Fagområde

Sundhed og medico

Næsten ligegyldigt, hvor man lader blikket falde i sundhedsvæsenet, er der standarder. Det er nemlig altafgørende for vores sikkerhed og sundhed at remedierne er i orden – og det er standarderne med til at sikre.

Udvalg om sundhed og medico

Om sundhed og medico

Sundhed og medico er brancher, der vedrører de fleste borgere på den ene eller anden måde. Hvad end der er tale om medicinsk udstyr på hospitalerne eller hygiejnisk udførsel af tatoveringer, er det altafgørende, at vi kan stole på produkterne, der bruges. Dét er standarder med til at sikre.

Der er standarder over alt i sundhedssektoren. Og det er der gode grunde til. Der kan nemlig være liv på spil, hvis fx rengøringen ikke er i orden på et hospital eller hvis der ikke er styr på hygiejnen, på en fabrik, der producerer medicin.

Seneste artikler om sundhed og medico

Se alle

23. marts 2020

Standarder for medicinsk beskyttelsesudstyr og forretningsrobusthed stilles gratis til rådighed

For at hjælpe de virksomheder, der producerer eller ønsker at producere vigtigt medicinsk beskyttelsesudstyr i kampen mod coronavirus, stiller Dansk Standard en række standarder gratis til rådighed.

15. november 2019

Vælg den rette maske

Standarden for operationsmasker (DS/EN 14683:2019) er netop revideret og gør det lettere for brugeren at vælge maske efter formål.

15. november 2019

Gør dit indkøb af medicinske handsker lettere med standarder

Undersøgelses- og operationshandsker bliver hver dag brugt i plejesektoren og på landets hospitaler. De er bl.a. med til at forebygge smitte hos patienter og brugere. Derfor er det vigtigt at sikre sig de rigtige krav til både funktion og sikkerhe...

24. maj 2019

Operationsbeklædning skal fremover være mere komfortabelt

En helt ny udgave af standarden for operationsafdækninger, operationskitler og renrumsdragter (DS/EN 13795) er udkommet. Standarden er udarbejdet af bl.a. operationssygeplejersker og hygiejnesygeplejersker, og der er lagt stor vægt på komfort i op...