af standarderne for handsker.

Her arbejder man blandt andet med DS/EN 455-2, Medicinske engangshandsker – Del 2: Krav til og prøvning af fysiske egenskaber, og DS/EN 455-3, Medicinske engangshandsker – Del 3: Krav til og prøvning i forbindelse med biologisk evaluering.

De to oversatte standarder er en del af en samlet serie, og del 1, DS/EN 455-1 Medicinske engangshandsker. Del 1: Ydeevne og prøvning af tæthed) ligger allerede i e

 

Kontakt

Se også

6 nye anbefalinger skal sikre standarder for bæredygtigt medicinsk udstyr

21. december 2022

6 nye anbefalinger skal sikre standarder for bæredygtigt medicinsk udstyr

Medicobranchens nyudvikling og nye produkter skal være mere grønne. Derfor kommer en international arbejdsgruppe med Danmark for bordenden nu med seks anbefalinger, der skal sikre, at der er udviklet tilstrækkeligt med standarder for bæredygtigt m...

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

28. oktober 2022

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

Danske eksperter og interessenter har nu mulighed for at deltage i arbejdet med udviklingen af standarder for øjenoptik. Et nyt, dansk standardiseringsudvalg for øjenoptik skal være med til at definere de krav, der kommer til at gælde for fremtide...

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

28. oktober 2022

Det skal være lettere at leve selvstændigt i eget hjem - uanset evner

En ny europæisk standard, som omhandler tilgængelige systemer, er ved at blive udviklet. Målet er at forbedre livskvaliteten for alle, der lever selvstændigt, ved at sikre, at tilgængeligheden er tilfredsstillende i både design og funktionalitet a...

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

27. oktober 2022

Dansk Standard vært for internationalt møde: Skal vejledning til ”Car-adaptations for disabled drivers” udvikles yderligere?

Dansk Standard byder velkommen til en stor gruppe europæiske eksperter inden for hjælpemiddelområdet, når Dansk Standard er vært d. 16. november for plenarmødet for den europæiske komité, CEN TC 293 - hjælpemidler og tilgængelighed.