Standarder for handsker til medicinske formål oversættes nu til dansk

02. februar 2017

Standarder for handsker til medicinske formål oversættes nu til dansk

Oversættelsen af standarder for handsker til medicinske formål er i gang. Vi har spurgt nogle af personerne fra udvalget Handsker til medicinske formål (S-447) om, hvad oversættelsen har af betydning.

Hver dag anvendes medicinske handsker på landets hospitaler og i plejesektoren. Derfor er det vigtigt, at handskernes sikkerhed og funktion er optimal for at forebygge smitte hos både patient og bruger. Standarderne DS/EN 455- del 2 og del 3 for medicinske engangshandsker er med til at danne rammerne for et sikkert produkt. Ind til for nylig fandtes standarderne kun på engelsk, men inden længe er en dansk version klar.

- Oversættelserne vil forhåbentlig være med til at sikre, at der ikke sker nogle misforståelser på grund af sproget. Det er vigtigt, at alle har samme forståelse

Rikke Merrild Nygaard
Global Category Manager
Abena

Iben Brandenburg, som er udvalgsmedlem og hygiejnesygeplejerske i Region Midt, supplerer: Der er nok flere, der vil sætte sig ind i et i forvejen tungt læseligt dokument, hvis det er oversat til dansk, siger hun.

Standarden gør forskellen

Ifølge Rikke Merrild Nygaard kan standarderne for handsker gøre en stor forskel for de danske producenter:

- Standarderne gør det meget lettere for os producenter at garantere, at handskerne, vi sælger, overholder kravene, der er lavet på området. Når nogen skal købe handsker af os, bliver vi sammenlignet på lige fod med vores konkurrenter, siger Rikke Merrild Nygaard og uddyber:

- Det er en fordel for det danske sundhedsvæsen, at de har nogle standarder at læne sig op af. Det danske sundhedsvæsen har mange produkter, de skal forholde sig til, så når der findes nogle krav på området, er det lettere for dem at tage stilling til det. På den måde sikrer det danske sundhedsvæsen, at de får nogle sikre produkter.

Du finder standarderne for medicinske engangshandsker DS/EN 455 på vores webshop

Fakta om det danske udvalg for medicinske handsker, S-447

Det danske standardiseringsudvalg for undersøgelses- og operationshandsker består af et hold eksperter, der er med til at sikre dansk interesse i revision og udvikling af standarderne for handsker.

Her arbejder man blandt andet med DS/EN 455-2, Medicinske engangshandsker – Del 2: Krav til og prøvning af fysiske egenskaber, og DS/EN 455-3, Medicinske engangshandsker – Del 3: Krav til og prøvning i forbindelse med biologisk evaluering.

De to oversatte standarder er en del af en samlet serie, og del 1, DS/EN 455-1 Medicinske engangshandsker. Del 1: Ydeevne og prøvning af tæthed) ligger allerede i e

 

Kontakt

Se også

Hvordan bør kunstig intelligens anvendes i medicinske laboratorier?

12. december 2023

Hvordan bør kunstig intelligens anvendes i medicinske laboratorier?

Fremover kan kunstig intelligens (AI) hjælpe laboratorier med hurtigere og mere præcise analyser og resultater. Et kontinuerligt flow af nye data kan endda forbedre den kunstige intelligens’ ydeevne, især ved metoder hvor man benytter maskinlæring...

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

08. december 2023

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

Lægemidler og medicinsk udstyr skal i forvejen leve op til de mange krav, der stilles i direktiver og lovgivning på området for at sikre patienters sikkerhed. Med bæredygtighed og grøn omstilling kommer der nu endnu flere krav, som sektoren skal f...

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

28. april 2023

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

Virksomheden AG Sundhedsfremme har valgt at følge standarden for kvalitetsledelse for sundhedssektoren, DS/EN 15224. Det har ifølge kvalitetschefen, Peter Trampedach, ført til vækst og bedre styring af processer samt mindre papirarbejde.

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

25. april 2023

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

Det er vigtigt med standarder for tryksårsforebyggende madrasser for bl.a. at ensarte kravene og dermed sikre kvaliteten. Men der er stadig mange emner inden for ”Hjælpemidler til at forhindre vævsskade i den liggende stilling,” der mangler ensart...