06. februar 2024

Det digitale produktpas – hvordan får vi en effektiv dataudveksling?

Se eller gense dette webinar om det digitale produktpas, hvor du får indblik i det i fremtidens krav til effektiv dataudveksling.

EU har sat et mål om at blive klimaneutralt inden 2050. For at skabe et mere cirkulært, bæredygtigt og klimaneutralt marked i EU har Europa-Kommissionen besluttet, at der skal udvikles et digitalt produktpas for alle produkter - med undtagelse af fødevarer, foder og medicinsk udstyr. Passet skal bl.a. give forbrugere, virksomheder, slutbrugere og offentlige institutioner mulighed for at foretage informerede og mere bæredygtige valg, når de køber ind.

Det digitale produktpas er en del af EU's rammelovgivning, Ecodesign-forordningen (ESPR), der sigter mod at understøtte en global bæredygtig udvikling.

På dette webinar kan du høre mere om, hvordan udviklingen af nye standarder skal understøtte effektiv dataudveksling på tværs af værdikæder, og hvordan du kan følge arbejdet.

Præsentationer fra webinaret

Se eller gense webinaret herKontakt

Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt
Bjørn Nørrekjær Hvidtfeldt Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: bnh@ds.dk
T: 39 96 61 54

Se også

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

23. maj 2024

Ny vejledning til SMV’er påpeger vigtigheden af standarder i arbejdet med informationssikkerhed

Rådet for digital sikkerhed har udgivet en vejledning til SMV’er, der giver konkrete råd om cyber- og informationssikkerhed og fremhæver standarder som et vigtigt værktøj.

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

23. maj 2024

Cyber Resilience Act skærper kravene til digitale produkter i EU

Den europæiske cybersikkerhedsforordning forventes at træde i kraft i efteråret, og virksomheder kan med fordel gå i gang med forberedelserne nu.

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.