2 dages kursus

Ledelsessystem for ligestilling og diversitet, DS 5001 – 2 dage

På dette 2 dages kursus præsenteres du for  den nye standard Ledelsessystem for ligestilling og diversitet. På kurset får du overblik over kravene i standarden og eksempler på hvordan kravene omsættes i praksis. Der vil undervejs være øvelser, der kan inspirere dig til arbejdet i din egen organisation efterfølgende.

Hvorfor skal virksomheden arbejde med ledelse af ligestilling og diversitet?

Diversitet og ligestilling er kommet på dagsordenen i mange organisationer, offentlige som private. Ledelsesstandarden for ligestilling og diversitet giver et fælles sprog og en ramme at arbejde inden for samt en fælles forståelse for, hvordan virksomheder og organisationer kan fremme deres arbejde med ligestilling og diversitet på arbejdspladsen. Målet med standarden er at gøre det lettere at etablere og vedligeholde inkluderende arbejdspladser samt at dokumentere egne indsatser og resultater.

Med DS 5001 ledelsessystem for Ligestilling og Diversitet får virksomheder strukturer til at arbejde målrettet med ligestilling og diversitet både ledelses- og forretningsmæssigt samt værktøjer til hvordan man kan sætter diversitet i spil og få gavn af potentialet i samarbejde på tværs af forskellighed. Fx kræver et diversitetsledelsessystem, at virksomheden opstiller en ligestillingspolitik, og at der arbejdes systematisk med mål for kønsbalance og aldersdiversitet via strukturerede rekrutteringsprocesser og fastholdelsesprocesser.

Standarden vil også kunne anvendes når man ønsker at implementere eksempelvis FN’s verdensmål #5 ligestilling mellem kønnene 

DS 5001 er opbygget efter den samme grundstruktur, som andre ISO ledelsessystemer - High Level Structure (HLS). Det betyder, at hvis virksomheden i forvejen har eksempelvis ISO 45001 eller ISO 9001 implementeret, så kan man lettere integrere systemerne til ét fælles ledelsessystem.

Det får du ud af kurset

 • Forståelse af diversitetsledelse som begreb og overblik over de grundlæggende krav i DS 5001-standarden
 • Værktøjer til forberedelse, etablering, evaluering og forbedring af et ledelsessystem for ligestilling og diversitet
 • Inspiration til arbejdet med ligestilling og diversitet via øvelser og dialog med kursets øvrige deltagere

Målgruppe

Kurset er målrettet ledere, som arbejder med HRM, QHES, EDI, ESG, CES, samt andre medarbejdere, der arbejder med at indføre, vedligeholde og forbedre et ledelsessystem for diversitet og ligestilling og har ansvar for organisationens rekrutterings- og og inklusionsdagsorden, HR-politikker, ledelsesudvikling – og årlige ledelsesprocesser.

Kontakt

Har du spørgsmål til indholdet af vores DS 5001 kursus?

Kurset udbydes i et samarbejde mellem Dansk Standard og Mannaz.

Har du spørgsmål til indholdet af vores kursus om ligestilling og diversitet DS 5001 kursus, så kontakt Dansk Standard +45 30335968 eller Mannaz +45 26828885.

Undervisere

Signe MalbergSigne Malberg, seniorkonsulent i Dansk Standard har mere end 15 års praktisk erfaring med at opbygge, implementere og udvikle ledelsessystemer i både offentlige og private virksomheder. Signe har solid erfaring med den daglige drift af ledelsessystemet og kender de udfordringer, der kan opstå når standardens krav skal omsættes til et værdiskabende ledelsessystem. Signe har desuden mange års erfaring som auditansvarlig og intern auditor, og hun er uddannet Lead auditor i ISO 9001 og ISO 14001.

Christina Lundsgaard OttsenChristina Lundsgaard Ottsen, seniorkonsulent i det internationale konsulenthus Mannaz og er er kognitiv psykolog, specialiseret i diversitet og inkluderende ledelse. Christina er hovedforfatter til bogen ”Biasbevidst Ledelse” og har en ph.d. i tværkulturel diversitet. Christina arbejder med strategisk ledelse af diversitet for at øge bæredygtig organisationsudvikling, bl.a. ved at mindske bias i beslutningsprocesser. Hun har skrevet en række forskningsartikler, kronikker og medvirket i podcasts med fokus på diversitet som et effektivt greb til at blokere bias og fremme ledelsesudvikling. Desuden er hun ekstern lektor på Copenhagen Business School.

Program for kurset

Dag 1

 • Introduktion
 • Grundlæggende principper bag et ledelsessystem
 • Organisationens rammer og vilkår
 • Lederskab, politik og mål
 • Planlægning
 • Støtteaktiviteter

Dag 2

 • Indsatsområder
 • Præstationsevaluering
 • Forbedring
 • Opsamling og evaluering

Prisen inkluderer DS 5001 standarden, der udleveres i forbindelse med kurset.